Sarolta az intenzíven, mert börtönben lévő kedvese nem adhat vesét részére (beszélgetős fórum)
Láttam én is az eü. államtitkár nyilatkozatát. Legszívesebben belerúgtam volna.
Arra hivatkozott, hogy nem ismeri az ügyet! Utána rögtön rátért, hogy január 1-től tagjai leszünk az Eurotranszplantnak, aminek keretében jó eséllyel érkezhet akár 2 napon belül is szerv.
Csakhogy Saroltának valószínűleg nincs már annyi ideje. :(
Igen, ezen a híren én is felháborodtam, amikor hetekkel ezelőtt először hallottam.
Nem igaz, hogy nincs megoldás!
Nem értem, hogy az illetékesek miért nem intézkednek?
Annyira felháborodta,hogy ilyen állapotba került ez a f.iatal lány,hogy. A tv. szerint a következő vanAlapesetben bárki bárki donora lehet, DE:
Ebben az esetben az egészségügyi törvény azt mondja, hogy BV intézetis nem lehet donor csak azzal a feltétellel, hogy akinek a donációra szüksége van az egyenes ági rokona.
Viszont jellemzően megint csak fél infókat írnak, ugyanis az EÜ törvény alább kimondja azt is, hogy "ebben az esetben a donor és a recipiens együttes kérelmét a kórházi etikai bizottság vizsgálja meg. A kórházi etikai bizottság akkor járul hozzá a szervkivételhez, ha meggyőződött róla, hogy a donor és a recipiens között szoros érzelmi kapcsolat áll fenn és az adományozás ellenérték nélkül, valamint kényszertől, fenyegetéstől és megtévesztéstől mentesen történt"
No, rejtvény megoldva, ha valaki tényleg segíteni szeretne, az fog tudni.
További ajánlott fórumok:
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Szülés után az intenzíven 1. rész
- Hogyan lehet kérni börtönben a látogatást?
- Normális az, ha egy hároméves NAPONTA nagyon intenzíven hisztizik? :-(
- Mikortól indul meg a pocak növekedése intenzívebben?
- Ha intenzíven gyalogolok futópadon attól is lehet fogyni?