Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sajtimádók ide fórum

Sajtimádók ide (beszélgetés)


1 2 3
2009. jan. 27. 01:17
Alma meghámozva-vékony cikkekre vágva, hagyma karikára, be egy tepsibe. Mártás: tejszín+különböző sajtok+szerecsendió - ezzel leönteni, fólia rá és 180fok. Ha már majdnem kész, a tetejére is sajt és még 5 perc. Ha még ettetek finomat... Nálunk viszi a pálmát már egy ideje..;)
75. 362f169ace (válaszként erre: 74. - Pinpilla)
2009. jan. 27. 01:06

Figyi!

Sajtról beszélünk, nem kutyulmányokról.

Ü: Trav...

2009. jan. 27. 00:54
Imádom a sajtot.Azokat a finom francia sajtokat.Tuljdonképpen mindegy csak tej is legyen benne és nelegyen müsajt tele adalékokkal és abból is az E.. fajta.
73. RLindi
2008. aug. 17. 17:44

Én is a sajt-imádók táborát gyarapítom.

Most fedeztem fel olyat amin áfonya zselé van isteni,

Amugy a borsos camembert a kedvencem..talán ha választani kell:)

2008. aug. 17. 17:37
Odavagyok a sajtért...főleg a füstöltért. A Karaván márka is jó, de az is szerintem tele van mindenféle aromával, stb... ha vki igazi füstölt sajtra vágyik, kóstolja meg a Parenyica sajtot :P Isssteni egy íze van, persze az árát meg kell fizetni, szal ha meg is veszitek, spóroljatok vele :) :P nyami-nyam :D:D
2008. júl. 31. 12:51
Imádom a sajtot. A barátnőmmel is emiatt szakítottam. Még a hűtőmben sem bírta elviselni a sajtot, sőt tejtermékeket sem, gyerekkora óta utálja. Mindig cikizett, ha azt ettem, fél év múlva az agyamra ment. Keresem az igazit, aki a sajtot is szereti, mert az rossz ember nem lehet.
2008. júl. 31. 12:20
Én is éjjel nappal sajtot eszem, egyszerűen imádom. Kivéve a füstöltet :D meg a penészeseket, de azon kívül bármi jöhet!
2008. júl. 25. 14:08
Bele tudnék fulladni a sajtba és a paradicsomba. Mindig ezeket enném. Hmm...meg is éheztem.
2008. jan. 8. 11:01

Én valószínűleg előző életemben voltam sajtimádó. :) Nyálcsorogva szoktam nézegetni a sajtos pultokban a klf. sajtokat, nagyon szeretem nézni a sajtkészítős műsorokat a tvben, viszont megenni nem tudom :) max Trappista és Eidami :D

Hogy ez hogy lehet? :)

2008. jan. 4. 01:37
Én is imádom a sajtot, és olyan mázlim van, hogy Hollandiában élek :D
66. zezsua
2007. dec. 7. 22:09
mindenféle sajtot imádok,nyáron görögben a feta nagyon sok félét csinálnak,imádom
65. Venes
2007. szept. 18. 23:42
Köszönöm a tippeiteket. ímajd próbálkozom velük, bár a múltkori sok adagpos adagból csak 2 folyt ki.
64. holo
2007. szept. 14. 08:06

A másik módszer: egy tálba beletesszük a felvert tojást, (só)majd lisztet hintünk hozzá, hogy híg joghurt-sűrűségű masszát kapjunk. Ebbe forgatjuk meg alaposan a satszeleteket, majd zsemlemorzsába mártjuk, de aki a morzsát nem szereti, az így is kisütheti. Olyan forrónak kell lennie az olajnak, hogy amikor egy csipet tojásos-panírt dobsz bele, egyből sisteregni kezdjen.

Ha a panírba reszelt sajtot is keversz, különleges íze lesz a rántott sajtnak, mert a panírba finoman belesül a reszelt sajt.

63. holo
2007. szept. 14. 08:01
Kétszer kell panírozni, finomra szitált zsemlemorzsában. Van aki így csinálja: először tojásban, majd lisztben, majd ismét tojásban, végül zsemlemorzsában kell megforgatni a csamembertet, és magas hőfokon sütni, rövid ideig. Nem szabad a sajtot lehűteni, mert a hideg sajt visszahűti a forró olajat, és emiatt ki fog folyni.
62. Venes (válaszként erre: 61. - Szanád)
2007. aug. 21. 07:56

Mi is vettünk multkor.

Kirántan pmár próbáltad? És sima camembertet? Van ré jüó tipped, hogy csináljam, hogy ne follyon ki, szét?

2007. aug. 20. 15:23
Mostanában nagyon rászoktunk a különböző ízesítésű camambert sajtokra
60. Teráz
2007. aug. 20. 15:19
Gorgonzola ..... hmmmmmm.............
2007. aug. 20. 14:39
IMADOM A SAJTOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOzzarella, fustolt, sima, kecske,juh,tehen,..........akarmi..nagyon jokat lehet beloluk fozni :)es csak ugy enni is
58. Venes
2007. jún. 3. 21:26

Kicsit drága a kecskesajt, csak ez a problémó.:/

Egyébként tescoban a leértékelt polcnél sokszor, szinte mindig van sajt. És pl. múltkor olyat fogtam ki, aminek csak 2 nap múlva járt le a szavatossága, szóval nem értettem, hogy miért rakták oda ki...

2007. máj. 29. 16:28
Épp tegnap vettem finom kecskesajtot, simát és füstőltet:)
56. emagdi
2007. máj. 29. 16:26

sziasztok!

tegnap az alábbi receptet láttam a jamie oliver féle műsorban:

citromot felszeletelte, a belsejét kivágta (tehát csak a héja maradt, karikaszerűen). ebbe tett egy szelet mozzarellát, majd egy bazsalikomlevelet, majd egy kis szelet paradicsomot, majd a tetejére újabb szelet mozzarellát. mindezt ő citromlevélbe csomagolta (de mondta, hogy zsírpapír v. alufólia is megteszi), és betette a sütőbe, megpirította, összeolvasztotta. amikor elkészült, pirítósra rá lehet önteni az összeolvadt sajtot+paradicsomot, állítólag kellemesen átveszi a citrom aromáját. ahogy ették, látszott, hogy isteni:))

55. holo
2007. máj. 29. 15:37

Itt van néhány jótanácsot tartalmazó cikk:

[link]

54. holo
2007. máj. 29. 15:35
A tejérzékenyek is fogyaszthatnak növényi zsiradékot tartalmazó sajtokat, hiszen ezekben nem található tehéntej, az ízük viszont nagyon hasonlít a hagyományos sajtéhoz, főleg ha reszelve, vagy rántottsajtnak fogyasztják. A különböző állagú tehéntejes sajtok is fogyaszthatóak, azonban csak korlátozott mennyiségben, (általában 100gr/nap), erről célszerű az orvos tanácsát kikérni. Nagyon jó például a Tolnai sovány sajt, ebben rendkívül kicsi a tezsír aránya. Laktózérzékenyeknek pedig már célzottan vannak csökkentett laktóztartalmú sajtok, sőt laktózmentes sajtokat is gyártanak már.
53. Venes (válaszként erre: 52. - Fa8b734b53)
2007. máj. 28. 08:48

Laktózra vagy érzékeny, azaz a tejcukorra vagy pedig a tejfehérjére?

Utobbi esetben egyáltalán nem ehetnél, semmilyen félét sem. Én is az vagyok, de engem meg nem érdekel, már.:)

2007. máj. 27. 21:59
tejérzékenyként ehetek-e sajtot?
51. Venes
2007. máj. 25. 07:39

Tegnap mit vacsiztam...

Vetettem fadobozos camambert-et és megcsináltam azt a receptet amit a tvpaprika Sajtvilág című műsorában a francia szakács mutatott. Fokhagyma szeleteket nyomkordott bele a sajtba, persze fadobozba benne hagyta, majd öntött rá száraz vörösbort és ízesítette kaukkfűvel, petrezselyemmel és borssal a tetejét. Majd megint kis bor és 10 percre be a sütőbe.


Isteni lett.

(Persze a negyed kg-ból marad olyan 50 g, de azt ma beemésztem.;))

50. holo
2007. máj. 25. 07:28
Nagyon finom sajtokat lehet már kapni, amelyek rendkívül kis százalékban tartalmaznak tejet, (növényi zsiradék-alapúak) valamint alacsony tejfehérje-tartalmú sajtok is forgalomban vannak, ha esetleg a magas tejfehérje problémát okoz
49. Venes (válaszként erre: 45. - E71af41436)
2007. máj. 14. 15:22

Nem laktóz, hanem tejfehérje érzékeny vagyok.

De igazából nem érdekel most már. Teljesen leépültem a tejtermékek nem fogyasztása miatt... hülék a nyugati orvosok. Hüle az összes.:)

Természetgyógyászomra hallgatok inkább. Már a kezem kiszáradása sem jellemes és kezdek hízni is...

Fújj nyugati orvoslás.

2007. máj. 13. 00:22
Aki hozna most nekem fincsi FETA sajtot, azzal nagyon jóban lennék:)
2007. máj. 13. 00:18
nyami-nyami:)
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook