Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok recept
A Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok hozzávalói:Fél adaghoz:
fél csomag instant élesztő
1,5 dl tej
5 dkg vaj
1/2 ek. só
1/2 kiskanál cukor
250 gr liszt (150 gr rétes és 100 gr sima)
A Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok elkészítési módja:
A tej felét meglangyosítottam, a cukrot hozzáadtam, és az élesztőt felfuttattam benne. Ez került a kenyérsütőgép aljára, erre mértem ki a liszteket, majd a sót. 20 perc alatt tésztává dagasztotta a gép, és egy óra alatt a duplájára kelt. A tésztát kétfelé vettem, mert falatnyi hajtoványokat szerettem volna. Kinyújtottam, megkentem mustáros tejföllel, még egy picit megsóztam, megszórtam a reszelt sajtokkal, sonkadarabokkal és lilahagyma kockákkal. Szorosan feltekertem, és rombuszalakúra szeleteltem. A két tekercsből pontosan annyi hajtovány készült, ami ráfért egy gáztepsire, kb. 32 darab. A tetejüket megkentem egy tojássárgájával, és megszórtam sajttal, magokkal. Még kb. 20 percet kelt a tepsin, aztán 190 fokon 20-25 perc alatt sült meg.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: VWendy, 2013. febr. 22. 11:28
A sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok elkészítési módja és hozzávalói.