Szerinted miért egyre több a motoros balesetek száma? (tudásbázis)
Hogy miért több a motoros baleset?
Mert divat és egyre több sznob vesz 5-6milliós gépeket és úgy érzik nekik ez megy,rutin meg minek...
Nagy legyen és menjen-ennyi a lényeg.
Tapasztalat nélkül ülnek fel a motorra.
A férjem gyerekkora óta motorozik,de nem kezd most sem olyan eszeveszett előzésekbe mint ezek.Pedig ő tud motorozni!
A legviccesebb amikor lövésük sincs a motorról...nemrég tankoltunk a benzinkuton beszáguldott egy bohóc majd leszállás közben nem tudta megtartani a motort és eldőlt.3an állították fel neki...kiváncsi lennék hogy kaphatnak ilyenek egyáltalán jogosítványt a motorra:DDDD
A motorosok összetartóak. Arányszámokat nézz: Vegyünk 100 motoros embert. Ebből 60 jár motoros találkozóra. Vegyünk 100 autós embert. 5 jár találkozókra (veterán, márka club találkozó, stb) A motorosok jó eséllyel már találkoztak valahol, míg két autós lehet hogy csak a lámpánál állt egymás mellett.
Másik példa: Motorozol, megállsz az út szélén, pihensz, nézed a madarakat, cigiszünet, vagy műszaki hiba. A melletted elsuhanó 10 motorosból 11 megáll, megkérdezni, van-e valami probléma, de legalább pár szót beszéltek, stb...
Ha autóval megállsz, max a fakabát megy oda, hogy igazoltasson... Érdektelenek az emberek... Mindenki éli a saját kis világát, nem érdekli a másik. Mi motorosok legalább egy kicsit összetartunk. Az úton egymásnak intés, köszönés pedig csak egy csoporthoz való tartozás jele. Azért, hogy tisztán lásd: köztünk motorosok közt is vannak kitaszítottak: sok újgazdag kiskölyöknek vesz apuci egy nagy-drága mocit, és a kiscsávó már magáénak érzi az egész világot. Ezek a félnemnormálisak mennek a városban 150-nel, és Ő az aki nem köszön, ha szembejössz vele. Próbáltam már egy két ilyen "faszagyereket" egy-egy lámpánál jó modorra inteni, válaszként a felvillanó sárgánál leégette a hátsó gumiját. Ezek miatt van rossz vélemény a motorosokról...
Tehát feltétel nélkül mi sem vagyunk toleránsak egymással, csak akik megérdemlik.
Ez egy kicsit elkanyarodott az eredeti témától, de talán belefér.
Köszönöm a sok érdeklődést, részben akkor itt nyilvánosan közlöm, szépen javul az állapotom, két hét múlva már eldobhatom az egyik mankóm, majd rá két hétre a másikat is.
Rossz fejlemény: beszéltem a helyszínelő yarddal, és feljelentettek a KRESZ 25. paragrafusa alapján, nem látási és útviszonyoknak megfelelő vezetés miatt. Szép, mondhatom. Csak magamban okoztam kárt, bizonyíthatóan betartottam a legnagyobb megengedett sebességet (az előttem és a mögöttem jövő kamionosok tahográf kártyája a bizonyíték). DE AZÉRT SZERESSÜK A FAKABÁTOKAT, MERT SZOLGÁLNAK ÉS VÉDENEK. KIT IS???. Persze, hogy felháborítónak tartom. A relatív gyorshajtás az az Ő szubjektív véleménye, mert én objektívan másképp ítéltem meg (60-as táblánál 57-59-el mentem). További szép napot, és széles utat kívánok!
Viszont valamit a büdös életben nem fogok megérteni!
A motoros a motorossal miért toleránsabb,mint az autós az autóssal???A motorosok intenek egymásnak,összetartóbbak!
Szarok az utak,és én úgy veszem észre az autósok cseppet sem tolerálják a motorosokat!Lehet azzal jönni,hogy a motorosok bunkók,és bevágnak eléd,melléd,meg csak tolják a sebességet neki...egy fenét!
Az a motoros aki felül nagyon jól tudja,mit csinál,és mivel jár,hogy ő azzal közlekedik!
Én mindkettővel közlekedem mint utas,és óriási a különbség!!
Szolnokon autoztunk a városból kifelé.
Kétperc alatt 3külömböző helyen jöttek ki elénk úgy a motorosok,hogy nem adták meg az elsőbséget....:(
Nálunk mindhárom fiú (2 gyerek és apa) motoros fan. Persze mindannyian vezetünk autót is,napi rendszerességgel, ennek ellenére azt mondom,hogy az autósok nagyon bunkón viselkednek a motorosokkal szemben.
Pedig megérdemelnének egy kis figyelmet, hiszen sokkal védtelenebbek,mint mi - minket véd (ha véd) a kaszni.
Szörnyethalt egy motoros, akit személygépkocsi ütött el a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös főúton, a pinnyei elágazásnál pénteken. Az autó úgy hajtott a főútra, hogy nem adott elsőbbséget az ott közlekedő motorosnak.
ez a mai hír... :(
Pedig Én nem akarok "háborúzni"...
Pesttől 15 km-re lakunk egy felkapottnak mondható környéken, de a valóság az, hogy a fő út kivételével, se járda,se park, se egy normális méretű, és felszereltségü játszótér sincs a faluban...De az „hagyján”, hogy ezek nincsenek. Egy aszfaltos út van csak,Igen az is a fő út…A többi inkább hagyjuk. Képzelheted, mi van amikor esik az eső… Tavaly ősszel elkezdték csinálni a csatornát. Az eddig valamennyire járhatónak mondható föld utak állapota azóta még siralmasabb …És ezt minden túlzás nélkül állíthatom….
:)
Szerintem MOMO csak az utcájukban száguldozókra gondolt. Mert előtte az Ő mellékutcájukról írt...
Én csak hallottam.
És tudod, hogy mi történt?
Senki nem általánosított!
Már a téma indítása óta, mindenki egyetértett abban, hogy mindkét oldalon vannak öntörvényű, közveszélyes elemek!
További ajánlott fórumok:
- Idét Lenke esetei - avagy konyhai balesetek
- Szerencsés balesetek
- Óvónénik, ti nem rettegtek az esetleges balesetektől?
- Gyors, házi praktikák. (Fájdalomra, foltokra, kisebb(háztartási) balesetekre, stb)
- Érkezik a rossz idő és az elkerülhető balesetek
- Vétlenül elszenvedett személyi sérüléssel járó balesetek története