Tankolásnál mindegy, hogy milyen 95-ös benzint tankolok? Mert láttam, hogy 95-ösből is van többfajta... (tudásbázis)
Biztos észrevetted, hogy ha feljebbváltasz egy sebességet, akkor a fordulatszámmérő leesik. Minél magasabb fordulaton pörög a motor, annál többet eszik.
Az én kocsimon már 50 felett érdemes gyakorlatilag 5-ösbe váltani, ekkor olyan 1500 körüli a fordulat. Természetesen emelkedőn vissza kell váltani, de azt hallja és érzi az ember, ha a motor túl alacsony fordulaton megy, hiszen hörög a szerencsétlen, meg nem reagál jól a gázadásra, nem "húz".
Tehát igen, fogyasztás szempontjából érdemes magasabb sebességben menni, de nem olyan áron, hogy 1000-re leessen a fordulat, meg ne menjen normálisan az autó.
Akkor lenne még egy autós kérdésem, de nem irok ki külön fórumot:
Ha 90 km/h helyett mondjuk 100-zal megyek egyenes úton, az növeli sokkal az autó fogyasztását?
Illetve ha városban mondjuk 40 km/h-val lehet csak menni, mi a jobb a kocsinak fogyasztás szempontjából, ha 3-ast vagy 4-est teszek? 1,4-es motorom van, és kicsi autó. 40-nél már könnyebben megy 4-esen, de nem tudom biztosan, hogy fogyasztás szempontjából ilyenkor hogy jobb, menetni még 3-ason, vagy már 4-es?
Köszi előre is, aki meg tudja válaszolni :)))
Én szoktam néha 98-asat tankolni 95-ös helyett, attól csak jobban megy a járgány :))
Dízellel persze szét lehet cs..ni a motort, de mint írták, azt nem tudtad volna bedugni se, tehát nem dízelt tankoltál.
ne aggódj, ha a kocsid benzines és 95öst tankoltál, akkor jól csináltad
valami más miatt robbantál le
nem hiszem, ugyanis benzines autóba nem is tudod beletenni a gázolajos pisztolyt (nem fér bele)
ha meg más oktánszámú benzint tankoltál, attól semmi baja nem lehet
de ezt a szervízes tudja megmondani neked, mitől is romlott el... (ennyire már én sem értek hozzá)
tudtommal benzinből csak 95-ös és 98-as létezik...
ezek közül mindegy, melyiket tankolod
de 95-ből nincs többféle... max a különböző kutakon másképp nevezik
mindegy, a drágábbikban vannak különböző adalékok is, amik a menetteljesítményt javítják (állítólag)
én csak sima 95öst szoktam