Szedjük össze, hogy ki milyen vizesedés elleni trükköket ismer! (tudásbázis)
---
Érdekel a téma
Sunrider Calli tea csak az ára durrrr...
meg anyukám 15 éve issza!
na most már nem használ neki megszokta a szervezette! én kutyáimnak is adta és nagyon jó!!!!
de most már nem használ neki a tea anyukámnak,én meg meg sem próbálom !
A petrezselyem nyersen, csalántea. Sikeres!
Fokhagyma már jó minőségű tablettát tudok ajánlani, és nem leszel "büdös" tőlle.
bocs, most olvastam hogy nem aterhessegtol van, lehet hogy attol a gyogyszertol? probaltal esetleg vizhajto keszitmenyeket amik gyogynovenyesek, pl Ökonetnek is vannak jó termékei, vannak teák is, pl csalán tea, meg egy csomó másféel, amúgy nekem pl a petrezselyemlevé nem okozott vízhajtást,
ja meg a legjobb, a sótlan étkezés, tehát a só min ra való csökkentése:( brrrr
zeller, petrezselyem (ahogy irtad), dinnye
feherje, terhesen teakat nem nagyon lehet
en annyira vizesedtem hogy a vegen 30 kiloval konyebb lettem szules utan ket hettel, ez a gyerekek sulyabol meg egyebekbol (meglepeny stb), es a vizbol jottek ossze:)
sajnos nem sok mindent lehet tenni ha valaki hajlamos ra, fekudni kell sokat feltett labbal:(
Én is így iszok,de én nem pisilek extrán többet.
Bocsika én csak tippet adtam.
Persze, biztos, hogy igazad van ebben:)
Én egész nap mozgok, reggeltől estig talpon vagyok,(magánházakat takaritok) max addig ülök amig átmegyek kocsival eggyik magánházamból a másikba.
Ha visszaemlékszem, otthon becsüsként dolgoztam egy ékszerboltban, egész nap ültem, 2 litert ittam meg/nap, és tényleg sokszor tiszta dagat volt a lában;)
De ezért is irtam, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek saját magának kell megtapasztalni, mennyi folyadékony igényel a szervezete.
Bár szerintem a 2 liter az a minimum amire a szervezet egészséges működéséhez szükség lenne...
Azért az sem mindegy, hogy milyen életmódot folytat valaki, mármint, hogy mennyire veszi igénybe fizikailag. A múlkor beszéltem egy kardiológussal, aki azt mondta, hogy a 3-4 liter folyadékot egy alapvetően egész nap ülő munkát végző embernek nem ajánlja, mert egyszerűen a lábaiban köt ki.
Más kérdés, hogy azt sem ajánlja, hogy valaki egész nap üljön:))
Miért lennél béna;) Ilyet ne mondj sose:)
Én speciel egy fél litere szivászálas pohárral rohangálok bárhova is megyek, nekem üvegből pl nem megy az ivás;) Próbáld ki te is;)
Kezd el tudatosan figyelni, ehhez nem kell sok erő, hogy odafigyelj...ez a te érdeked...
Csak eleinte nehéz, utána már megszokod és fel se tűnik, egész nap csak iszol:)))
A fél liter tényleg semmi....:((
Menni fog, csak csináld;)
Hát, nagyon keveset iszom.
Ha nagyon figyelek és erőltetem, napi 1.5-2 l elfogy, de ha nem, akkor sokszor fél liter sem...
Tudom, nagyon kevés. És ehhez hozzájön a napi 4-5 kávé is.
De sokszor nincs erőm még erre is figyelni.
Pedig, mondják, az ízületi bajok is származhatnak a kevés folyadékból.
Béna vagyok, de megpróbálok javítani ezen. A suliba minden nap viszek be másfél liter vizet vagy teát, ezt már kitaláltam. És további 1 litert próbálok meginni itthon.
Figyu a terhesség teljesen más..ezt a két dolgot nem lehet összehasonlitani...
Nem vagyunk egyformák!
A másik amit javaslok, próbáld meg szépen megemeleni a mennyiséget, és figyed, hogy reagál a <B>TE</B> szervezeted, ne ilyedj meg ha esetleg a kezdetekben visszafogja, irtam, hogy nálam is ez volt. Mennyit iszol amúgy 1 nap?
Ne hasonlitsd magad soha senkihez, mindenki szervezet másképp dolgozik...
Én sokáig 2 liter ittam, ami eleve már soknak mondható, mégis többször előfordult, hogy vizes voltam...ezért is emeltem meg 3 literre, hidd el csak soknak hangzik, de eggyáltalán nem vészes!
Teljesen nornálisan járok wc-re , már erre is ráállt a szervezetem!
Na majd mesélj,kiváncsi vagyok!
Puszi
Értem. Az zavart meg, hogy unokatesóm 8 hónapos terhesen vizes, és a dokija azt mondta neki, hogy ne igyon, vagyis minél kevesebbet.
És itt a fórumon is volt olyan, akinek a háziorvosa ugyanezt mondta, a nőgyógyásza viszont nagyon leszúrta érte.
Na ilyenkor mi van?
Persze én is azt gondolom, hogy a folyadék csak jót tehet, a magam eszével én is sokat innék, de akkor miért mondják orvosok az ellenkezőjét?
Azt hiszem, nekem is ki kell próbálnom, hogy nálam mi jön be.
Köszi a választ!!!
Tapasztalat!
Régen nagyon keveset ittam max 1 litert, állandóan vizes voltam.
Sikerült feltornázni 2 literre, de eleinte nagyon vizes voltam ettől is, hiába voltam pisilni 10× annyiszor....
Majd megszokta a szervezetem kb 1 hét múlva, és ráállt a több folyadékra.
Majd több helyen olvastam a folyadékfogyasztás fontosságáról, és hogy ha tudunk igyunk meg 3 liter/nap.
Elkezdtem tudatosan figyel, az első 1-2 hét kegyetlen volt, úgy éreztem magam mint egy viziló, duzzadt lábak, meg a szokásos vizesedéssel járó tünetek.
Mostanra teljesen elmúlt minden, 3 vagy 3.5 liter megtudok inni egy nap, úgy hogy semmi vizesedésem nincs, pedig előtte tényleg napi szinten dagadtam.
Szal szerintem ha te is többet akarsz inni, ne izgulj a kezdeti vizesedéstől, ez a szervezet tartalékoló reakciója, de amint megszokja hogy ka elegendő vizet, azonnal enged és nem fogja viszatartani...
Más:
Azt is tapasztaltam még, hogy hiába ittam meg 2-2.5 liter vizet, ha mondjuk éppen zabaroham jött rám aznap, és össze vissza ettem minden hülyeséget, sós mogyika, csoki....és társaik. Ezek a magas ch-s dolgok barimira megkötik a vizet és ezt másnap máris éreztem.Tiszta viz volt az egész testem.
Szal tartózkodjuk az ilyen habzsolásoktól is:)
Ez saját tapasztalat.
Több vizet igyunk vagy kevesebbet?
Mert ma épp mindkét variációt hallottam, olvastam.
Tapasztalatok?
Ja, és én nem terhességtől vizesedek, hanem valószínűleg az ízületeimre szedett valamelyik gyógyszertől.
petrezselyemlevél rágcsálása
egyéb?