Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tálban sütött húsos babos tészta recept

Tálban sütött húsos babos tészta recept

A Tálban sütött húsos babos tészta hozzávalói:
1 csomag Gyermelyi négytojásos orsótészta
50 dkg darált hús
10 dkg póréhagyma
2 ek. gorombára vágott petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj,

20 dkg zöldbab
2 db tojás
4 dl tejföl

só, őrölt fehérbors
15 dkg reszelt sajt


A Tálban sütött húsos babos tészta elkészítési módja:
A húst pirítsd meg az olaj felén, majd sózd, borsozd, tedd rá a zúzott fokhagymát, és kevés víz hozzáadásával párold. Amikor majdnem puha, tedd rá a megtisztított, félkarikára vágott pórét és a petrezselymet. Három-négy percet tovább párold, és tedd félre. A megtisztított, megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig főzd meg, majd hideg vízben hűtsd le, majd csepegtesd le róla a vizet. Roppanósra főzd a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, szűrd le. Keverd össze óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges. Vajazz és morzsázz meg egy tepsit vagy tálat. Tedd bele a tészta felét, majd a babot rendezd el rajta, és végül takard be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőbe süsd pirosra. Sütőből kivéve pihentetesd öt percet, utána szeleteld és tálald. Adhatsz mellé külön tejfölt vagy mártást is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tálban sütött húsos babos tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook