Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Számlabemutatási kötelezettség elmulasztása, mivel jár? fórum

Számlabemutatási kötelezettség elmulasztása, mivel jár? (tudásbázis kérdés)

2020. máj. 26. 21:32

Ezek szerint banki utalásokkal költötted el, akkor azokról a pénzmozgásokról kaptál bank kivonatot. És azt mondod, hogy csak annak az egy cégnek a számlái olvashatatlanok.

Az átutalásra rá kell írni a jogosult nevét, és az általa kibocsátott számla számát, mármint jelezni kell, hogy melyik számlájukat fizeted.

Vagyis ha felhívod őket, már az ő számlájuk számát is tudod nekik diktálni, percek kérdése, hogy kikotorni, melyik számlán mit vettél, mit fizettél, és már küldik is a számla másolatot.

18. Bözsi néni (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 25. 12:52
Akkor még van időd számlát produkálni :-)
2020. máj. 25. 08:27
Ma reggel felhívtam őket, azt a választ kaptam, hogy csak 2021 11 hóban telik le az idő. Valahogy nem értem, mert most telt le az 5 év, de az ügyintéző azt mondta az én esetemben a határidő 2021 11.23.Remélem valóban így van, nem nézett el valamit.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Bözsi néni)
2020. máj. 25. 07:58
Köszönöm szépen! Ma utána járok mindennek, remélem tudok intézni valamit.
15. Bözsi néni (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 22:42
Tuti, nem nagy összeg.
14. Bözsi néni (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 22:41
Azért megpróbálhatod, ha tudod, hol és mit vásároltál.
13. Bözsi néni (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 22:40

A hőpapír fényérzékeny, ill. olyan anyag van rajta, ami nem stabil.

Be kéne tiltani az ilyen számlákat, csak a hatóságok tojnak rá. A NAV is inkább a számla befogadóját bírságolja ( cégeket). Ezért mindig azonnal lemásoltuk az ilyen számlákat.

12. Bözsi néni (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 22:37
A pénzintézet, akinek be kell nyújtanod a számlákat, kiszámítja és közli, hogy legkésőbb mikorra fizesd meg.
11. Guruljka (válaszként erre: 10. - Guruljka)
2020. máj. 24. 21:20
Legalább próbáld meg. Ha nem sikerül, akkor sem vesztettél semmit.
10. Guruljka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 21:19

Már miért ne állnának szóba? A név és a cím alapján ki lehet keresni.

Telefonálsz, és a köszönés, bemutatkozás utáni következő monndatod, hogy a segítségüket kéred. Ez általában beválik.

Hogy miért használtak gyengébb minőségű papírt a számlához, azt nem tudom, de esetleg ezt is megemlítheted.

9. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 19:58

Szerintem már mindenütt számítógépes alapú számla készül. Bizonyára névvel, címmel kérted, rá tudnak keresni, ha nem ismert a pontos dátum.

Nekem egy webáruházban ingyenes javítást intéztek náluk vett műszaki cikkre, mert elveszett a jótállási jegy, és megnézték a gépben, mikor vásároltam. Próbáld meg!

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Guruljka)
2020. máj. 24. 19:54
Sajnos kB 5 éve történt, de a hónapot sem tudom már pontosan. Nem hiszem hogy bárki szóba áll így velem. Mondjuk nem értem, hogy hogyan tűnik el, amikor a hátulján lévő dátum 2025 addig nem lenne szabad hogy baja legyen, és a többi számlával együtt tároltam azoknak miért nincs baja?
2020. máj. 24. 19:50
Százezer Ft ról nincs meg a számla kB. És ezt hogy kell visszafizetni? Nem hiszem, hogy nagy összeg lenne.
6. Lávli* (válaszként erre: 4. - Bözsi néni)
2020. máj. 24. 17:45
Hát gondoltam ha van X millió hitelem, akkor emlékszem, hogy miről van számlám. De lehet, hogy nem emlékeznék, ez csak egy gondolat volt.
5. Guruljka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 24. 17:44
Szerintem, ha tudod, ki állította ki s azámlát és kb. mikor, vagy ha esetleg van e-mailes levelezés a számla kiállítójával, akkor van esély, hogy kérhetsz másolatot, hiszen neki is meg kell őriznie a számlát x ideig.
4. Bözsi néni (válaszként erre: 3. - Lávli*)
2020. máj. 24. 17:37
Ha nem látszik semmi a számlából, akkor hogyan? Több év után...
2020. máj. 24. 16:26
Nem lehet számla másolatot kérni?
2020. máj. 24. 16:05
Arra a részre jutó állami támogatást, amit nem tudsz számlával igazolni, vissza kell fizetned.
2020. máj. 24. 15:11
Van egy államilag támogatott hitelem 2,3 millió Ft. Ebből 300000 számlával kellene igazolnom mivel letelte az 5 év. Meg is vannak a számlák, de egy olvashatatlan a hőpapír gyakorlatilag üres :( Ki tudja mióta, minden számlát folyamatosan raktam el, de sosem nézegettem, csak most hogy kellene. Mi van ilyen esetben?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook