Sajtimádók ide (beszélgetés)
Alma meghámozva-vékony cikkekre vágva, hagyma karikára, be egy tepsibe. Mártás: tejszín+különböző sajtok+szerecsendió - ezzel leönteni, fólia rá és 180fok. Ha már majdnem kész, a tetejére is sajt és még 5 perc. Ha még ettetek finomat... Nálunk viszi a pálmát már egy ideje..;)
Figyi!
Sajtról beszélünk, nem kutyulmányokról.
Ü: Trav...
Imádom a sajtot.Azokat a finom francia sajtokat.Tuljdonképpen mindegy csak tej is legyen benne és nelegyen müsajt tele adalékokkal és abból is az E.. fajta.
Én is a sajt-imádók táborát gyarapítom.
Most fedeztem fel olyat amin áfonya zselé van isteni,
Amugy a borsos camembert a kedvencem..talán ha választani kell:)
Odavagyok a sajtért...főleg a füstöltért. A Karaván márka is jó, de az is szerintem tele van mindenféle aromával, stb... ha vki igazi füstölt sajtra vágyik, kóstolja meg a Parenyica sajtot :P Isssteni egy íze van, persze az árát meg kell fizetni, szal ha meg is veszitek, spóroljatok vele :) :P nyami-nyam :D:D
Imádom a sajtot. A barátnőmmel is emiatt szakítottam. Még a hűtőmben sem bírta elviselni a sajtot, sőt tejtermékeket sem, gyerekkora óta utálja. Mindig cikizett, ha azt ettem, fél év múlva az agyamra ment. Keresem az igazit, aki a sajtot is szereti, mert az rossz ember nem lehet.
Én is éjjel nappal sajtot eszem, egyszerűen imádom. Kivéve a füstöltet :D meg a penészeseket, de azon kívül bármi jöhet!
Bele tudnék fulladni a sajtba és a paradicsomba. Mindig ezeket enném. Hmm...meg is éheztem.
Én valószínűleg előző életemben voltam sajtimádó. :) Nyálcsorogva szoktam nézegetni a sajtos pultokban a klf. sajtokat, nagyon szeretem nézni a sajtkészítős műsorokat a tvben, viszont megenni nem tudom :) max Trappista és Eidami :D
Hogy ez hogy lehet? :)
Én is imádom a sajtot, és olyan mázlim van, hogy Hollandiában élek :D
mindenféle sajtot imádok,nyáron görögben a feta nagyon sok félét csinálnak,imádom
Köszönöm a tippeiteket. ímajd próbálkozom velük, bár a múltkori sok adagpos adagból csak 2 folyt ki.
A másik módszer: egy tálba beletesszük a felvert tojást, (só)majd lisztet hintünk hozzá, hogy híg joghurt-sűrűségű masszát kapjunk. Ebbe forgatjuk meg alaposan a satszeleteket, majd zsemlemorzsába mártjuk, de aki a morzsát nem szereti, az így is kisütheti. Olyan forrónak kell lennie az olajnak, hogy amikor egy csipet tojásos-panírt dobsz bele, egyből sisteregni kezdjen.
Ha a panírba reszelt sajtot is keversz, különleges íze lesz a rántott sajtnak, mert a panírba finoman belesül a reszelt sajt.
Kétszer kell panírozni, finomra szitált zsemlemorzsában. Van aki így csinálja: először tojásban, majd lisztben, majd ismét tojásban, végül zsemlemorzsában kell megforgatni a csamembertet, és magas hőfokon sütni, rövid ideig. Nem szabad a sajtot lehűteni, mert a hideg sajt visszahűti a forró olajat, és emiatt ki fog folyni.
Mi is vettünk multkor.
Kirántan pmár próbáltad? És sima camembertet? Van ré jüó tipped, hogy csináljam, hogy ne follyon ki, szét?
Mostanában nagyon rászoktunk a különböző ízesítésű camambert sajtokra
Gorgonzola ..... hmmmmmm.............
IMADOM A SAJTOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOzzarella, fustolt, sima, kecske,juh,tehen,..........akarmi..nagyon jokat lehet beloluk fozni :)es csak ugy enni is
Kicsit drága a kecskesajt, csak ez a problémó.:/
Egyébként tescoban a leértékelt polcnél sokszor, szinte mindig van sajt. És pl. múltkor olyat fogtam ki, aminek csak 2 nap múlva járt le a szavatossága, szóval nem értettem, hogy miért rakták oda ki...
Épp tegnap vettem finom kecskesajtot, simát és füstőltet:)
sziasztok!
tegnap az alábbi receptet láttam a jamie oliver féle műsorban:
citromot felszeletelte, a belsejét kivágta (tehát csak a héja maradt, karikaszerűen). ebbe tett egy szelet mozzarellát, majd egy bazsalikomlevelet, majd egy kis szelet paradicsomot, majd a tetejére újabb szelet mozzarellát. mindezt ő citromlevélbe csomagolta (de mondta, hogy zsírpapír v. alufólia is megteszi), és betette a sütőbe, megpirította, összeolvasztotta. amikor elkészült, pirítósra rá lehet önteni az összeolvadt sajtot+paradicsomot, állítólag kellemesen átveszi a citrom aromáját. ahogy ették, látszott, hogy isteni:))
Itt van néhány jótanácsot tartalmazó cikk:
[link]
A tejérzékenyek is fogyaszthatnak növényi zsiradékot tartalmazó sajtokat, hiszen ezekben nem található tehéntej, az ízük viszont nagyon hasonlít a hagyományos sajtéhoz, főleg ha reszelve, vagy rántottsajtnak fogyasztják. A különböző állagú tehéntejes sajtok is fogyaszthatóak, azonban csak korlátozott mennyiségben, (általában 100gr/nap), erről célszerű az orvos tanácsát kikérni. Nagyon jó például a Tolnai sovány sajt, ebben rendkívül kicsi a tezsír aránya. Laktózérzékenyeknek pedig már célzottan vannak csökkentett laktóztartalmú sajtok, sőt laktózmentes sajtokat is gyártanak már.
Laktózra vagy érzékeny, azaz a tejcukorra vagy pedig a tejfehérjére?
Utobbi esetben egyáltalán nem ehetnél, semmilyen félét sem. Én is az vagyok, de engem meg nem érdekel, már.:)
tejérzékenyként ehetek-e sajtot?
Tegnap mit vacsiztam...
Vetettem fadobozos camambert-et és megcsináltam azt a receptet amit a tvpaprika Sajtvilág című műsorában a francia szakács mutatott. Fokhagyma szeleteket nyomkordott bele a sajtba, persze fadobozba benne hagyta, majd öntött rá száraz vörösbort és ízesítette kaukkfűvel, petrezselyemmel és borssal a tetejét. Majd megint kis bor és 10 percre be a sütőbe.
Isteni lett.
(Persze a negyed kg-ból marad olyan 50 g, de azt ma beemésztem.;))
Nagyon finom sajtokat lehet már kapni, amelyek rendkívül kis százalékban tartalmaznak tejet, (növényi zsiradék-alapúak) valamint alacsony tejfehérje-tartalmú sajtok is forgalomban vannak, ha esetleg a magas tejfehérje problémát okoz
Nem laktóz, hanem tejfehérje érzékeny vagyok.
De igazából nem érdekel most már. Teljesen leépültem a tejtermékek nem fogyasztása miatt... hülék a nyugati orvosok. Hüle az összes.:)
Természetgyógyászomra hallgatok inkább. Már a kezem kiszáradása sem jellemes és kezdek hízni is...
Fújj nyugati orvoslás.
Aki hozna most nekem fincsi FETA sajtot, azzal nagyon jóban lennék:)