Tanulási tanácsok (beszélgetés)
Szerintem akkor ne görcsölj, dicsérd sokat. Ha magától is maximalista, és motivált akkor nincs baj, menni fog az!
Ha szeretné csinálni a gyakorlást, akkor csináljátok együtt, ha nem akkor bízd a tanítóra, és ne erőltesd semmiképp.
Szerintem lehet hogy azzal teszel a legjobbat, ha a kevés délutáni-esti szabadidőtöket felhőtlen játékkal töltitek együtt :)
A TSMT is egy mozgásos fejlesztés, igazából játékos torna. Feladatsort kapsz amit otthon kell hetente többször csinálni, esetleg csoportos foglalkozás keretében az alapozóhoz hasonlóan.
A másik ötletem, ha fél órát bír az alapozón, akkor esetleg heti 3x fél óra kellene, aztán ahogy nő a teherbírása úgy növelni az időtartamot...
TSMT-t próbáltátok már? Az otthon végezhető, talán jobban bírná, de rád nagyobb terhet róna, az is igaz...
Szia!
Igazad lehet. Hát van tanulási nehézség, enyhe ért., és beszéd fogyatékos a lányom, és tavaly okt. töltötte a 8. évet. Kisegítő iskolába jár.
Ezek szerint nem most kezdődött a probléma... heti 3x2 óra nem kevés és még az oviban heti 6 óra, az rengeteg. Esetleg egy heti 2x1.5 óra jó lenne, általában ennyit járnak a gyerekek - hacsak nincs valami nagyon komoly gond - és talán nem annyira fárasztó de még hatásos.
Az iskolaérettségi vizsgálatoknál nem volt gond?
Milyen suliba jár? Mindenképpen kivizsgáltatnám tanulási nehézségek irányában, mert bármennyire is nagy igénybevétel az iskola, azért az átlag elsős nem alszik el délután 4-kor... Emellett gyerekorvossal is beszélnék, a nagyfokú fáradékonyság betegség tünete is lehet. Lehet hogy túl korai volt neki az iskolakezdés... :(
Szia!
Köszi. Lehet hogy megint meg kellene nézetni, tavaly májusban volt egy kivizsgálás akkor rendben volt ez a része a vérképének.
sziasztok!
A lányom most kezdte az első osztályt. Nagyon jól indult a tanulás, de mostanra már elfáradt. Azt vettük észre hogy ha pl. betűket írnak akkor a sorba megír 3 db-ot utána már elfirkálja a többit, vagy a számolásnál 10 összeadást meg tud csinálni, de 3-at megcsinál a többit nem. Ő erre azt mondja, hogy megunja azért nem csinálja. Ő ezt tudja minek kell a többit is csinálni. Hogy tudom rávenni hogy meg kell csinálni a többit is. A tanárnéni már piros pont és csillag mellé már mindenféle jutalmat állított be, piros karika, matrica....
Igazából nem jutunk előbbre. Tudtok valami ötletet adni? Tanácsot?? Köszi