Szerintetek melyek a legkülönlegesebb nevek? (tudásbázis)
Nekem női nevek közül tetszenek a Bella végződésűek. Izabella, Annabella... De ezek nem annyira ritkák vagy legalábbis nem találja furcsának az ember.
Ami szerintem ritka: Mirtill, Tekla, nekem ezek is tetszenek.
Férfi neveket nem ismerek annyit.
- Mi a neve?
- Kovács Gültem.
- Milyen név ez?
- Hát tudja, anyám annak idején nehezen szült engem. Apámnak annyit mondott: legyengültem. Apám megsajnálta szegényt, ráhagyta, legyen.
Csak pontosításként:
Nyeste - női név
Szerintem "bácsi" lesz.
Csókolom, Nyesti bácsi, hoztam az újságot!
Neves természetgyógyász Eöry Ajándok.
Távol-Keleten élt magyar család utóda Szende Kicsi Ajándék az adott ország nyelvén. Hazajőve talán csak az Ajándék maradt.
Értem! De nálam a név valahogy fétis-féle. Mintha a névvel a sorsát is átadnám. De talán családi szokás is.
Nagymamám Ilona volt és aki csak ismerte, szerette, sokat emlegetjük ma is, de azóta sem lett Ilona egyik lány családtag sem.
Még annál a húgomnál sincs Ilona, aki pedig a férje családjában a ki tudja hányadik Zoltánhoz ment feleségül. De még csak nem is Zoltán egyik fia sem.
Kislányom Borbála Gyöngyi lett - annyira nem különleges, de ritka ez a két név. A Bori nekem kedvencem, a Gyöngyi anyukám neve volt. * Kihalóban a Katalin, Erzsébet, Ferenc, Mária, - én magam Katalin vagyok. Nem tartják különösebben szépnek, még a párom se.. :D :D
Régen, kislány koromban a Fanni tetszett, meg az Adél. Később az Imola, Dalma, Ilma, Lídia, Stella, Elvira, Evelin. No, most ebből a gyermekem apjának egyik sem, így át kellett gondolnunk a névadást. Végül a Borit találtuk szépnek-jónak-aranyosnak-vagánynak is. A Gyöngyit sem adják ma már mindenkinek. Pl. manapság inkább minden kislány Hanna, minden kisfiú Bence vagy Dávid...
"Ahogy elszálltak a nevek, szerintem épp a Mari, Pista, Gyurka, Erzsi nevek a különlegesek."
Én is ezt gondolom. A gyerekeinknek egyszerű neveket adtunk mi is. Nem vagyok oda a különlegességekért.
Ahogy elszálltak a nevek, szerintem épp a Mari, Pista, Gyurka, Erzsi nevek a különlegesek.
Elég vicces volt az egyik nagymama akit megkérdeztek hogy hívják az unokáját. Nagyon zavarba jött keresgélte a zsebébe a cédulát, amire felírta. Közben azt hajtogatta, hogy arról a nagy kutyáról majd eszébe jut. Végülis előkerült a cédula és boldogan kimondta, hogy Bernadett.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál?
- Ismert nevek, melyekben egy növény, vagy állat neve szerepel.(pl. CSERháti Zsuzsa, TINÓdi Lantos Sebestyén)
- Melyek azok a filmek amik szerintetek kihagyhatatlanok?
- Melyek a most divatos nevek?
- Melyik volt az a legkülönlegesebb étel amit valaha főztél/sütöttél?(és ehető is volt):)