Szülés otthon vagy a klinikán? (beszélgetős fórum)
klinikan job,mertha valami gond adodik ott vannak orvosok,es muszerek keznel,mig otthon semi sincs.
Már ahol felszerelt! Nagyon sok kórházban semmi lehetőség sincs másképp szülni, mint anyáink korában. Ha nincs szerencséd, a többágyas szülőszobában lesz is másik kismama, tehát a párodat se engedik be.... Szörnyű! Nem mindenki számára elérhető olyan kórház, ahol jó körülmények biztosítottak. De még ennél is fontosabb az orvosok, szülésznők hozzáállása. Sajnos a rutinszerű beavatkozások teljesen természetesek még manapság. Azzal pedig nem használnak, hanem ártanak.
Te szerencsés voltál ezzel a hipergyors szüléssel! Nem is lett volna idejük bármit is tenni.
Kórházban, mert ha véletlenül komplikációk adódnak ott a gyors segítség. A magyar Eü. nincs olyan állapotban, hogy az otthon szülést fel tudja válalni. A kórházak nagy része szépen felszerelt az új módszerek tárházával. Én mindkettőt ismerem a régi "feküdj! az ágyon" és az új, labda kád és egyéb társai. Hát áldom azt, hogy én állva vajudhattam és féligülő helyzetben szülhettem. :) szerencsére komplikáció nélkül, ha nem megyek kontrollra lehet, hogy Én is itthon szültem volna meg. A fájások megjelenésétől 20 percen belül meg volt a kicsi; és nem indítottak!
Sajnos senki sincs kibiztosítva, a szívritmus leeshet spontán is. De az valóban igaz, hogy az oxitocinnak is van ilyen mellékhatása. Elég gyakori mellékhatása.
A szívritmusról: harmadik szülésnél elvileg csak ultrahangra mentem be, de rögtön ott kiderült, hogy 80-as szívritmusa van! mindenféle oxitocin nélkül :(
Igazad van, volt hatása, csak éppen a fájásokat nem erősítette. A fiam szívhangja egyébként végig ugrált, többször leesett 90-100-ra, ezt akkor annak tudták be, hogy hanyatt fekszem (ez még az oxi előtt volt), ilyenkor mindig el kellett fordulnom bal oldalra. Később kiderült, hogy 2* volt a nyakán a köldökzsinór, így gondolom, hogy ez is közrejátszott a szívhang leesésénél.
Volt hatása, csak nem az, amit vártál... a szívhang leesés az oxitocin mellékterméke, ezt az orvosok tudják csak nem nagyon mesélnek erről..
Biztos nem, és ezt nem is tehetné meg.
Én végülis nem tudom milyen lett volna, mert az enyémnek császár volt a vége...
Ja, és mikor bekötötték már 1 perces fájásaim voltak, de nem tágultam.
Igen :-) Én is láttam Emmád! Igen négy óra után. Nem haladt a tágulás semmit, megkérdezte a doki, hogy akarom-e hogy gyorsuljon a dolog én meg igent mondtam, így össz-vissz 6 óra volt.
:) Nálam semmi hatása nem volt, a fájások továbbra is 4 percesek voltak és nem erősödtek. 4 órán keresztül folyt az infúzió, akkor is csak azért kapcsolták le, mert leesett a baba szívhangja, így azonnali császármetszéssel született meg a fiam.
Már 4 óra után? Neked miért kötötték be?
Megnéztem a bemoldalad, látom neked is Emmád van :) Nekem is :)
Mikor a lányom született, végig a nappaliban vajúdtam, innen meg nagyon közel van a wc. Csak a kitolásra másztam fel az ágyra, ami rendesen be volt biztosítva gumilepedõvel, miegymással :)
Persze igazad van, kicsit tényleg ciki lenne. De azért nem hiszem, hogy a szülésznõ fujjogva kirohanna a szobából :)
Én 4 óra után kaptam, hát volt hatása mit mondjak....de aztán kértem epidurált, onnantól sima ügy volt :-)
Az elsõvel én is kaptam. Összesen kb. 38 órát vajúdtam, és az utolsó kb. 7,5 órában kaptam oxitocint, amikor bementünk a kórházba. Szörnyü volt a hatása :(
A második babóm meg itthon született :)
nos én az elsőnél nem kaptam:)
nem volt rá idő....
A máv-ban is csak vajúdni lehet vízben, szülni nem!
Bocsi...
Igazából sok olyan van, h nem jut idő Wc-re stb .és ott történik + a dolog a szülőágyon.
Tudom h ciki, + 1 szülő nőnek akkor kisebb gondja is nagyobb annál, h ilyesmivel foglalkozzon, de ez megtörténik-megtörténhet..
Azért picit ciki...
Azt nem mondtam hogy rögtön, de majd' mindenki kap.
Most szóljon, aki nem kapott!!
Egyébként én 15 órát vajudtam, és csak az utolsó 3-ban kaptam...+utána
Nem mindenhol adják úgy az oxitocint. Én például 12 órája voltam a szülőszobán és közel 7 órája nem haladt a dolog, amikor bekötötték.
Félreértettél... Úgy értettem a wc-be :)))
Én a beöntéssel pont ezt a bizonyos "'ürülést" úsztam meg...
Persze nem volt kellemes.
Igen én is úgy látom.De ahogy olvasom a Máv lenne a legjobb mert ott engedélyezik amit szeretnék.Bár nem tudom lehet elég messze lesz ez tőlem.Kár hogy itt MO.-n még nem vezették be mindenhol. :(
Most nézem, hogy csak két bp-i van közte. Mást sajnos nem találtam.
Szia!
Nézd meg ezt: [link]
Talán találsz közte valamit.
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy Pesten melyik kórházban vezetnek le vízben szülést?
Úgy értem miután beindult a vajúdás :))
Én egyik alkalommal sem kaptam beöntést (az elsõ babámat ugyan kórhózban szültem, de nálunk ott sem adnak), de nem is igazán volt rá szükség, mivel miután úgy igazából beindult a szülés, szépen fogalmazva elkezdett magától ürülni a testem :)))
További ajánlott fórumok: