Számlabemutatási kötelezettség elmulasztása, mivel jár? (tudásbázis kérdés)
Ezek szerint banki utalásokkal költötted el, akkor azokról a pénzmozgásokról kaptál bank kivonatot. És azt mondod, hogy csak annak az egy cégnek a számlái olvashatatlanok.
Az átutalásra rá kell írni a jogosult nevét, és az általa kibocsátott számla számát, mármint jelezni kell, hogy melyik számlájukat fizeted.
Vagyis ha felhívod őket, már az ő számlájuk számát is tudod nekik diktálni, percek kérdése, hogy kikotorni, melyik számlán mit vettél, mit fizettél, és már küldik is a számla másolatot.
A hőpapír fényérzékeny, ill. olyan anyag van rajta, ami nem stabil.
Be kéne tiltani az ilyen számlákat, csak a hatóságok tojnak rá. A NAV is inkább a számla befogadóját bírságolja ( cégeket). Ezért mindig azonnal lemásoltuk az ilyen számlákat.
Már miért ne állnának szóba? A név és a cím alapján ki lehet keresni.
Telefonálsz, és a köszönés, bemutatkozás utáni következő monndatod, hogy a segítségüket kéred. Ez általában beválik.
Hogy miért használtak gyengébb minőségű papírt a számlához, azt nem tudom, de esetleg ezt is megemlítheted.
Szerintem már mindenütt számítógépes alapú számla készül. Bizonyára névvel, címmel kérted, rá tudnak keresni, ha nem ismert a pontos dátum.
Nekem egy webáruházban ingyenes javítást intéztek náluk vett műszaki cikkre, mert elveszett a jótállási jegy, és megnézték a gépben, mikor vásároltam. Próbáld meg!
További ajánlott fórumok:
- Szeretkezés utáni görcsölő érzést mivel tudnám elmulasztani?
- Be van gyulladva az egyik szemem, mivel lehetne a tünetet elmúlasztani?
- Mivel lehet kezelni/ elmúlasztani a bőrön a pigmentációt?
- Hormonális migrénnel küszködöm, mivel lehet elmúlasztani?
- 5 éves kislányom ma ráharapott a szájára.Estére már nagy pukli nött neki belűl és kifehéredett.Mivel tudnám elmúlasztani mihamarabb?
- A fülem be van dugulva, mivel lehet elmúlasztani?