Székrekedés hozzátáplálás kezdetén (beszélgetés)
Szia!
Érdemes lenne a forever natur aloe vera géljét adni neki.
Valamikor volt kúp, vagy hőmérővel ingereltük,kamilla.Csak halkan mondom 40éve.
Akkor jó volt.
Megnéztem az összetevőjét, ott van benne a vas.
Nyugodtan növeld a mennyiséget krumplival, minden babás oldal, minden védőnő azt javasolja.
3-4 krumplit ha megfőzöl héjában, az 2 napra bőven elég, vagy akár háromra is, ha hűtőben tartod, semmi baja nem lesz.
Minden nap tudsz valamit hozzá főzni frissen: répát, almát, paradicsomot, sütőtököt, cukkinit, barackot, vagy édesburgonyával (azt a babák nagyon szeretik!)ugyan ezeket. 2-3 hét múlva mehet már a brokkoli, borsó passzírozva, majd a csirkemell.
Soha nem szabad a kisbabák érzékeny kis bélrendszerét hashajtókkal megzavarni, inkább az étkezés változtatásával kell a széklet állagán javítani!
Az almát egyébként nyersen, reszelve kétféleképpen használhatod:
ha reszelés után rögtön adod a babának, akkor hasmenés ellen jó, ha pedig állni hagyod kicsit, míg megbarnul kissé, akkor székrekedésre hatásos.
Vannak babakekszek, babapiskóták, 6,5 - 7 hónaposan szerintem ki lehet már váltani a tízórait reszelt almával, reszelt keksszel. (a maradék mindig az apukák nagy kedvence! :D)
Hagy azt a tápot, ne azzal sűríts.
Talán akkor babafüggő. Az én gyerekem imádta, cuppogott érte, és soha semmi baja nem volt tőle. Senki nem mondta azt a vérhast sem, a kijárogató gyereknővérkének sem volt kifogása a banán ellen.
Az én babám viszont már felnőtt. :-) Rég volt ez.
Szerintem a Sinlaccal van a baj, nem azzal, amit hozzá adtál.
Répa, sütőtök, burgonya, paradicsom, cukkini, édesburgonya mehet bőven, ami így eszembe jut, de baba oldalakon utána tudsz nézni pontosan, meg látod a boltban kapható bébikonzerveket is, hogy miket árulnak 6 hónapos babáknak, azokat te is mind meg tudod főzni, pépesíteni.
A Sinlacban vas van, az nagyon meg tudja fogni a székletet.
Semmi értelmét nem látom azzal kevergetni a zöldségeket.
Babafüggő kinek mi fogja meg a hasát...az enyéimnek konkrétan semmi, ht elkezdése után,míg csak anyatejesek voltak,viszont előfordult.
Nekünk a doki szélcsövet mondott,de én ezt sose vettem meg.
Ami jó lehet,glicerines kúp vagy a levolac(,nem tudom hogy kell leírni)
banán, répa, krumpli, alma - mind hasfogó.
Avokádó esetleg?
Ha nem akarsz üvegeset adni, akkor esetleg próbáld meg a MIRA bébi vizet.
De szerintem nem lesz semmi baja, ha néha a kaki miatt kap üveges barackot, szilvát vagy sütőtököt, amíg nincs szezonja. Én úgy vagyok vele, hogy amit nem a saját kertemben termelek, azok nincsenek bevizsgálva, ki tudja, hol, ki, mivel permetezte.
Az én fiam nagyrészt Hipp és Univer bébiételeket evett, ha nem házi készítésü dolgokat. A Hipp sütőtök és az Univer alma-őszibarack szépen rendezte a kaka dolgot.