Szerintetek HR-es diplomával hogy lehet elhelyezkedni külföldön? (beszélgetés)
Az au pairkedés sajnos nem egyszerű,erről is lehet rosszakat olvasni.Más diplomával mint mérnök,egészségügy ahogy irtad, jól kell nyelvet beszélni, és szerintem még így is nehéz elhelyezkedni.
Ok,köszi,pl:ilyen weblapokat keresek,vagy pl:német,osztrák munkaerőközvetitő cégek weblapjai stb.
Miért nem au-pairkedsz? Valahol el kell kezdeni a nyelvtanulást és ez a legegyszerűbb. Az országban élsz, tanulsz és közben nyitva tartod a szemed,hogy milyen esélyeid vannak. Szakmákban amit keresnek ( mérnök, egészségügy) egyszerűbb valamit találni, de más diplomával jól kell beszélned a nyelvet. Ami középfok Magyarországon, az külföldön egy nagyon alap fok.
Sajnos én is úgy látom,hogy nincs sok esélyem,de ezért is tettem fel a kérdést itt.Ha egyszerű lenne a dolog,és én is megoldanám,nem kérdeznék.De hátha van valakinek bármi jó tippje
Angol az jobb,de az is kb. csak középfok,viszont inkább német terület vonz,közelebb van,gyönyörü tájak sok helyen.Ez is gond,hogy az angol az jobb,de kevésbé vonz az a terület.
Igen,ez meglehet,ilyen van, én is teszteltem nyelvtudást.
1. Idő és pénz - azaz befektetés, ami megtérül:)
2. A médiatudomány is haszontalan, mondd, hogy nem!?
Külföldön elhelyezkedni egy ilyen diplomával, ami itthon sem nagyon kell?
Szerintem kb. annyi esélyed van, mint Szálasinak a népbíróság előtt...
Ja...a kedvencem:)
- Mi a foglalkozásod?
- Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB Központjában az ABN AMRO Team-hez tartozó Workplace Services - Service Deskjén vagyok Chat Support Agent. És neked?
- Ács...
Ha azt mondom, hogy Albániában vagy Venezuelában igen, akkor oda fogsz költözni?
Igen, külföldön is létezik ez a szakma, de ebben az esetben a tökéletes nyelvtudás elengedhetetlen. Melyik nyelvet beszéled azon a szinten, hogy el tudod látni a munkádat a választott országban?
Én volt, hogy jelentkeztem egy állásra, és a HR-es nő mondta, hogy ő teszteli a nyelvtudást is.
Érdekes, sok helyen a HR-esek tesztelik a nyelvtudását a leendő kollégáknak. Hogyhogy Tőled nem kértek nyelvtudást?
1,ez nem lerántás,mert rámegy az idő+pénz rá.Az,hogy sok magyar lehúzza a másik magyart átveri,lehúzza az megint mást dolog,mint,hogy a HR-s szeretne valami pénzt a munkájáért.
2, Azért a HR-es más szerintem mint a médiatudomány végzettség.Az,hogy valaki ismeri a médiát,és 1 cégnél pl:az ideális munkaerő összetételéért felel.Csak magyarban a HR-t még tipikus olyan munkakörnek gondolják,ahova a legjobb barátnőt vagy rokont kell betenni,nembaj az sem,ha éppen vadgazda mérnöki végzettsége van.
Pedig az jó biznisz. Sokan foglalkoznak odakint a honfitársak lerántásával:)
De egy HR-s diplomának kábé annyi értelme van mint az excsajom kommunikáció és médiatudomány végzettségének. Mint a pápa pénisze - jó, hogy van, de nincs mire használni.
a MAGYAR NYELV ISMERETE jó profit alap lehet, ha pluszt és nem kizárólagos ismeretet jelent.
De legyen igazad!
Jelenleg nem látom,hogy a magyar nyelv ismeretét hogy tudnám használni külföldi HR-es munkám során,de biztos nagy előny.Hacsak nem magyarokat fogok közvetíteni külföldi munkára.
Sajnos ez az,teljesen igazad van,hogy nem keresett a HR-es végzettség.Azér bízom benne,hogy valakinek lesz valami jó tippje pl: külföldi HR,munkaportálok mint pl:profession. Ha máshogy nem,kimegyek valami más munkára,és ott kezdem el nézni ezeket a portálokat,amikor már teljesen jó a nyelvtudásom,de már hasznos tipekkel,infokkal felvértezve.
Olvass vissza! Ezért írtam ugye, hogy a MAGYAR NYELV ISMERETE olyan képesség külföldön, ami jó profitalap lehet!
Persze az idegen ország nyelvét is ismerni kell legalább alapfokon.
Bocs, de szerintem ez a HR-es diploma valahogy külföldön nem érzem, hogy olyan keresett lenne! Ha esetleg burkoló, szobafestő, asztalos, stb. szakmunkás valaki, nagyobb eséllyel tud munkát találni.
Azért találnak könnyebben munkát, mert speciálisabb, ám szűkebb szókinccsel lehet boldogulni.
De mint HR-es ilyesmit illene tudni.
Igen,csak sajnos 1 tiroli hegyi hotelből ahova leginkább kellenek a szobaaszonyok, azok az idegenforgalmi területek,ott viszont szerintem kevés az esélyem HR-es állásokra,azokból több inkább a nagyvárosokban van.
Ha valaki nem beszéli a nyelvet, akkor nagyon ne is álmodjon többről, mint a raktári meló meg a gané pucolás.
Itthon nem tudsz elhelyezkedni, vagy a jövedelem miatt mennél külföldre??
Sajnos ez az...eljesen igazad van...ezért is tettem fel a kérdést,hogy lehetne esélyem mégis,hátha valaki tud valami hasznos infot írni.
Semmi baj az őszinteségedért,őszinte válaszokat véleményeket várok,nem őszinte véleményekkel nem megyek semmire.Sajnos én is attól tartok,hogy külföldön csak én is mosogatni kellenék, ezért is tettem fel a kérdést,hogy tudnám ezt elkerülni,mosogatni most nem hiszem,hogy kimegyek.Illetve ezért is érdekel angol nyelvterület is,mert oda jobb lenne a nyelvtudásom,de oda sem egyszerű.
magyar HR-es diplomának nem nagy "presztízse" van külföldön.
Ez az,gondolom,hogy kell orvosoknak a nyelvtudás,csak azt nem tudom,hogy a mérnökök stb. miért találnak annyival könnyebbn munkát mint pl: a közgazdászok?Nem azt írtam,hogy nem tudom,hogy kell-e az orvosnak a nyelvtudás!!!
Nos,at,hogy jó lehetek toborzás/kiválasztásban vagy szervezetfejlesztésben vagy fejvadász cégnél lévő munkákban Magyarországon stb. az még nem garantálja,hogy könnyen tudok találni HR-es állást külföldön,teljesen más a 2 dolog,tehát nem tudom miért furcsa!
HR-esként tudnod kellene, hogy azért egy mérnöknek és orvosnak is kell a nyelv külföldön! Szerinted egy orvos hogy kérdezi meg a beteget, hogy mije fáj?
További ajánlott fórumok: