Születési Támogatás (beszélgetés)
igen ezt én is hallottam hogy 80 e ft hát öszinte leszek én most jelenleg 20 e ft nak is örülnék ....
az anyagi helyzetem 0:( semmi pézem nincs:(
Na,én is utánajártam.
Nálunk ültetnek egy-egy fát a babáknak,úgynevezett babaparkokban,és gyermeknapkor adnak babakötvényt(talán 10 ezer forint értékben),amit a gyermek 18 éves korában lehet kiváltani.
Sziasztok!
Én falun lakom a születési támogatásról mi nem az államkincstártól értesültünk hanem a védőnőtől akinek van itt 3 vagy 4 körzete és nem mindegyik faluban adják.Mi rákérdeztünk a polgármesterre és Ő mondta nekünk, hogy most akarnak rendeletet alkotni erről.Őket a védőnő tájékoztatja az új jövevényekről és ünnepélyes keretek között kapják meg a szülök , mi 10 e forintot kaptunk.Egerszegen a helyi újságban tették közzé ezt a juttatást amit nem kötelező adni az önkormányzatoknak, ott utalványt kapnak a szülök amelyet baba boltban lehet beváltani és ha jól tudom ott is 10 e forint értékű az ajándék utalvány.Nálunk így van, máshol nem tudom hogy működik.
bezséltem az önkormányzatos barátnőmmel..itt szegeden nem adnak ilyet, de pl az ő barátnője is kapott csepelen 20 e ft-ot...
én ezt méltánytalannak tartom:// vagy kapjon mindenki, vagy senki!
meg is kérdezem ha azt mondja nem jár örülök neki meg nyugodtam ha azt mondja nem tudja akkor intézi is már nekem segitö kész nagyon..de ha tudta és elfelejtette akkor is kénytelen segiteni amit csak lehet.
habár szavam nem lehet mert tényleg mindenbe segit..
Hát ezt én sem értem, hogy neked miért nem szólt erről senki! Biztos, hogy van ilyen nálatok is? Mert én is úgy tudom, hogy nem minden városban van.
Kérdezz csak rá a védőnőnél, azután meg jól szidd le, hogy miért nem szólt.
kezdek szivinfartust kapni:)Lemaradtunk mint a borravaló:(((
Egyszer akartam kérni itt a hivataltól egyszeri szoci segélyt.Mivel a párom minimálbéres ,erre a olyan összeget irtak a kereseti igazolásra ,amilyen összeget nem is keres ,jóval többet.:(ugy ,hogy feladtam...
Én úgy tudom, hogy ez kerülettől függ.
Nem mindegyik kerület fizeti ezt a támogatást. De lehet rosszul tudom.
jo persze gondoltam nem értelek félre csak azért mondom ezt nem nézik mert ez minden képpen jár.Ez olyan mint az anyasági.
Mi sem állunk jol párom nem melozik az én 36 e ft os gyesem és családim van..
szoval durva a helyzett.
Na,ne érts félre,egyáltalán nem állunk jól,örülök,hogy kijövök a fizuból.
De én is utánanézek.
azt tudom hogy anyagilag én most eléggé szegény vagyok..De amugy milliomos.:D Van egy gyönyörü fiam egy mindenre kész párom..Mindenem van ami kell
(a pénzt leszámitva)
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- A Nap, Hold, Uránusz, Szaturnusz, marsi karmád és karmikus örökséged a születési időpontod alapján
- Székesfehérvár születési támogatás
- Az anyasági támogatás igényléséhez az eredeti születési anyakönyvi kivonatot kell elküldeni, vagy jó a másolat is?