Szerintetek ez már a banyakór? (beszélgetés)
Nekem 36 évesen volt utoljára menzeszem. Akkor azt mondták, hogy korai menopauza. Először csak kimaradozott a havim, majd soha többet nem volt. Rendszeresen jártam dokihoz. Voltak hőhullámaim is, bár ideges, feszült nem voltam és alvás zavarom csak annyi volt, hogy éjjel át kellett öltöznöm száraz pizsibe. Utólag kiderült, hogy lehet nem is korai menopuza volt, hanem a pajzsmirigy betegségem miatt alakult igy.
Tehát előfordul előbb is. De ezt csak nőgyógyász tudná megmondani, tehát el kell menni hozzá.
Nekem mázlim volt, mert sikerült megelőzni a dolgokat.
Pont elötte világosítottam fel a nagylányomat.
Milyen szerencsések azok a nők, akiknek nem prűd az anyukájuk.
12 éves voltam amikor először megjött. Amikor szóltam az anyukámnak, hogy véres alattam az ágy, annyit mondott, biztos felfáztam, tegyek a bugyimba vattát. Majd este még hozzátette, hogy ez minden hónapban meg fog történni, és alaposan hideg vízzel mossam ki a vért a ruhámból, mert különben nem jön ki.
Persze akkor én már rég tudtam, hogy "nagylány" lettem, hiszen a barátnőkkel már kiokosítottuk egymást.
Ennyit róla! :(
Az esetek 90%-ban egy 43 éves nőnél még nem szoktak ilyen dolgok lenni.
Persze előfordulhat,de kizárásos alapon kell a vizsgálat.
A mostani meg már nem is piros, csak barnás színű. Meg aztán egy bőrdarab szerű valami - már bocsi! - is távozott belőlem.
A hasam korábban soha nem fájt, most azt is érzem.
A barátnőm szerint ez még korai.....
Sajnos anyámtól nem tudom megkérdezni, hogy nála ez mikor és hogyan történt, mert az ilyen jellegű téma mindig tabu volt. :(
is... hőhullám, éjszakai verejtékezés, alvászavar,
ingerültség...
További ajánlott fórumok:
- Vannak olyanok akik a házastársukkal közös lakásba találkoznak a szeretőjükkel?Ez mennyire gyakori szerintetek?
- "Te nem dolgozol, ezért én zajonghatok"- monjda anyám. Szerintetek?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- "Hála pénz" Szerintetek normális, ha egy orvosnak hála pénzt adunk? Milyen alapon adsz pénzt egy orvosnak?
- Van kedve valakinek mától velem együtt diétázni? Szerintetek hatásos lesz ez a diéta, amit kigondoltam magamnak?
- Nektek pasiknak mi jön be jobban egy nőn? Mi az ami igazán fontos a kinézetét illetően szerintetek?