Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok recept

Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok recept

A Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok hozzávalói:
Fél adaghoz:

fél csomag instant élesztő

1,5 dl tej

5 dkg vaj

1/2 ek. só

1/2 kiskanál cukor

250 gr liszt (150 gr rétes és 100 gr sima)


A Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok elkészítési módja:
A tej felét meglangyosítottam, a cukrot hozzáadtam, és az élesztőt felfuttattam benne. Ez került a kenyérsütőgép aljára, erre mértem ki a liszteket, majd a sót. 20 perc alatt tésztává dagasztotta a gép, és egy óra alatt a duplájára kelt. A tésztát kétfelé vettem, mert falatnyi hajtoványokat szerettem volna. Kinyújtottam, megkentem mustáros tejföllel, még egy picit megsóztam, megszórtam a reszelt sajtokkal, sonkadarabokkal és lilahagyma kockákkal. Szorosan feltekertem, és rombuszalakúra szeleteltem. A két tekercsből pontosan annyi hajtovány készült, ami ráfért egy gáztepsire, kb. 32 darab. A tetejüket megkentem egy tojássárgájával, és megszórtam sajttal, magokkal. Még kb. 20 percet kelt a tepsin, aztán 190 fokon 20-25 perc alatt sült meg.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook