Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet! (beszélgetés)
A férfiak mit csinálnak?
Ők miért nem vesznek részt a munkálatokban?
Én kiadnám nekik is a munkát!
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ki mikor takarít? Én már annyira de annyira unom és utálom, hogy jön a hétvége, mosás, vasalás, anyósomnak segíteni főzni, kutyakennel rendbetartás, járdaseprés, portörlés, porszívózás, padlómosás, ágynemű kitétele, stb. Mi úgy lakunk, hogy a férjem szüleinél, plusz két tesója, tehát összesen vagyunk 6-an. Én a fenti szintet takarítom (4 szoba, kb. 80 nm), anyósom lent, plusz az imént felsoroltakat csinálom hétről-hétre. Nagyon érdekelne, hogy Ti ezt hogyan oldjátok meg, mert megmondom őszintén itt a jó idő, én imádok kirándulni, horgászni, ha lenne majd egy gyerek vinném ide-oda, de mire végzek ezekkel a feladatokkal, már jóformán magammal sincs kedvem foglalkozni :(. Arra is gondoltam már, hogy hétköznap takarítanék munka után, vagy nem tom... Ti hogy vagytok ezzel?
Tele van a szekrényem különféle csodaszerekkel. Amikor takarítónőő kezdett hozzám járni, mid kidobta volna. Domestos(konyha,fürdő,WC) Cleen (ablakra,tükörre)Ajax, finom illatos minden másra ! Egyebet nem használ. N a, amit súrolni kell arra Cif suroló.
Én a tűzhelyre használom néha a St,Moritz hideg zsíroldót, az magától minden dzsuvát, súrolás nélkül levisz.(meg a bőrt a kezedről is, ha kesztyű nélkül használod). A padló fugákra kosmestert használok. Bele a fugákba, kicsit állni hagyni, aztán az egész konyhát ezzel felmosni, olyan lesz mintha most rakták volna le.
Akkor ez jó a sütőben lévő rácsokra. Meg a sütő oldalára.
Ezt is köszi :)
Ez nem zsíroldó hanem acélvatta.Ajtóhoz nem ajánlom csak valamilyen mosogatószerrel és nagyon óvatosan.Ellenben fémhez,üveghez,járólaphoz kitűnő.Én pl;a gázsütőmet és annak rácsait szoktam
szárazon tisztítani vele.Nem kell semmilyen vegyszer és gyönyörűen csillog mint új korában.
Steel Wool mindenre!Na jó,majdnem mindenre. :)
Makacs odaégett zsíros sütőkre,fémek csillogóvá tételére,szárazon is profi.A google a barátod...
Hm :) Konkrétumot tudsz írni?
És a zsírosra fogdosott ajtó? :)
Nem dorzsis szivaccsal hanem olyannal ami femszalakbol van (az a csunyabbik fajta szivacs), ez is karcol ugyan de legalabb egyenletesen, nem ugy mint a kes. Mososzer mindegy, cif stb. nekem sikerult regebben ezzel egy masok altal dzsuvasra egetett suto ajtajarol es belsejerol is ledorzsolni a koszt (elottunk levo alberloket meg atkoztam kozben, hogy mit hagytak rank!)
A gaz rez-reszet pedig ecet-so kevereke ujbol rozsaszin-narancssargara varazsolja, sima vizzel obliteni (de az elso fozes utan ujbol fekete lesz sajnos)
Kb kéthete kipróbáltam az ecetet... bár tettem volna. ne tudjátok meg.
egy kicsit fújtam szét az üvegen. először csak a szemem csípte, aztán könnyezett, aztán levegőt sem tudtam venni, szédültem, nem győztem rohangálni... az összes ablakot ajtót kinyitottam, hogy szellőzzön valamit, de továbbra is elviselhetetlen volt. Már majdnem hánytam is.
Rémes volt. Egy jó félóra után kb már vissza tudtam menni a helyiségbe, lenyugodott gyomorral, de aztán le kellett ugye mosni, és minden kezdődött elölről...
Rémes élmény volt. Szóval az én tapasztalatom az volt az ecettel kapcsolatban, hogy százszor inkább az eddig használt vízkőoldóim... azok ehhez képest szinte jó illatúak, éééés nem kell negyed percenként levegő után rohangálnom...
Ajánlom figyelmetekbe naplómat."Takarítsunk környezet barát....."
Rengeteg ötletet találtok benne...
ezer éve kialakult ragacsos gáz körüli konyhai koszt mi a franccal lehet feltakarítani?
már suroltam, késsel kapartam, ciffel a szine is lejött a lapnak néhol de még mindig ragad:(
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?