Takarítás-számíthat mániának? (beszélgetés)
Létezik tisztaságmánia. A mániás ember környezete szenved miatta.
Nagy általánosságban szeretjük, ha a környezet ahol élünk rendben van és tiszta. Mániának nem nevezném a takarírást.
az egy alapvető dolog.
de mint mindent ezt is túlzásba lehet vinni.
Ugyanez a véleményem! :) Rám is azt mondják tisztaságmániás vagyok és,hogy ez nem jó,de szerintem meg pont ellenkezőleg és én nem tartom ezt rossznak. Inkább az ellenkezőjét nem értem.
Szerintem ez már erős túlzás, de ha neked belefér az életedbe és igényled, nem feltétlenül kóros. Mások az emberek igényei.
En imadom a rendet es a tisztasagot :)
Inkabb azt tartom korosnak, ha vki a koszban es a mocsokban jol erzi magat.
Persze, mostansag ez a "trendi" hgy tisztasagmania = betegseg, de valszeg ezt a lustak tallatak ki.
Tolem aztan mindenki abban el, amiben akar :)
Szerintem igen,amikor már kínosan csili-vilit akarunk,és abba nem fér bele egy porszem sem.
Igazad van.Nálam csak azért probléma,mert a párom beteg és nem igen tud kimozdulni az utcára.Szoval megoldhatatlan,hogy ne legyen itthon.
Igen, de velem ez még nem fordult elő .... szerintem nem is fog .... :o))
Nagyon szeretem a rendet. Minden nap felmosni szerintem-ha van rá ideje az embernek- nem gáz. És arra van időm, amire szakítok. Miért ne üljek le 1/4 órával később emiatt a TV elé? Addig amíg én fáradok el, senkinek semmi beleszólása...Persze úgy próbálom alakítani, hogy a takarítással ne zavarjam a családom:)
áh, ennél sokkal jobb pótcselekvéseket találok ki magamnak.
Én nem hiszem,hogy beteg lennék ezen a téren.A madarakat is gyakran ( heti 1 alkalommal) takaritom.2 pinty nagyon örül akkor.Csendben vannak,mert egyébkéntDDDDDD.
A túlzásba vitt takarítás bizony mániákus betegség.
-:D
Takaritsd akkor amikor nincs otthon a parod , szerintem.Mert ami neked muszaly az neki felesleges :)
Egyebkent a higenia nem ugyanaz mint a rettentö tisztasag ! A trehany ember is lehet higenikus csak nem zavarja ha szana szet van ez-az :)
Hát mi igy érezzük magunkat tisztán.Ide bármikor felugorhat valaki mert rend és tisztaság van.A spejz ( ami lomtár egyébként) szeretném gyakrabban takaritani de a párom szinte örjöng,mert mindent kipakolok az elöszobába és közlekedni sem tud.De ami muszály azt muszály.
Nagyfokon ertem az ALLANDO RENDRAKAST :)
Nagyfokon ertem meg pl 1-nappali 2-ora hosszas porszivozasat !
A hetente takaritas ok , de 3-havonta nagytakaritas , hat nem tudom ? ! Ezt nem vallalnam be !
Mit étersz nagyfokon? Azt,hogy hetente kitakaritok és 3 havonta teljesen szét szedem a lakást! Szerintem ez higinéia kérdése!Van olyan aki nem szereti a higiéniát.Tisztelet a kivételnek.Én és a párom szereti.A párom csak a felfordulást utálja,meg azt,hogy nem talál a lakásba egy csendes kis zugot.
Vannak ferfiak is akik eppen ilyenek min Te meg a forumindoto !
Viszont 1-dolgot jo ha megert a takaritast nagyfokon muvelök csoportja , espedig azt hogy a terhany embert epp ugy idegesiti az allando rendrakas mint teged a rendetlenseg :)
Igaz,de még is rossz amikor hadakoznom kell.
Még mindig jobb, mint félrekefélni, pénzt elplázázni, minden hobbiba belekapni, spirituális szeánszokat tartani :))
Én is szeretem a tisztaságot.3 havonta van nagytakaritás.( akkor mindent megmozgatok és szegény páromat a világbol ki tudom üldözni) De amikor kész van akkor még is tettszik a rend.Hetente takaritok természetesen.Most éppen hétvégén a lomtárt készülök kipakkolni,de már most ellenkezik a párom.Nálatok is a férfiak nehezen viselik a takaritást?
Igen..lehet mánia, és az is lehet, hogy ezzel a takarítással szeretnél valamit pótolni...
Tudom, hogy milyen, a barátnőm is ezt csinálta, de egy idő után abbahagyta..
ez sajnos egy mókus kerék,mert olyan soha sincs hogy minden rendben lenne.
Mondjuk ma éppen lusta vagyok, ilyen is van :))
Iazábol reggel a te leanderes történeted tetszet a legjobban!Jót nevettem!Most megyek én is nekifogok takarítani!De ez egy mókus kerék!Igaz?
Szerintem mire a lakás egyik szeglete újra sorra kerül, azért némi idő eltelik ám, ha sorban vesszük őket. Ne feledkezzünk el a több személyes háztartásokról, mert hiába nyalod fel a padlót, ha hárman csöpögtetik a málnaszörpöt, potyogtatják a morzsát, porcukros süteményt szanaszéjjel. Amitől külön agybajt kapok, az a hivatalos iratok, számlák, fontos papírok szanaszéjjel pakolása. Hiába csináltam témánként külön dossziét ezeknek, 20 más helyre, bárhova tudják lerakni, csak nem abba. Persze ha kell, akkor megy a "hová tetted, itt volt" sirám :))
További ajánlott fórumok: