Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szövetkabát télire? fórum

Szövetkabát télire? (beszélgetés)

1 2
31. Bri* (válaszként erre: 30. - Agis)
2010. okt. 15. 19:13
Pl. én totál nem vagyok tisztában vele, mivel még sosem jártam egyikben sem. nem is tartom valószínűnek, hogy fogok. :)
30. agis (válaszként erre: 29. - Sunshine24)
2010. okt. 15. 11:27

Ami neked szep, az lehet nekem egyaltalan nem az, izlesek es pofonok.

A tartossag es minoseg nem a Zaraban es Promodban kezdodik, gondolom ezzel mindenki tisztaban van.

Az araik is ezt tukrozik (altalaban egy szezonos ruhakat arulnak...)

29. sunshine24 (válaszként erre: 28. - Agis)
2010. okt. 14. 22:26
Semmi rosszindulat nincs bennem, nem tudom miből sikerült ezt leszűrnöd.
28. agis (válaszként erre: 26. - Sunshine24)
2010. okt. 14. 21:11

Magam sem ertem hogyan lehet, de kepernyon keresztul is erzem a rosszindulatot a soraidbol.

Egyebkent is, Guess nekem sokszor tul kozonseges.

27. Bri*
2010. okt. 14. 19:07
Ha az embernek annyi pénze lenne, amennyi nincs, akkor vehetne minden stílusú cuccához egy kabátot, dzsekit, bundát stb. De gondolom a legtöbben próbálunk egy praktikus és jó darabot venni, ami lehetőleg minél több cuccunkhoz passzol és jól is áll.
26. sunshine24 (válaszként erre: 24. - Agis)
2010. okt. 14. 10:36
Figyelj, nincs mindenkinek arra pénze, hogy a Guessben vásároljon magának. Én ezekkel a márkákkal elégedett vagyok, minden ruhám tartós, szép.
25. 9bbc382386 (válaszként erre: 24. - Agis)
2010. okt. 13. 20:54

Nem akartam ilyet írni,mert sokaknak nem tetszhet.

De így van,a jó minőségű kabátot egyik helyen sem lehet beszerezni.

24. agis (válaszként erre: 16. - Sunshine24)
2010. okt. 13. 20:39
Ezek az uzletek mind egytol-egyig silany minosegu 'fast fashion' boltok....
23. agis
2010. okt. 13. 20:38
Az olcso szovetkabat csak szep, de nem praktikus. Nekem olyan szovetkabatom van, ami baranygyapjubol keszult (nem is volt olcso), latszolag nagyon vekony, de egy hosszuujju felso eleg ala.
2010. okt. 13. 13:34

Függ attól,milyen a szövet.

Nekem főzött gyapjú kabátom van,olyan mint a kályha.A pufi-kabát a közelébe sem érhet,nem beszélve a csinosságról is.Persze,attól is függhet az ilyesmi,ki milyen helyre jár.

21. Bri*
2010. okt. 13. 13:29

Én tavaly vettem a C&A-ban kabátot. Inkább dzsekinek nevezném, de nem pufi, hanem kacsúsított, nagyon csinos. Jó szoknyával és farmerral is. Mondjuk kosztümhöz meg nagyonelegáns dolgokhoz nem.

Van szövetkabtom is, de nem érem kényelmesnek. Autóval járok, nem olyan jó benne ki-beszállni. Mondjuk egy olyan kis rövidebb, övs fazonút azért bevállalnék. :)

2010. okt. 13. 10:35

ez attól is függ,h Te mennyire vagy fázós!

És ahogy írták előttem,van olyan szövet kabát,amiben van egy vékony filc bélés,vagy rendes bélés (nem csak a selyemszerű bélésanyag).

Akkora választék van,találsz pufiból is csinosabb fazont,viszont ránézésre nem a legelegánsabb viselet.:-)

2010. okt. 13. 10:15

Én is szövetkabátot hordok évek óta,bár csak a fenekemig ér kb,de jó vastag,nem márkás,minden 3.embernek ilyesmi van,de van öv rajta,ezért karcsúsít.Nem fagyok meg benne,nadrág alá mindig húzok harisnyát,meleg térdzoknit csizmával.Kabát alá pedig garbó,meleg kötött pulóver,bármi.

De vannak öves meleg dzsekiszerű anyagból is csinos fekete,szürke kabátok kapucnival övvel karcsúsítottak, esetleg műszörmével amit a nyak részre lehet tenni.

Persze sok az utánajárás.Azért a Zara és Promod,kicsit magasabb árkategória.(h&m,c&a-ban szokott lenni nagy leárazás,tescoban is egyre jobbak a cuccok)

2010. okt. 13. 10:00
Minőségben nem tudok márkát mondani, de azt mindenképp nézd meg, hogy mennyire merev a szövet. Minél merevebb, keményebb, annál sűrűbb a szövése, tehát annál jobban szigetel. Már amennyire ugye egy szövetkabát szigetelni tud. :D
2010. okt. 13. 09:58
Nekem sima szövetkabátom van. Mást nem is vagyok hajlandó felvenni. Ez lesz a 10. év, hogy szövetkabátom van (persze nem végig ugyanaz :)) És nem fázom benne!
16. sunshine24 (válaszként erre: 1. - Eryka26)
2010. okt. 13. 09:56
Jeas Clubot felejtsd el, silány minőség. Ha szövetkabát, akkor minimum Zaraban, Mangoban, Promodban kezdj. Én a hétvégén voltam körúton, de nekem sajnos az itteniek is vékonyak voltak. Viszont baromi szépek.
15. Sylvia81 (válaszként erre: 1. - Eryka26)
2010. okt. 13. 09:54

Nekem béleletlen szövetkabátom van. Azaz ugye csak az a selyembélés van benne. Viszonylag sűrű maga a szövet, meg kb. 2 mm vastag.

Ez a télikabátom. Is.

Alá kell öltözni, akkor nincs nagy gáz.

Én úgy szoktam, hogy trikó, vékony sztreccses pulóver, meg egy vastag kötött pulóver. De ez csak akkor jó, ha döntően szabadtéren vagy.

Ha csak mondjuk melóhelyre oda-vissza vagy hidegben, akkor trikó, egy szokásos pulóver, vagy amiben a melóhelyen is lehetsz, esetleg még egy pulcsi, ha nagyon hideg van, vagy fúj a szél, és erre mindenképp egy polár/thermo kardigán, és erre a szövetkabát.

Sajna a szövetkabát az a találmány, ami vagy autókázós, vagy aláöltözős.

2010. okt. 13. 09:52
Szövetkabát;)
2010. okt. 13. 09:48
Nekem bélelt szövetkabátom van, persze aláöltözök, de nagyon szeretem. Úgyis jobb rétegesen öltözni. Szeretem, mert fel lehet húzni csiniruhához, de farmerhez is jó. Pufiban nem tudom, hogy járnék dolgozni, ha mondjuk kosztümöt kell húznom.
12. a0c1361e44 (válaszként erre: 10. - Pitypang)
2010. okt. 13. 09:38
Sajnos a szövetkabátok az európai szabványnak megfelelően vannak bélelve. Ami azt jelenti,hogy kb. derékig, vékony vatelinnel. Én még nem találkoztam olyannal, amelyik flanelle is ki lenne bélelve. A kabát felépítése általánosan: szövet, azaz szövet utánzat, vatelin, selyem.
2010. okt. 13. 09:37
Szia! Nekem is szövetkabátom van, én nem fáztam benne a télen, pedig én elég fázós vagyok. Szerintem az sem mindegy hogy milyen anyagú az a szövetkabát, ha nagyobb részt, vagy felerészt gyapjúból van, az sokkal melegebb. Nekem is ilyen van. És alá rétegesen kell öltözködni.
10. Pitypang (válaszként erre: 1. - Eryka26)
2010. okt. 13. 09:33

Nem feltétlen kell megfagyni a szövetkabátban. Nekem is van több is. Van közte a picit vékonyabb, átmeneti időre való, az valóban nem jó a nagy mínuszokban, esetleg enyhébb téli napokon melegebb pulcsival, kardigánnal. Viszont van kimondott téli is, amiben a szövet és a kabátbélés közt van egy flanel réteg is és ez meleg kabát. A flanel sem vastag, de mégis egy plusz réteg, nem engedi át a szelet, hideget, viszont mivel vékony anyag, nem teszi merevvé, páncélszerűvé a kabátot.

Nekem is van pufibb dzsekim, de azt csak itthon veszem fel az udvaron vagy a gyerekekkel sétálni max. (falu... :D) Viszont van olyan pufis kabátom is, ami nem olyan medve vastag kinézetet csinál, kicsit hosszabb fazon, karcsúsítva van. Az nem erősít azért. Meg hát aki kicsit teltebb, a színekkel is vigyázni kell. Én pl. mellben vagyok eléggé erős, én ezért nem szeretem a nagyon nagy pufi ruhákat, de ez miatt még a vastag kötésű pulcsikat sem, mert barlangi medve hatásuk van rajtam. :D

2010. okt. 13. 09:32
Nekem van mindkettő. A szövetkabát alá jobban be kell öltözni, de valóban csinosabb, főleg ha a munkánkhoz elegánsabban kell öltözni.
2010. okt. 13. 09:32
Nekem meleg dzsekim van és egy csinos műszörme bundám.Egyyokben sem fázok,és ha csinos akarok lenni a szépbundát veszem fel!
2010. okt. 13. 09:25
Sztem kell egy meleg dzseki és egy szép kabát is. A dzseki nem túl szép, de olykor(kirándulás..stb) hasznos. A kabát alá meg lehet venni egy vastag kötött pulcsit, alá egy vékonyabbat.
2010. okt. 13. 09:24

én a szövetkabátra voksolok

az csinosabb és föl veheted bármikor

a piacon lehet venni 3000-ért pufi kabátot ami nagyon divatos

nekem mind a kettő van

bár attól függ télen mennyit jársz a szabadba?

2010. okt. 13. 09:22

Én is hordtam szövetkabátot télen, és meg is fagytam benne. Komolyan mondom egy termo pulcsi melegebb volt. Alkalmanként ki lehet bírni, de egész télen nem lehet megfagyni...

Ha teheted, vegyél mindkettőt. :-)

2010. okt. 13. 09:20

szia!

én hordtam egy télen keresztül szövetkabátot, de így utólag már nem tudom, hogy éltem túl :)

most már csak átmeneti időre veszem fel, mert hiába öltözök alá, nagyon fázok benne

biztos találsz olyan kabátot, ami nyújt egy kicsit, az nem láttatja a feleslegedet

2010. okt. 13. 09:19
Csinos szeretnék lenni. :)
2010. okt. 13. 09:17
a 2 kabit nem lehet összehasonlítani. Nyilván, a pufi melegebb,a szövet viszont csinosabb:-) mi a cél?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook