Szexuális szabadság (beszélgetés)
Maslow piramisa. Ebben minden benne van, a szükségleteket tekintve.
A szexuális szabadság számomra azt jelenti, hogy az egyén a szexuális vágyait a szexuális beállítottságának maximálisan megfelelve kiélheti, élvezheti, természetesen másnak nem ártva ezzel semmilyen módon. Itt egy felmerülő kérdés, a látens homoszexualitás. Amikor nem tudja, hogy miért nem boldog és elégedett az ellenkező neművel való kapcsolatában. Ma már nem annyira, de azért vidéken még most is elítélik a homoszexualitást :(
Mondjuk a szexuális szabadság nem azt jelenti, amit itt leírsz:DDD
De ha valakinek az a fantáziája, esetleg az is lehet, hogy neki azt.
Jessica inkább azt írta, hogy sokan nem élik szabadon a szexualitásukat azért mert attól félnek, mit gondol a másik. Hálószobán belül sem élik, mert túl sok a korlát és a gátlás bennük. Vagy épp nem megfelelő a partner.
Igen.. :) és túl kicsi a kerítés!
De igazad van. Ezért mondom azt, hogy nem vagyunk szabadok. Semmilyen téren. És ez egyáltalán nem baj!
Igen, magánügy!
Én azokról a korlátokról beszélek, hogy nem fogok belemászni a párom szájába a vonaton, nem húzom le a sliccét és veszem elő a farkát egy parkban stb. Mert nem vagyok ösztönlény, nem teszem azt ami épp az eszembe jut.
A szexuális szabadság a hálószobára korlátozóik.. na jó, meg 1-2 más helyre. Ennyi..
irigyellek! :)
en is igy eltem. Aztan ferj, terhesseg...ferj felt felem sem nez..igy gombolyodo pocakkal ugy h o elhatarolodik hogy legyek szabad??
A szex szerintem akkor jó, ha az ember ösztönlény módjára csinálja, mert az ösztönből fakad. Ha azzal foglalkozom közben, hogy korlátokat állítok magam vagy a partnerem felé, mert más mit szólna, akkor nem tudom elképzelni, hogy lehet egyáltalán jó. Én szeretek ösztönlény lenni :)
Nem is érdekel, más mit gondolna arról, hogy én mennyire élem szabadon a szexuális életemet és hogyan. Ez magánügy.
Ez igaz! :)
A saját korlátok nem számítanak, mert saját döntés, akkor szabad vagyok! :)
"Én nem érzem magam szabadnak és ez így van jól."
:)
Ha neked ez így van jól - akkor már szabad vagy! :)
Mert a szabadság éppen az, hogy neked jó legyen.
Én nem érzem magam szabadnak és ez így van jól.
Az élet minden területén vannak szabályok, törvények, korlátok, vallások, mindennek megvan a maga helye és ideje, így a szexben is jó esetben, mert nem vagyunk állatok.
Így gondolom..
De nagyon is. Azért dolgozunk, hogy legyen fedél a fejünk felett és legyen kajánk, és a harmadik legfontosabb ösztön a szex mert szaporodnunk kell.
Más kérdés, hogy ma már nem szaporodunk annyira de maga az ösztön még bennünk van, szóval csináljuk:D
Vannak még más ösztöneink is, de ezek már másodlagosak, pl alkotni valamit vagy örülni/barátkozni, meg ilyenek, de az élet maga a 3 elsôdleges szükséglet körül forog. Aztán persze nem szokás ennyire kimondani, de ettôl még így van.