Semmelkreen zsemlyemártás recept


4 db zsemlye
húsleves/marha, vagy sertéshúsból/
1 db kisebb toma
csipet bors
A Semmelkreen zsemlyemártás elkészítési módja:
A zsemlyéket kis kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpiritjuk. Mikor ez megvan, felengedjük annyi húsleves lével hogy képlékeny pépet kapjunk. Lassu tűzön kevergetjük 5 percig. Félrehúzzuk,majd belereszeljük ízlés szerint a meghámozott friss tormát. Kevés borssal ízesítjük. A levesben megfőtt húst felszeleteljük, és az elkészített zsemlyemártással tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Ez egy Ausztriai specialitás,ők esküvőkön,előételként fogyasztják.Én kiprobáltam, nagyon finom.
Csak a tormával kell vigyázni. gyakran meg kell kostolni.
Egyszerű, gyors finom étel. Na és egyben ,megvan a vasárnapi leves is.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: lolita0407, 2008. febr. 9. 19:45
A semmelkreen zsemlyemártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.