Szerintetek melyik a leg hatásosabb szer köhögésre 4 éves gyermekemnek (beszélgetés)
hagymatea és folyamatos kamillás párologtatás
(nekem az a tapasztalatom, hogy kisgyerekeknél a köhögés ugyanannyi idő alatt múlik el gyógyszer nélkül, mint gyógyszerrel. kivéve, ha nem valamilyen vírusos megbetegedés velejárója, hanem komolyabb probléma)
Gőzfürdő!
Bemész a fürdőszobába a gyerekkel, ölbe veszed, becsukod az ajtót, megengeded a forró vizet a zuhanyon (nem a csapon!). Így nagyon nagy páratartalom alakul ki nagyon rövid idő alatt. 5 percig benn vagy, és már szakad is fel a hurut.
Én olyankor használom ezt a módszert, amikor a köptető nem elég.
Szia!
Nekünk a Paxirasol szirup vált be.
Sziasztok!
Én minden kép a hagymateát javaslom, nekünk nagyon bevált. A kicsiktől a nagyokig, ezt issza a család.
Mellesleg apósom akinek pár éve kivették a fél tüdejét, pár hete nagyon köhögött és a kórházban kiírt gyógyszerek nem segítettek neki. Ezt ittam vele pár napig és elmúlt.
Ha lehet ne a kemikáliát tömjük a gyermekeinkbe és magunkba se :((
PROSPAN
Égetett tea
Egyértelműen a Lándzsás útifűvet ajánlom. Nekem mindkét gyereknél bejött (7 és majdnem 5 évesek). Nappalra a simát , éjszakára az Éjszakai változatot adom, és köhögés nélkül átalusszák az éjszakát.
Ráadásul nem gyógyszer, hanem gyógynövény. NEM MINDEGY!
mi is már egy csomót kipróbáltunk, szerintem egyik sem túl hatásos, vagy legalábbis nem gyorsan ható. most ajánlotta nekem valaki a borostyán-szirupot. Teljesen meg vagyok elégedve vele! magamon próbáltam ki, mert épp meg voltam fázva. Nagyon finom(nem olyan iszonyat cukros, mint a többi!), legszívesebben megittam volna az egész üveget..de hatásos is! 1-2 nap alatt elmúlott a köhögés, de utána is kell 1-2 napig használni, és nekem nagyon bevált(amúgy én ahogy kigyógyulok az egyik köhögésből, már jön is a másik, ettől meg már 2 hete nem is köhögök.. ez most végre bevált)
viszont egy nagy baj van vele, hogy nagyon drága...pl a Stodal az 200ml és kb 1200FT, míg ez csak 100ml és 1500FT...szóval húzós, viszont használt(legalábbis nekem)
Az orvosok általában nappalra köptetőt ajánlanak estére pedig csillapítót.
Na, nálunk a köptető azért nem jön be,mert ha éppen picit is kap,annyira megingerli,hogy hány.
De ez a hurutos köhögésre mondják.
Szárazra inkább a párásítást,nem? És gyull. csökkentőt.
Szia!
Hagyma tea,ambroxol Q szirup talán segít.
Mi Ambroxol-Q-t használtunk. Meg voltunk vele elégedve.
Szerintem egyik gyógyszer köhögésre sem használ túl gyorsan, mert nekik nem lehet olyan lórugásos adagot adni, mint egy felnőttnek
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?
- Nem szeretem, ahogy az óvónő a gyermekemmel bánik
- El szeretném hagyni a gyermekem apját, de ő ezt nem hajlandó elfogadni
- Diákigazolvány! Elsős gyermekem képe alatt az én aláírásom szerepel. Így kell lennie?
- Barátnőm el szeretné vinni a gyermekemet 2 hétre Németországba nyaralni, mert ők ott élnek.Milyen papírokat kell ehhez beszereznem?