Szokás még a locsolkodás?Szeretitek ezt az ünnepet? (beszélgetős fórum)
Az ünnep jó lenne, ha megmaradt volna a réges-régi hagyomány. Vagyis, hogy festett tojásért és egy kis beszélgetésért jártak locsolkodni.
Sajnos, azt hallom fiús szülőktől, hogy a "locsolópénzből" vesznek ezt meg azt. Tehát, jövedelemforrás lett a húsvét.
Gyerekkoromban nagyon szerettem.
A készülődést, a hangulatát, az ételeket.
Aztán pár évig nem tartottuk, csak családi körben, majd kirándultunk egyet.
Idén szeretném újra kicsit jobban előtérbe hozni a hagyományokat, hogy a kislányom ne csak a "mit hozott a Nyuszi" izgalmát lássa benne. :)
Egyre inkább nem ,még vidéken se.
Sose szerettem, mikor lila, kék zöld öltönybe "kiöltözött"részeg férfiak rótták az utcákat a fiaikkal, akik számolgatták a locsolkodásért kapott pénzeiket.
Valamikor régen, még szép ünnepnek tartottam.csokitojás, nyuszi volt elrejtve a kertben.Vártuk az osztálytársainkat, szomszéd fiúkat,és számolgattuk, kit hányan locsoltak meg...:)
Nem. Hála a jó istennek. Már abszolult ünnepelni se kell szerencsére, hiszen nincs mit. Locsólkodás már nagyon régen nincsen divatban szerencsére.
Annyi jó van benne, hogy van egy plussz nap pihi.
nem szokás hál isten, nem ünnepeljük egyáltalán-alap.
asszem egy darab nagyapámon kívül nincs is a rokon és baráti körben olyan aki még locsolkodni járna.
nem igen szeretem a locsolkodást ,legfőképp azért mert kb 10 órára már úgy fáj a fejem a sok mindenféle kölnitől....
de tapasztalatom az évek során ,hogy egyre kevesebben jönnek locsolni......
a férjem is csak minket lányokat locsol meg , meg 1-2 rokon hölgyet, a fiam ezeket túl még a pár osztálytársát akik itt helyben laknak....
Persze, hgoy az.. hiszen nem a locsolkodás az ünnep lényege.. azcsak a plusz.
s remélem még az én fiam is át fogja élni:)
További ajánlott fórumok:
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Nővérek, ápolók szeretitek és becsülettel végzitek a munkátokat?
- Ti szeretitek a Valentin napot?
- Mennyire szeretitek egymást itt a Hoxán?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek?