Színes káposztasaláta joghurttal recept
A Színes káposztasaláta joghurttal hozzávalói:1/2 kg fehér fejeskáposzta
1/4 kg vörös fejeskáposzta
2 nagy sárgarépa
2 zöldalma
1 nagy lilahagyma
opcionális: 1 fej édeskömény
Öntet:
5 dl joghurt
1 dl olívaolaj
4 púpozott tk. magos mustár
1 nagy citrom leve
4 tk. méz
2+2 tk. só
bors, csipetnyi őrölt koriander
A Színes káposztasaláta joghurttal elkészítési módja:
A kétféle káposztát megmossuk, megszárítjuk, torzsáját eltávolítjuk, vékony csíkokra szeleteljük vagy lereszeljük. 2 tk. sóval megszórjuk, nehezéket helyezünk rá, pl. egy tányért, és 15 percre félretesszük. Közben szeletekre vágjuk a hagymát, gyufaszálcsíkokra a megpucolt sárgarépát és zöldalmát (és ha használunk, az édesköményt). Az almára azonnal néhány csepp citromlevet öntünk, hogy ne barnuljon meg. A káposztát alaposan kinyomkodjuk. Az öntethez kézi habverővel simára keverjük a joghurtot, citromlevet, mustárt, sót, borsot, koriandert és a mézet. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. Egy nagy tálba tesszük az összes zöldséget, végül alaposan összeforgatjuk az öntettel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2011. júl. 18. 21:54
A színes káposztasaláta joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.