Szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló tabletták (beszélgetés)
Nekem 5 hónapos a kicsi, és már szinte semmi tej nincs. 2 hónapos koráig volt, hogy csak szopizott, utána már be kellett hozni a képbe a tápszert.
Tény, hogy a gyógyszert a 6 hetes kontrollon írta fel a doki, de nem gondoltam, hogy attól lenne kevesebb a tejem.
Lehet összefüggés végülis, de szerintem nálunk inkább a növekedési ugrás játszott közre.
Ma már naponta max. 2-szer, de leginkább csak egyszer cicizik.
Barátnőm ugyanazt a gyógyszert szedi, mint én (Azália) és ő az 1 éves kislányát még szoptatja. Rengeteg teje van.
Szóval náluk egyáltalán nem befolyásolta.
Konkrétan nem tudom. De azt igen, hogy ezeknél kell más védekezési mód is, ha semmiképpen nem akarsz terhes lenni.
Ilyenkor szoktak a nők váratlanul teherbe esni. Jó, hogy elvileg a szoptatás is véd, meg elvileg a gyógyszer is, de pont azért szoktak ilyenkor meglepetések lenni. Mert a szoptatás alatt felírt készítmények mindig gyengébbek.
Egyébként én élből nem szedek gyógyszert. Egy darabig nem szedhettem betegség miatt, de ma már nagyon örülök, hogy így alakult.. Zongorázni lehet a különbséget anyám hormonokkal terhelt szervezete, és az enyém között.. Pont ezért mesélt nekem az orvosom sokat ezekről, mert mindig különösen nagy téma volt ez nálam, amikor a döntéseket hoztuk..
További ajánlott fórumok:
- Milyen fogamzásgátló tabletták vannak, amitől nő a mell, hatásos, nem olyan drága és ha lehet vény nélküli?
- Véleményeket várok a szoptatás mellett szedhető fogamzásgátlóról!
- Lehetek terhes szoptatás alatt, fogamzásgátló tabletta szedése mellett?
- Árthat-e a gyermeknek a szoptatás alatti fogamzásgátló szedés?
- Alternatív fogamzásgátlási módszerek, akár a szoptatás, fogyókúra alatt, vagy csak azért mert nem akarok hormonális tablettákat..
- Szoptatás alatt, ilyenkor szedhető fogamzásgátló mellett, teherbe lehet-e esni? Honnan lehet észre venni?