Segítenétek az Antigoné című drámával kapcsolatban? (tudásbázis)
Bezony, a folytatásos néznivaló nem tévés találmány... :D
Igaz, a műfaj értékesebb, de amennyire tudom, voltak kevésbé sikerült drámák is.
Na látod, itt a mondat.
"Habár az állam szemszögéből Kreón törvény iránti hűsége a dráma elején még érthető és akár méltányolható is, Polüneikész... "
Szerintem az elején is hülye.
Polüneikész jogosan követelte vissza a fele királyságot. Igaz, hogy a városra támadt, viszont a testvére jogtalanul tagadta ki. Mindkettő sáros. Emiatt én nem tartom igazságosnak Kreón döntését.
Köszönöm!
Én is gondoltam ilyesmire - de csak azért, mert a kérdés számomra azt sugallja, hogy van valami méltányolható dolog. :D
Egyébként szerintem nincs, és lesz ami lesz, ennek okát fogom kifejteni.
max. a szabálykövetés, fegyelmezettség, bár esetében aligha ez volt a motiváció
talán még bele lehetne magyarázni állhatatosságot, ami szintén nagyon megosztó tulajdonság
egyértelmű pozitívumot nem tudnék mondani, meg hát meg van 20 éve, hogy olvastam az Antigonét :-)
Egy elemzés során nem kell a helyes választ keresned. Ha olvastad és van véleményed akkor azt kell leírnod.
Hidd el egy személyes, egyedi szemlélet sokkal többet dob a dolgon!
"A drámai alaphelyzet – Kreón már meghozta első új törvényét, melyet Antigoné megszegni készül
A konfliktus – az emberi és az isteni világrend összeütközése
Érvrendszerek:
Kreóné a hatalomból eredeztetett tévedhetetlenségnek képzete (cél)
Antigoné erkölcsi és érzelmi indíttatású (cél)"
Egy ppt-ben találtam. Ettől ugyan még nem lesz saját véleménye a kérdezőnek, de attól sem, ha mi itt a szájába adjuk, hogy mi legyen.
El kell olvasni és akkor lesz saját vélemény.
Már megírtam az olvasónaplót is.
De erre a kérdésre nem tudok válaszolni.
Vagyis igen, de szerintem az nem helyes.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Mik a tapasztalatok Béres Alexandra Nyerj időt című programjával/dvd-jével kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok Bródy Barbara: Soha többé petefészekciszta című könyvével kapcsolatban?