Szürkehályog szemműtét lézerrel (beszélgetés)
Sziasztok! (rerás)
A legjobb tudomásom szerint lézerrel a glaucomát kezelik és a korrekciós dioptria műtéteket végzik! Szürkehályog esetén a szürke szemlencsét cserélik ki egy új, tiszta műlencsére(legjobb ha UV szűrős)egy 20-30 perces műtét során!
Ha mindenképp a Rókusból szeretnél orvost akkor javaslom Dr. Balsay-t a szakrendelőből. Ha hosszú a várólista akkor nagyon sok fiatal és tapasztalt orvos van még aki örömmel elvégzi majd!
Sziasztok !
Én is ilyen problémával küzdök , az anyukám 83 éves és szürke hályog van a szemén , kérlek írjátok meg hogy lehet pl. a Rókus kórházba bejutni, kit kell keresni . köszi
Megvan a műtét időpontunk: 2008.julius 15.
Előtte már el intéztük a szükséges orvosi papírokat, műthető állapotban van.
Szia Marita !
Privit küldtem !
Marita kedves!
Rendben, majd írni fogok, nekünk a Rókusban lesz.
Te is írd meg, mikor "fáradsz" be a műtétre jó?
Szorítani fogok, én is Neked !
Csibiusz.
Csibiusz!
Nagyon köszönöm, írj majd, hogy mikor lesz a műtét, én nem tudom még, hogy az enyém mikor, rajtam múlik, mikor vagyok "hajlandó" befáradni..:)) nekem a Dél-pestiben lesz, az elsőt is ott csinálták.
Drukkolok édesanyádnak, ne izguljatok! Jó egészséget kívánok nektek!
Szia Marita!
Nagyon aranyos vagy, hogy így tájékoztatsz bennünket. Remélem, nálunk sem lesz gond a műtét alatt, és után sem.
Biztatásod nagyon jól esik.
Sikeres műtétet kívánok Neked is.
Sziacsibiusz!
Azon vizsgálton mérik be /szemcseppet kap előtte/, hogy milyen lencsére van szüksége, utána kiírják a műtéti napot...semmi nem fog fájni... Nyugtasd meg a mamádat, én is nemsokára megyek a másikat megcsináltatni, mert mostanra "érett" be a szürkehályog annyira, hogy műthető...a műtött szememmel nincs semmi gond, egész nap netezek néha, még éjjel is, tehát igénybe van véve a szemem erősen, de hál'Istennek azzal nagyon jól, tisztán látok...
Kedves Marita!
Köszönjük a bátorítást, anyukámnak fel olvasom a leveled, hátha meg nyugtatja kicsit.
Először vizsgálatra kell mennie junius 9-én, és ott mondják meg a műtét időpontját.
Kedves Csibiusz!
Nem kell tartani semmitől... mindenütt egyformán /majdnem egyformán/ csinálják, csak az operáló orvos habitusától függ, hogy mit mond el a betegnek...olyan helyre kell menni, ahol ezt "szalagon " csinálják, mert nagy a rutinjuk... hidd el kis műtét ez, és csak utána pár napig nem lehet ugrálni, emelni, hajolni stb..
másnap én már főztem is, persze óvatosanja, és napszeműveg feltétlen kell pár napig!! a fény miatt. Egy hónapon belül már el is felejthető minden... jobb a műtött szemem, fájdalom egyáltalán nem volt műtét alatt, utána sem...
Szép jó estét Marita!
Örülök, hogy ide "keveredtél, így még többet tudok meg a szemműtétről.
Anyukámat úgy tájékoztatta a kezelő orvosa, hogy más kórházban több napos ez a dolog.
Jó tudni, hogy mégsem így van. Köszönöm.
Jó reggelt! Szép napot!
Most keveredtem erre az oldalra,elámulok, mennyire másképp fogjátok fel a szemműtétet. Nekem már volt és 2-3 óra múlva hazamehettem, most a másik szemem kerül sorra!
Ma már mindenütt lézeres a cataracta műtét, nincs másmilyen!
Köszi a segítséget!
Minden jót!
Kedves Csibiusz!
Megírnád, hogy melyik budapesti kórházban vállalnak ilyen műtétet, mert apósomnak is szüksége lenne rá. de fél az altatástól, s így nem mert elmenni!
Kösznöm a segítségedet!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Anyukámnak is Budapesten lesz a műtét, de nagyon fél, hogy nem javul látása.
Neki egyik szemét műtik most.
A másik szeme már műtött, ez előtt 20 évvel, de akkor még egy hétig feküdt a kórházban, de nem igazán sikerült.Nem lát jól a műtött szemével sem.
Reméljük ez most sikerülni fog.