Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szégyen, ha egy nő nem tud varrni? fórum

Szégyen, ha egy nő nem tud varrni? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2023. márc. 9. 10:22
Miért lenne az?
75. tumbo2 (válaszként erre: 67. - Katt2)
2023. márc. 9. 09:46
nem csak a férfinépek.vettem egy gatyát,olyan szoros volt,hát nincs nádszál derekam.háromszoros varrás volt,ezt szépen kifejtegettem,aztán gumiházat csináltam,régen úgy hívtuk.aztán húztam bele egy pocsék gumit,amit talán megevett a gumiszú,mint a csengetett mylordban.a masni sem jó megoldás,a lányomnak is van ilyen,azt mondja,tán elviszi a boltba,hátha tudnak rá valami megoldást.
74. tumbo2 (válaszként erre: 61. - C7e2a207e8)
2023. márc. 9. 09:38
ha a kínai cérnával akarsz stoppolni,tényleg jobb,ha eldobod.meg hát van olyan hely,ahol legfeljebb összevarrni lehet,aztán két hét múlva dobod ki.
2023. márc. 9. 00:28
egyentalan nem az!
72. 068c3c8b2e (válaszként erre: 71. - 068c3c8b2e)
2023. febr. 13. 15:55
Ja bocsánat Enissa, hirtelen úgy olvastam, hogy FI írta ezt, és elcsodálkoztam rajta, de most látom, hogy nem ez a helyzet. Szorri!
71. 068c3c8b2e (válaszként erre: 55. - 9b10f3d7ff)
2023. febr. 13. 15:54

Ha nem olvasod végig, minek válaszoljunk? :)

Röviden írom, hogy elolvasd: nem kötelező varrni tudni. Hasznos és jó, de nem elvárás.

70. tumbo2 (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
2023. febr. 12. 15:47
régen én is rengeteget hímeztem,subáztam.de most inkább összetépném.meg olyan a cérna ha erősebben meghúzom,szétszakad a kezemben,a tű elhajlik.
69. tumbo2 (válaszként erre: 67. - Katt2)
2023. febr. 12. 15:43
az kéne,mert amilyen gumit árulnak a boltban? a gatyába akartam befűzni, ha jó volt a derekamon,nem ment le a csípőmön, ha a csípőmre jó volt,a derekamról akart lemenni.babapertlit akartam venni,az mi,kérdezi az eladó.
2023. febr. 12. 14:56
nem
67. katt2 (válaszként erre: 48. - Érdekes73)
2023. febr. 12. 14:47

" A ffinépek mindig elszaggatják a holmijukat/ eleve gyatrán varrják meg a ruhákat."

De azért tudnak találékonyak is lenni. Ugye a régebbi, játszósgatyákba előbb utóbb kinyúlik a gumi. Egyszer gondoltam, hogy kicserélem, mert ez nem egy békebeli, hogy kihúzom a gumit és kötök rá masnit. Már majdnem elkezdtem a varrást felszedni, amikor eszembe jutott, hogy van egszerűbb megoldás a nadrág lecsúszása ellen. Hozentróger! ( Irány a kinai áruház.)

66. vigyefene (válaszként erre: 65. - ,zumba)
2023. febr. 12. 12:22
Gazdaságilag előnyösebb.
65. ,zumba (válaszként erre: 62. - Vigyefene)
2023. febr. 12. 12:20
Valószínű, hogy nem. Néha volt(van) előnye a községben élésnek.
64. vigyefene (válaszként erre: 63. - Channa*)
2023. febr. 12. 11:22
Nagyon sokat változott az élet azóta. Pl. én pici faluban nőttem fel, 14-éves koromban pedig Budapest Rózsadomjára krűltem, ami az én személyes életemben volt nagy változás.
63. Channa* (válaszként erre: 62. - Vigyefene)
2023. febr. 12. 11:18

Nem, az nem volt, de az iskola udvaron a kerítés mellé ültettünk fagyal bokrokat;)

Nálunk is volt a gyakorlati órán főzés, varrás, szerszám készítés, stb.

De azért valljuk be, hogy az nem épp tanító jellegű volt.

Megvettük a zacskós levest, amit vízzel összefőztünk és már kész is volt, illetve ezen kívül még volt 2 alkalom, amikor úm. főztünk:DDD

Csináltunk kókuszgolyót és retró szendvicseket;)

A varrás: varrtunk egy kötényt és egy harangszoknyát. És bár én később jártam ruhaipariba, de ennek ellenére az órán kiszabott kötényt és szoknyát is a nénikém fejezte be otthon;)

Ez így volt az edény alátéttel is, amit fa lécekből csináltunk. Az órán elfűrészeltük, majd otthon apu összeszögelte;)

A hamutartót is ő fejezte be, ahogy a fakanálbábumat az anyukám.

És mindenki így csinálta!

62. vigyefene (válaszként erre: 60. - ,zumba)
2023. febr. 12. 11:11
Mit gondolsz nagyvárosban is volt gyakorló kert?
2023. febr. 12. 11:01

A lányom egyszer stoppolófát keresett a rövidáru boltban.

A kis fiatal eladó csaj nézett rá kikerekedett szemekkel, fogalma sem volt róla, mi az.

Az idősebb kolléganője sietett a segítségére, és közölte, hogy ma már nem szokás stoppolni. Eldobják, és vesznek helyette újat. :)

60. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 12. 10:52

Minket még az általános iskolában tanóra keretén belül tanítottak: főzni, varrni, kötni, horgolni, hímezni.(anyukámon kívül) Mindet tudom ma is. Van több kötött pulóverem, hímzett kötényem.

Volt gyakorló kert, ahol: ásás, kapálás, veteményezés, locsolás, kapálás, betakarítás is volt a tanítás része....ásni ma is szeretek. A ma emberét arra ösztönzik: vedd, hordd, dobd el.

Így ma már megoszlik a vélemény arról, mit kell tudnia egy nőnek. Munkahely mellett is egy pici szakadást, leszakadt gombot helyre lehet hozni. Azért a férjem ingeit nem dobjuk ki, mert elhagyja a gomb az anyagot. S itt már belép a takarékoskodás témája is.

59. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 12. 10:10
Oskovulet lehetett. 🙈
58. kannanana (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 12. 09:59
Remélem nem szégyen 😅
57. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 56. - 9b10f3d7ff)
2023. febr. 11. 21:08
Ez még hozzátartozik, a férje cseppet sem bánja, ő sem rest főzni, takarítani. Nincs addig baj, amíg nemcsak elvárnak.
56. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54. - Netty88)
2023. febr. 11. 21:05
Van ismerősöm, aki azt sem tud felvarrni, de olyan kenyereket, sütiket süt, mint egy pék. A kocsin a kereket ő cseréli le, a bútort összerakja, villanyt megszereli, egy csepp kis nő.
55. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 11. 21:02

Nincs kedvem végigolvasni a hozzászólásokat, lehet leírták már, de miért lenne kötelező tudni varrni?

Ahogy egy férfi sem köteles autót, villanyt szerelni, falat felhúzni...mert ezt állítólag férfimunkának tartják.

Mindkét esetben jó, ha tudja ezt valaki, de ne legyen elvárás!

2023. febr. 11. 20:52
Nyilván egy gombot mindenki fel tud varrni. Egyébként hímzeni nem tudok, mint a " régi asszonyok"
2023. febr. 11. 20:50

Ja, és a kérdés.

Nem, nem szégyen, bár nekem fura, ha valaki nem tud varrni.

Nálunk a férjem is tud varrni géppel is és kézzel is.

Persze, a ruha javítást én csinálom;)

Én, kész ruhát is varrok. Jellemzően a nyári ruháimat, szoknyáimat én varrom, mert nagyon ritkán találok olyat boltba, ami tetszik és még a mérete is jó.

Persze, egyre ritkábban varrok, mert nagyon drágák lettek az anyagok.

Tudok átalakítani is, hímezni, kötni és horgolni is, de ezeknél jobban semmit nem utálok. Időrabló tevékenységnek tartom a kötést is, horgolást is és a hímezést is.

Ja, kezdésből varrónőnek tanultam, és akkor sem azért, mert ez volt az életem célja. Mindig utáltam varrni, most is, de praktikusságból megcsinálom...

Sokkal jobban szeretek tapétázni, festeni és mázolni, bútort összeszerelni, stb.

Ja, én főzni és sütni sem szeretek. A háztartási munkák közül a vasalást szeretem legjobban. A takarítást nem szeretem, de csak azzal vagyok elégedett amit én csinálok, mert van egy enyhe tisztaságmániám is...

2023. febr. 11. 20:44
2023. febr. 11. 20:39

Nem, bár nem nagy kunszt megtanulni felvarrni egy gombot. A volt férjem pl nagyon ügyesen varrt. Nem gondolom, hogy ez kifejezetten női munka.

A szégyen inkább talán az, amikor valamit megtanulni nem lenne nagy szám és a tenni akarás legkisebb szikrája sincs meg, tökmindegy, hogy autószerelés vagy főzés, varrás... :)

50. Channa* (válaszként erre: 37. - Globus)
2023. febr. 11. 20:34

Az én férjem pont így dolgozik!😁

Mindig mondom neki, hogy ezentúl ő is adogatja majd amire szükségem van.🙃

49. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 11. 20:13

Nem, nem létszükséglet ma már. Persze, ha leszakad egy gomb a télikabátról nem dobjuk ki a kabátot és veszünk újat.

A férfi ismerősöd vajon meg tud javítani egy zárat? Szegecselni egy mosógép dobot? Kitisztítani egy lefolyó szifont? Felfúrni egy polcot?

48. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 11. 20:00
Ez így h.ülyeség. Viszont apró szakadásokat , leszakadt gombokat nem hátrány ha tud vki orvosolni.A ffinépek mindig elszaggatják a holmijukat/ eleve gyatrán varrják meg a ruhákat.
47. Főnix3 (válaszként erre: 46. - Sanyinak)
2023. febr. 11. 19:58
Ha figyelmesen végig olvastál volna, láthattad volna, hogy korábban már ezt leírtam, de azért köszönöm, hogy ki szeretted volna javítani a hozzászólásom. :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook