Segitséget kérnék Ausztriában élőktöl GYES temában! (beszélgetés)
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Párommal ez a 3. Évünk itt kint de csak szezon munkában dolgozunk.
Lehetséges, hogy megtörtént nálunk is a csoda.
Nagyon sok kérdésem van.
Nem tudjuk hogy hol induljunk el,mire figyeljünk, mit kell csinálni.
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne előre is köszönöm.
Jelenleg most is dolgozunk párom szakács én pedig szobalány.
Köszönöm.
Hallottátok, hogy mit vezetnek be az osztrákok? Nem lehet családipótlék meg egyéb különbözetet megkéni, hiába dolgozik az apa itt. Csak akkor jár, ha a pici baba is itt él Ausztriában.
Szerintem ez jogos.
Sziasztok!
Teljesen egyetértek Ausztria01-el, mert mi is Sopronban készíttetjük a HBB Irodával az összes osztrák dolgunkat, csp, adó, gyes, magyar adót is és maximálisan meg vagyunk elégedve velük! Mind a hozzáállásuk, segítőkészségük nagyon jó. És azt is megmondják, ha valamiben nem tudnak segíteni. Egy másik soproni ügyintézőtől, akit most itt nem akarok minősíteni, hoztuk el a papírjainkat, mert 2,5 évig sem történt semmi sem. Bátran ajánlom a HBB Irodát!
Sziasztok!
Én heti 10 órában dolgozom két hónapja egy diákszállón, de nyáron bő egy hónapot hotelszezonban dolgoztam. Mi számít fél év munkaviszonynak?
Szia!
Sokat nem lehet tenni, legalábbis az én ismereteim szerint. A kollégám tapasztalataiból tudom ezeket:
a feleségének nem volt meg a hat hónapos munkaviszonya, nem kapott semennyit a kilenc hónap alatt. Ami nagyon fontos: kb két hónappal elötte, mielött megszületik a kicsi, kérjetek idöpontot a nagykövetségen, mert csak ha a babának meglesz az útlevélszáma, akkor fogsz kapni gyedet/gyest.
Esetleg meg lehetne ezen kívül próbálni, hogy a férjed próbál igényelni egy kis kiegészítést, mert egyedüli családfenntartó.
Sok sikert kívánok Nektek!
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha terhesen elmegyek táppénzre, mikor kapok pénzt, ha fél év munkaviszony után megyek el, vagy az utolsó egy évben kell meglennie a fél év munkaviszonynak?
Elöre is köszönöm a választ :)
Sziasztok!
Mi még Németországban lakunk de a jövő hónaptól ha minden jól megy már osztrákban leszünk, mert a férjem ott kapott munkát.
A napokban kiderült hogy kismama vagyok.
Az érdekelne elsősorban hogy Ausztriában milyen a terhesgondozás?
Mire vagyunk a gyerek születése után jogosultak?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Szia mbarbi!
Én is Ausztriából kapom a gyest és most járt le...15+3 hónapra kértük! A 15 hónap letelt és már nem kapok, a férjemnek kellene el mennie arra a 3 hónapra gyesre, de nekem akkor mennem kell dolgozni mivel ő nem dolgozhat mellette...így ez a 3 hónap el úszik! Nem keresnék annyit, mint a férjem...
A lényeg hogy a férjednek kellene el mennie gyesre és neked kell el menned dolgozni! Az adóval kapcsolatban...elvileg a cégnek kell hogy legyen könyvelője és ő megcsinálja, mi nekünk saját könyvelőnk van mivel a férjem ingázik Magyarország és Ausztria között és több mindent tud vissza igényelni! Remélem hogy tudtam segíteni :)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ausztriában él az egész család 2 gyerekkel, de nem beszéljük jól a nyelvet. A gyes 30+6 hónapra jár nekünk. Szeretnénk, ha a férjem átvállalná a 6 hónap miatt, de nem tudjuk mi a feltétele. Munka mellett átvállalhatja-e, vagy sem? Van-e valami összeghatár a keresetben?
A másik kérdés, hogy mikor van adóbevallás Ausztriában és a cég csinálja-e, vagy nekünk kell, illetve hogyan igényelhető az adóvisszatérítés?
Nagyon köszönöm a válaszotokat
Sziasztok! Érdeklődnék a már kint élőktől, családi pótlék ügyben. Férjem neveli előző házasságomból született gyerekeimet (2), és még egy közös gyerekünk is van. Azt olvastam az imént egy oldalon, hogy nem igényelhet csp-ot, csak vér szerinti szülő vagy ha örökbe fogadja a gyerekeket. Ha mi kiköltözünk Ausztriába akkor nem kaphatunk csp? Olvasom még itt, hogy lehet igényelni gyest is (közös gyerkőc 6 hónapos), de ha én nem dolgozok Ausztriában, és a férjem mondjuk nem jogosult a csp-ra az én gyerekeim után, akkor mi van?
Köszi ha valaki tud valamit mondani!
Szia! Kaptál választ a kérdésedre?
Azaz hogy ki kell e tölteni az E401-es papírt. Én is kint élek, kint van a főlakcímem, viszont eddig otthonról kaptam a családi pótlékot és a tgyást is.
Uh nem tudom hogy vajon ugyanazokat a nyomtatványokat kell e beküldenem?!
Válaszodat előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Te is Ausztriában élsz?
- Szeretenék segítséget kérni angol cipőméretezés témában:o) Szóval ha nekem 39-es a lábam akkor ez az angol méretezés szerint mekkora?
- Ortopédiához értők segítségét kérem, megrándult boka témában
- István kórház - segítséget kérnék orvos témában... sürgős lenne
- Könyvelő segítségét kérhetném, "hátrasorolt kötelezettség"/mérleg témában?