Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Soha többet nem fogok panaszkodni, még csak el sem mondom a... fórum

Soha többet nem fogok panaszkodni, még csak el sem mondom a... (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Boldogzokni)
okt. 2. 09:36
Folyamatban van.
13. boldogzokni (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 16:29
Akkor te is szelektálj, kinek adsz energiát.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Amaunet)
okt. 1. 09:18

Talán ez a legnagyobb baj, hogy én mindenkit meghallgatok. Elveszik az energiámat.

Ha nekem gondom van " ó majd elmúlik, ó ne is törődj vele, hát akkor én , hát akkor nekem"

11. Ruslan (válaszként erre: 8. - Boldogzokni)
szept. 30. 22:03

Amikor pedig én kérdezem ugyanezt tőlük, hogyan hat ez rád negatívan, a válasz az lesz, hogy érzéketlen vagyok és önző. Nem így van, mert sajnálom én is a kialakult helyzetet, de nem rágódom rajta, mert értelmetlen lenne, magamnak ártanék anélkül, hogy megoldódna a probléma. Nekik azt szoktam válaszolni, hogy te meg energiavámpír vagy és azért panasz és önsajnáltatás minden egyes szavad. Nem a kérdezőre gondolok ez esetben, mert panaszkodni normális dolog és kell is alapjáraton, de van akik csak ezt csinálják.

Mivel a nagyvilág dolgain amúgy sem tudunk változtatni, nincs ebbe beleszólásunk. Elhiszem, hogy például drágul minden vagy irtsák az embereket, de miért rágódjak ezen órákig vagy hetekig, ebbe bele kell törődni, mert muszáj. Ettől ugyanúgy jól fogom érezni magamat. Ha emiatt tönkremenne valakinek egy vállalkozása, az más.

10. Icuska538 (válaszként erre: 6. - Boldogzokni)
szept. 30. 20:31
Köszi a tanácsot, én is megfogadomm.
9. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 20:01

Őszintén! Te meghallgatod, végighallgatod mások panaszkodásait mégha nem is tudsz nekik segíteni, akkor is?

Sok múlik ám az "előadáson" és a hallgató személyiségén is!:) Ha Juliska néni és Marika néni az orvosi váróban elpanaszolják egymásnak (egymás szavába vágva) a bajaikat, problémáikat, talán még aznap tudni fogja az egész falu, de segíteni senki sem fog.

Aztán ott vannak a barátok. A barátok nem panaszkodni, hanem beszélgetni szoktak. Egy barátot konkrétan fel is lehet kérni a segítségre.

szept. 30. 15:33
Olyanok is sokan vannak, akik konkrétan mindent panasszá tudnak fordítani. Olyan dolgokat is, amiknek nincs is kihatása az étükre. Például egy hírt a nagyvilágból elpanaszol felháborodva és felizgatva magát és mikor rákérdezek, hogy ez mégis RÁD hogy hat negatívan, akkor nem tud válaszolni. Ezeket a beszélgetéseket utálom és az ilyen típusú embereket már én is igyekszem elkerülni.
7. Sirga (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:20

Azt tapasztalom, hogy aki folyton panaszkodik, az észre sem veszi ezt. :)

Másrészt: ha valakivel megbeszélheted a problémáidat, gondjaidat, az időnként közelebb visz a megoldáshoz. Már azzal, hogy kimondod, elkezd(het) kirajzolódni a megoldáshoz vezető út. Az elfojtás viszont sose jó.

6. boldogzokni (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:02
Az együttérzést kioltja, ha valaki MINDIG csak panaszkodik. Ha te nem ilyen vagy, akkor másban keresheted a hibát, de ha igen, akkor tudatosan változtass, tessék jó dolgokról is mesélni!
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Srcrss)
szept. 30. 13:27
Ez igaz, hajlamos vagyok a panaszkodásra is, bár eddig ezt még senki nem mondta, de úgy gondolom.
szept. 30. 13:26
Úgy tűnt két jóbarát is van, mostmár nem vagyok benne biztos.
3. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 13:20
Szerintem mindenkinek szüksége van valakire, akinek elmondhatja, mi nyomja a lelkét. De nem szabad átesni a ló túloldalára...
szept. 30. 13:15
Nem is kell panaszkodni, mindenkinek megvan a maga keresztje. De!...jó ha van egy barát, akivel időnként beszélhetsz. Nem panaszkodsz, beszélgetsz! Átbeszélve a problémát, meghallgatva egy másik véleményt, mindjárt másképp látod a dolgokat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook