Kinek milyen volt a szülés? (beszélgetés)
Én is császárral szültem.Meg kellett indítani 2 héttel előbb a szülést ,mert diabéteszes voltam.Műtét nem volt tervbe,előtte nap reggel korán be kellett mennem a kórházba,hogy fel rakjanak egy tágító ballont ,ami a méhszájat segíti kitágítani ,ez reggel 7-17-ig fent volt ,fájásokat is produkált,majd leesett.Megszűntek a fájások,közben monitoroztak.Semmit nem tágultam.
Másnap a dokim reggel a szülőszobán bekötött egy oxytocinos infúziót,generálta a fájásokat,elég sűrűn jöttek.Egy fittball labdán vajúdtam,amikor jött a vizsgálat,fel kellett feküdnöm a szülőágyra ,meg 100-szorosodott a fájdalmam.Percenként jöttek a 45 mp-es fájások,másfél újjnyira tágultam 8 óra alatt ,ekkor mondta a dokim,hogy nem tágulok,irány a műtő.Majd egy gyönyörű kislány lett a meglepetés.Kibírható volt.
császárral a 40-ik héten , nem éreztem semmit,mikor felébredtem anyukám volt az ágyam mellett és behozták a szépen beöltöztetett fiamat kék pólyában.
később sem volt semmilyen komplikáció, 28 év alatt a heg is eltünt.Utólag belegondolva - mert a műtétet átaludtam - csodálatos volt, életem legnagyszerűbb elménye
Mindenkinek ajánlani tudom.
Gondoltunk másik gyerekre is, csak császárral vállaltam volna
Első mindenféle fájdalomcsillapító nélkül.
Második epidurállal, ami nem hatott.
Harmadik megint fájdalomcsillapító nélkül.
Örülök, hogy soha többé nem szülök. Nem ezek voltak életem legcsodálatosabb pillanatai. A túlélésre játszottam.
1987 sima szülés, fájdalomcsillapítás nélkül, infúzió nélkül, de legalább hamar meglett: 2,5 óra alatt.
Egy órát töltöttem a megfigyelőben, utána úgy feldobódtam érzelmileg, végignyargaltam az épületet este kilenckor, hogy még aznap elújságolhassam egy ismerősömnek, aki másik szárnyban feküdt, hogy bibibííí, én ügyesebb vagyok! :D Mire visszaértem, jól lebaxtak, hogy mertem elhagyni az osztályt bejelentés nélkül.
Hiába érzéstelenitettek,végig éreztem ..ettől függetlenül hamar felépültem,1 nappal előbb haza is engedtek minket.
Mütét után 6 órával már sétáltam,gyerekkel a karomban leguggoltam,törökülésben ültem..stb😁
2009-ben hüvelyi szülés epidurális érzéstelenítéssel, oxitocinos szülésindítással, sajnos gátmetszéssel.
A vajúdás 7 órás volt, összességében jó élménnyel távoztam
a szülőszobáról. Nem volt fogadott orvosom, nem fizettem semmit.
4 gyerek
3 sima 1 császár
Mindegyikben volt valami rossz de jó is. 😊
2003 sima szülés epivel
2008-ban sima szülés epi nélkül
2016 császár,azt hittem meghalok
2018 császár,álom volt
Sziasztok!
Kinek milyen volt a szules?
kiszult siman, ki csaszarral?
nekem borzalmas volt, de vegul meg csaszaroztak
2018.12.11.en 23:32 😋😋
További ajánlott fórumok:
- Milyen volt a szülésed? Mesélj bátran .. beszéljük meg!
- Sziasztok! Van köztetek, akinek burokrepesztéssel indítottak szülést terminus előtt? Milyen ok miatt?
- Volt valakinek császáros szülése és egyben petevezeték elkötése?
- Milyen volt az első, második és a harmadik terhességed? És mi lett lány vagy fiú? Melyik szülés volt a legkönnyebb?
- Milyen befolyása van a szülésre, ha valakinek aranyere van?
- Milyen komplikációd volt a terhesség illetve a szülés alatt?