Szülői munkaközösségben jártas anyukák gyertek. (beszélgetés)
Sziasztok!
Én a fiamnál teljesen ovis korától SZM tag voltam..most nyolcadikos:)
Mi is úgy tudjuk elérni a szülőket ha valamire szükség van, hogy van egy füzetecském..illetve a számítógépen egy táblázatom amibe fel van tüntetve minden szülő elérhetősége!
Ezalatt értendő a telefonszám és akinek van mailcím..így ha segítségre van szükség az ofő szól és továbbítom a szülők felé!
Sziasztok!
Én tanító néni vagyok, és az ovis lányomnál SZM elnök.
Tanító néniként azt szoktam kérni a az SZM-től, hogy tartsa a kapcsolatot a többiekkel, javasolja az osztálypénz összegét, beszedési gyakoriságát és gyűjtse is be. Meg szoktam velük beszélni a tanév eseményeit, és hogy a szülőket mennyire vonjuk be az egyes alkalmakba, mit vegyenek az osztálypénzből. Pl.Mikulás-ünnepségre nem jönnek szülők, de az SZM készíti a csomagot, karácsonyi vásárra mit készít az osztály és milyen alapanyagokat vegyen hozzá, a farsangra a szülők is jöhessenek, hogyan és mivel díjazzuk a jelmezeket stb.
Szerintem hagyatkozz a tanító nénire. Mondd, hogy szóljon ha segíteni, csinálni, tudni kell valamit. Ő meg majd szól, ha szüksége van rád.
SZM elnökként mi most készítettünk e-mail címet a csoportnak. Ha valami fontos infó van, küldök e-mailt és bármelyik szülő megnézheti és írhat.
Ezen kívül összegyűjtöttük minden szülő telefonszámát és e-mail címét, amit felraktunk a közös e-mail címre. Így egymást is el tudjuk érni, ha szükséges.
Ha még szeretnél tudni valamit, szívesen segítek. :)
Már második éve vagyok SZMK-s anyuka az oviban, igaz az első évben sokat "lógtam" mert szültem egy kiscsajt is a fiam mellé:-))! Jelenleg egy baba-mama börzét szervezek egy másik anyukával, a befolyt összeget az oviudvar felujjításának költségeihez csapjuk, sok kicsi sokra megy alapon. januárban jótékonysági ovibálat rendezünk, szülők szerepelnek, táncolnak a gyerekműsor mellett, vacsi, pia, stb...
Szóval mi ilyeneket csinálunk SZMK-s szülőkként.