Szövetkabát télire? (beszélgetés)
Ami neked szep, az lehet nekem egyaltalan nem az, izlesek es pofonok.
A tartossag es minoseg nem a Zaraban es Promodban kezdodik, gondolom ezzel mindenki tisztaban van.
Az araik is ezt tukrozik (altalaban egy szezonos ruhakat arulnak...)
Magam sem ertem hogyan lehet, de kepernyon keresztul is erzem a rosszindulatot a soraidbol.
Egyebkent is, Guess nekem sokszor tul kozonseges.
Nem akartam ilyet írni,mert sokaknak nem tetszhet.
De így van,a jó minőségű kabátot egyik helyen sem lehet beszerezni.
Függ attól,milyen a szövet.
Nekem főzött gyapjú kabátom van,olyan mint a kályha.A pufi-kabát a közelébe sem érhet,nem beszélve a csinosságról is.Persze,attól is függhet az ilyesmi,ki milyen helyre jár.
Én tavaly vettem a C&A-ban kabátot. Inkább dzsekinek nevezném, de nem pufi, hanem kacsúsított, nagyon csinos. Jó szoknyával és farmerral is. Mondjuk kosztümhöz meg nagyonelegáns dolgokhoz nem.
Van szövetkabtom is, de nem érem kényelmesnek. Autóval járok, nem olyan jó benne ki-beszállni. Mondjuk egy olyan kis rövidebb, övs fazonút azért bevállalnék. :)
ez attól is függ,h Te mennyire vagy fázós!
És ahogy írták előttem,van olyan szövet kabát,amiben van egy vékony filc bélés,vagy rendes bélés (nem csak a selyemszerű bélésanyag).
Akkora választék van,találsz pufiból is csinosabb fazont,viszont ránézésre nem a legelegánsabb viselet.:-)
Én is szövetkabátot hordok évek óta,bár csak a fenekemig ér kb,de jó vastag,nem márkás,minden 3.embernek ilyesmi van,de van öv rajta,ezért karcsúsít.Nem fagyok meg benne,nadrág alá mindig húzok harisnyát,meleg térdzoknit csizmával.Kabát alá pedig garbó,meleg kötött pulóver,bármi.
De vannak öves meleg dzsekiszerű anyagból is csinos fekete,szürke kabátok kapucnival övvel karcsúsítottak, esetleg műszörmével amit a nyak részre lehet tenni.
Persze sok az utánajárás.Azért a Zara és Promod,kicsit magasabb árkategória.(h&m,c&a-ban szokott lenni nagy leárazás,tescoban is egyre jobbak a cuccok)
Nekem béleletlen szövetkabátom van. Azaz ugye csak az a selyembélés van benne. Viszonylag sűrű maga a szövet, meg kb. 2 mm vastag.
Ez a télikabátom. Is.
Alá kell öltözni, akkor nincs nagy gáz.
Én úgy szoktam, hogy trikó, vékony sztreccses pulóver, meg egy vastag kötött pulóver. De ez csak akkor jó, ha döntően szabadtéren vagy.
Ha csak mondjuk melóhelyre oda-vissza vagy hidegben, akkor trikó, egy szokásos pulóver, vagy amiben a melóhelyen is lehetsz, esetleg még egy pulcsi, ha nagyon hideg van, vagy fúj a szél, és erre mindenképp egy polár/thermo kardigán, és erre a szövetkabát.
Sajna a szövetkabát az a találmány, ami vagy autókázós, vagy aláöltözős.
Nem feltétlen kell megfagyni a szövetkabátban. Nekem is van több is. Van közte a picit vékonyabb, átmeneti időre való, az valóban nem jó a nagy mínuszokban, esetleg enyhébb téli napokon melegebb pulcsival, kardigánnal. Viszont van kimondott téli is, amiben a szövet és a kabátbélés közt van egy flanel réteg is és ez meleg kabát. A flanel sem vastag, de mégis egy plusz réteg, nem engedi át a szelet, hideget, viszont mivel vékony anyag, nem teszi merevvé, páncélszerűvé a kabátot.
Nekem is van pufibb dzsekim, de azt csak itthon veszem fel az udvaron vagy a gyerekekkel sétálni max. (falu... :D) Viszont van olyan pufis kabátom is, ami nem olyan medve vastag kinézetet csinál, kicsit hosszabb fazon, karcsúsítva van. Az nem erősít azért. Meg hát aki kicsit teltebb, a színekkel is vigyázni kell. Én pl. mellben vagyok eléggé erős, én ezért nem szeretem a nagyon nagy pufi ruhákat, de ez miatt még a vastag kötésű pulcsikat sem, mert barlangi medve hatásuk van rajtam. :D
én a szövetkabátra voksolok
az csinosabb és föl veheted bármikor
a piacon lehet venni 3000-ért pufi kabátot ami nagyon divatos
nekem mind a kettő van
bár attól függ télen mennyit jársz a szabadba?
Én is hordtam szövetkabátot télen, és meg is fagytam benne. Komolyan mondom egy termo pulcsi melegebb volt. Alkalmanként ki lehet bírni, de egész télen nem lehet megfagyni...
Ha teheted, vegyél mindkettőt. :-)
szia!
én hordtam egy télen keresztül szövetkabátot, de így utólag már nem tudom, hogy éltem túl :)
most már csak átmeneti időre veszem fel, mert hiába öltözök alá, nagyon fázok benne
biztos találsz olyan kabátot, ami nyújt egy kicsit, az nem láttatja a feleslegedet
További ajánlott fórumok:
- Lányok, mennyire meleg egy szövetkabát?
- Télen hideg a szövetkabát?
- Hideg van...de mennyire? Ma évnyitója lesz a fiamnak, lehet hosszú szövetkabátot és szoknya mellé lakkcsizmát felvennem, vagy túlöltözöm?
- Piros vagy mustársárga színű szövetkabát a feltűnőbb?
- Tetszik nektek a kék sapkás lányon lévő fekete szövetkabát?
- Szerintetek még túlzás, egy közepesen bélelt szövetkabátot felvenni?