Segitsetek!Tele van a kertem meztelen csigával, hogy irtsam ki? (tudásbázis)
Ja, és mig el nem felejtem, rengeteg a kisbéka is. :D
Komolyan!
No igen ez is gond, mert ha kiereszted a tikokat, lecsipkedik a zöldséget növényeket stb.
És igen, ezek a dögök meg is eszik egymást.
Tavaly volt tikom, nem volt csigám.
Tikokat nem tudtam kiereszteni a kertbe, mert szökdöstek a szomszédba. :D:D:D
Részeg csiga :D
De nálunk mindenfelé van, telepakolhatnám a kertet.
Én a Jászságban lakom, itt is tele van a kert meztelen csigával.
Elég gusztustalan szegény.
Sajnos, a nyugati országrész leginkább fertőzött, napokban beszélt róla a rádió is. Állítólag Ausztria irányából vándoroltak át ezek a dögök. Szombaton egy vödörnyit szedtem össze, szúró szerszámmal. Még többet is lehetne, de bosszantó, hogy mennyi hasznosabb munkát lehetne végezni ehelyett.
Javaslom, hogy a begyűjtött példányokra öntsél egy pohár forró vizet.
A jószág tudományos neve arion vulgaris, ha esetleg találsz az irtására egyéb tippet, szívesen veszem.
Sziasztok!
Eddig én is összeszedegettem, lesóztam, de nagyon munkaigényes. Egy idős nénit láttam aki egy dárdaszerű bottal böködte őket.Megmutatta,a bot végére szerelt egy késszerű acélt, de nem hegyes, hanem V alakban beköszörült, kiélezett. Azzal darabolta a pázsiton, veteményföldön a csigákat, gyorsan és hatékonyan. Én egy régi metszőollóval csinálom. Tegnap előtt 670 (!) db-ot nyírtam ketté. Ami érdekes, néhány perc múlva már rajta volt a dögön a következő és lakmározta a tesót :) Ritka undorító meló, de talán a leghatékonyabb. Tegnap este már csak 200 áldozat volt, csak elfogynak egyszer. Valahol olvastam, hogy pl. a paradicsomot nem eszik.Hát ez nem így van, a gyönyörű, zöld paradicsomokba beleeszik magukat, meg persze a cukkinikbe..stb., esznek ezek mindent! Irtsuk őket!!
Igen,ebben lehet valami,a kertem végén,telek határon ,kis patak folyik,onnan jöttek hozzám a csigák,tehát valami hathatósabb dolog kellene,mert amikor vannak,semmi nincs biztonságban tőlük,még a virágok sem,eperre,vagy konyha kerti növényekben már rég nem gondolkozom,mindent meg esznek.
Egyszóval,a megoldás,most csak a kánikula,de mi lesz később,azt még nem tudom.
Mindenkinek köszönöm a tippeket,most nagyon nyár van,igy a pucér csiga ki van zárva,de a sör dolog nem jött be,a pasim jobban szereti,nem hagyta hogy ki öntsem.
Csipesszel szedegettem össze őket,és dobáltam át egy régen gazdátlan,tőlem jó távoli ,elhagyott telekre.
Kukk