Süteményekhez a tavalyi vagy az idei dióbél jobb? (tudásbázis)
Ha megkóstolta, és nem avas, fel lehet használni simán.
Én több évvel ezelőtt kaptam pár kilónyi diót, nem tisztítva, hanem héjában. Lassan fogyott, a végét tavaly törögettem meg. Sok tönkrement már, és süti dekorációra sem használtam volna fel, de darálva használható lett volna. (A madarak kapták meg, pár szemet én rágcsáltam el.)
Köszönöm szépen.
Nem igazán örülök, hogy így kaptam, de szerencsére alig van különbség köztük. Ránézésre semmi, csak a tavalyi íze nem annyira intenzív, s kissé szárazabb.
Mi mindig az előző évit törjük meg nyáron, be a fagyóba, az idei még nyers, amit most szedtek.....
Fagyasztva nem avasodik, ha még is avas diót fogsz ki, sok citromhéj, vaníliás cukor segít rajta.
A tavalyi lehet kevéssé szép, díszítésre nem dekoratív. És tárolástól függően esetleg avas lehet. De ha megkóstolod és jó, akkor a tavalyit daráld le a töltelékekbe.
A süti, torta oldalát durvára vágott dióbéllel borítani, vagy a tetejére fél dióbeleket rakni az ideiből szebben lehet.
Rendeltem dióbelet, fele tavalyi, fele idei.
Melyiket használjam sütéshez?
Mi a különbség köztük?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Melyik cukiban lehet kapni országtortát? Ideit tavalyit?