Spirál szülés előtt (beszélgetés)
Köszönöm a tanácsokat és a tapasztalatokat :)
Úgy döntöttem, hogy egyenlőre még maradok a gyógyszernél, hiszen ez a legbiztonságosabb módszer, és még az elkövetkezendő 2-3 évben nem szeretnék gyereket.
Akad olyan spirál amit a még nem szülő nőknek tesznek fel, ez hormontartalmú nem pedig sima, és kisebb is 3 cm. Nekem most szülés után lett feltéve a normál hormonos. Ez annyiban jó hogy a nyálkahártyát bontja le és nem engedi felépülni így nem nyúl bele a peteérésbe sem a hormonháztartásba.
A sima spirál úgy működik, hogy elméletben nem engedi beágyazódni a megtermékenyült petesejtet,de nem nyújt 100% védelmet. Nővérem is 3 alkalommal lett sima spirál mellett terhes és nem mozdult el neki. Gyakrabban fordul elő méhen kivüli terhesség is és gyulladás a sima spirál mellett. Meghosszabítja a menzeszt.
Mindenképp szakorvossal beszélj. Amúgy ez a hormonos spirál 35 ezernél kezdődik, hogy a kisebb változat a még nem szült nőknek mennyibe kerül pontosan nem tudom.
Szia! :)
Nekem mélyvénás trombózisom volt, ezért abba kellett hagynom a tabletta szedését. Az én orvosom felrakta a spirált. 4-5 napos vérzéseim voltak, és sokkal kevesebb mennyiségre, mint mikor még a gyógyszert szedtem. Amikor babát szerettünk volna levette, majd szülés után a 6 hetes kontrollon újra felhelyezett egy spirált. Semmilyen problémám soha nem volt vele. 5 évig maradhat fenn, természetesen minden évben eljárok szűrésre. Én az alábbi spirált használom:
van aki spirál mellett állandóan pecsetélve vérzik, van, aki spirál mellett is terhes lett!
Egyik módszer sem 100%-os, de amíg nem próbálod, nem tudod rád milyen hatással van!
22 éves vagyok, még nem szültem. Jelenleg fogamzásgátló tablettát szedek, de szeretném abbahagyni, mert sok rosszat olvastam róla, nem szeretném a szervezetem tovább mérgezni. Emellett visszér kialakulását is észrevettem a lábamon, ami nagy valószínűséggel a gyógyszernek köszönhetek. Szeretnék átváltani egy biztonságos hormonmentes módszerre.
Tapasztalatokat szeretnék hormonmentes spirállal kapcsolatban. Manapság valóban felrakják még nem szült nőknek is? Tényleg nyújt olyan biztonságot mint a fogamzásgátló tabletta?
Én leginkább az erős menstruációtól tartok egy kicsit. Ezzel kapcsolatban mit tapasztaltatok, mennyivel lett bővebb a menstruációtok?
További ajánlott fórumok:
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Szülés előtt
- Hogyan érezted magad szülés előtt, alatt és után?
- Kérhetek olyat hogy a kiírt időpont előtt indítsák meg a szülést?
- Ti hogy bírtátok az utolsó napokat szülés előtt lelkileg?
- PCOS szülés előtt és után?