Ryeqo gyógyszer tapasztalatok miómára (beszélgetés)
Sziasztok!
Én másfél hónapja szedem a gyógyszert! Másfél éve műtöttek polippal majd rá 1 évre újra meg kellett műteni polip és méhnyálkahártya megvastagodás miatt. Utána tettek fel egy mirena spirált amitől 6 hónapig kisebb nagyobb megszakításokkal véreztem és pecsételtem. A mirena mellé el kellett kezdenem egy Azalia nevű fogamzásgátlót is ami viszont nem jött be mert folyamatosan 1 hónapig vérezgettem tőle. Ezután kezdtem el a Ryekot mert a spiral miatt miómáim is lettek! Egyenlőre nincsen különösebb panaszom a gyógyszertől néha egy pár csepp pecsétés van de nagyon ritkán! Kisebb bal oldali szúrkáló érzés is jelentkezett! Egyenlőre még nem híztam tőle! Libidóm nekem sem sok van! Másfél hónap múlva megyek vissza az orvosomhoz ha addig nincs változás!
Sziasztok!
Pecsételő vérzés mellett (ami zavart, de nem volt annyira vészes) kellett elkezdenem szedni a gyógyszert. Február 27-én kezdtem, március 01. óta folyamatosan vérzek tőle.
Ez fog változni? Nem az lenne/lett volna a cél, hogy még a pecsételő vérzés is megszünjön?
Sziasztok!
Van bárki, akinek jók a tapasztalatai?
Sziasztok!
Kb egy hete kezdtem el szedni a Ryeqo-t több mióma okozta elhúzódó vérzésére. A vérzésemet csökkentette eddig nagyin minimálisra,viszont középerős görcseim vannak 3-4 napja.
Más is tapasztalt ilyet?
Az előzmények nem tudom mennyire számítanak de a Ryeqo előtt Slindát kaptam,de azt egy hónap után abba kellett hagynom mert nem állt el a vérzés.
Köszönöm ha bármilyen tapasztalatot meg tudtok osztani😊😊
Sziasztok!
Én már több mint egy éve szedem. Több mióma van a méhemben és nekem az egyik miómám vérzik, ami hozzáér a méhfalhoz. Azért kaptam ezt a gyógyszert, hogy zsugorodjon a mióma. Ami volt kisebb lett, de újak is lettek idő közben. A méhfalam elvékonyodott, így menstruáció igazán csak kb. két alkalommal volt. A gyógyszer előtt hónapokig volt nagy mennyiségű vérzés, a lentebb is írt alvadt vér darabokkal (mit ne mondjak félelmetes látvány és érzés).
A gyógyszer valóban fogamzásgátló hatású, mondjuk kíváncsi lennék kinek van kedve házas életet élni ilyen tortúrák után. A hízással kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy a gyógyszer mellékhatása a premenopauza előidézése, ami az anyagcsere jelentős lelassulását jelentette nálam. Rendszeres mozgással nem is tudtam fogyni, de legalább nem híztam. Kb. 1 hónapja kiderült, hogy az amúgy is alulműködő pajzsmirigyem még kisebb kapacitással működik (vélhetően ez is a hormonok miatt alakult így), ezért azt a hormont is emelni kellett.
Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy anyai ágon elég erős érintettségem van a nőgyógyászati betegségek terén. Az orvosom szerint 3-4 évig ha ezzel a gyógyszerrel élhető az életem elhúzhatom a műtétet.
Sziasztok, most találtam rá erre a fórumra.
Két évig szedtem, hat hete nem. Nekem a rettenetes vérzésekre (nagy alvadékok, random kitörésszerű vérzések) a miónákra és a megnövekedett méhemre utolsó próbálkozásként (2 hormonos spirált kilökött a méhem, pedig az tök jó volt amúgy). Az utolsó fél évben már ugyanúgy véreztem, jöttek negint ezek a nagy izék is. Addig is volt néha vérzése , nekem sosem állította el teljesen, csak kicsit könnyebbé tette az életet. Mellékhatásként felszaladt rám bő 20 kiló.
Végül csak a méhkivétel lett a vége. Amióta nem szedem, lement 5 kiló sima diétával, mozgás még nem is volt sétán kívül a műtét miatt ugye.
Sziasztok! Én is beszedtem már 2×28 szemet. Azóta háromszor volt vérzésem. Először eltartott kb 5 napig. Szokás szerint darabos volt. Utána 2 nappal megint volt egy kevés kb 2 napon át.
1 hónap múlva mikor megjött, a múlt héten, már alig volt valami.
Amúgy én nem érzek magamon semmilyen mellékhatást.
Március elején megyek vissza a dokihoz. Én azért szedem, hogy a miómám zsugorodjon. Nem tudom ehhez vajon mennyi ideig kell szednem.
Remélem, hogy nem sokáig, én nagyon félve kezdtem el szednie, nem bízok az ilyen bogyókban.
Sziasztok!
Idén töltöm a 40-et. Elhúzódó és darabos vérzéssel kerestem fel az orvosomat tavaly márciusban. A Slinda nevű fogamzas gatlót írta fel. Akkor mondta hogy van myomám.
A tüneteim nem múltak és a myoma is nőtt egy picit.Szeptembertől decemberig állandóan volt vérzésem vagy barna folyásom.
Ekkor írta ki a Reyqo-t, hogy hátha nem nő tovább.A Slinda után kezdtem el rögtön. Január elején volt 6 nap amikor nem volt semmi.
Azóta megint folyamatosan van vérzésem, darabos. Fáj a derekam és a székrekedés is kínoz.
Szia!
Igen!
Elvileg ez meg is szünteti a vérzést.
Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy 1 hónap szedés utàn már fogamzásgátlóként is müködik...
Hihetetlen sokoldalú 😂
Ez nem hangzik túl jól :( Igen, sajnos ismerem az állapotot, amit leírtál.
Figyelemmel kísérem ezt a fórumot, hátha mások is beszámolnak a tapasztalataikról idővel.
Illetve írj Te is, ha új dolgokat tapasztalsz :)
Az számomra nem teljesen egyértelmű, hogy fogamzásgátlóként is megállja-e a helyét önmagában? Így feketén-fehéren nincs leírva ugyanis, csak következtetni lehet rá.
Így már értem...volt egy kis szövegértelmezési problémám 😁
Amúgy mellékhatásként nàlam jelentkezett, hogy hiperérzékeny lettem pszichésen, nagyon sokszor tudnék sírni, kb. mint amikor szoptattam. Plusz olyan nekem minden mindegy lelkiállapotba kerültem, a hangulatom olyan erős szürke lett (ha ez ìgy érthető), bár lehet ebben több tényező is közrejátszhat. Legalább fizikai mellékhatás nincs...
Igen, elhiszem...:(
Remélem, nem okoz komoly panaszokat.
Tájékoztatott róla korábban, hogy a méh (részleges) eltávolítása is egy lehetőség ilyen esetben.
Ezúttal pedig arról tájékoztatott, hogy ha kezeletlen marad a jelenlegi állapot és még nagyobbra nő a mióma,akkor el fog jutni odáig, hogy muszáj lesz eltávolítani a méhet. Akkor már nem csak egy kezelési alternatíva lesz ez a műtét, hanem az egyetlen megoldás.
Sziasztok,
Nekem is most írta fel a doki ezt a gyógyszert. A napokban kezdem majd el szedni, de őszintén szólva eléggé tartok tőle...nagyon sokféle és elég súlyos mellékhatás előfordulhat a tájékoztató szerint. Nincs tőle jó kedvem, hogy ezt kell szedni, de a doki szerint muszáj valamit kezdeni a miómámmal (11x8cm- fél év alatt duplázódott a térfogata), mert ha ennél is nagyobbra nő, akkor már nem lesz opcionális a méheltávolítás. Ettől a gyógyszertől állítólag csökkeni fog a mérete.
Egyébként nem nagyon tapasztaltam eddig tüneteket, de mint megtudtam, mindenképpen fogok előbb vagy utóbb.
Sziasztok! A nőgyógyász Ryeqo-t írt fel nekem.
Most olvasom a véleményeket és nem túl jók.
Én egyébként 49 éves vagyok.
4 cm-es miómám van.
1 hónappal ezelőtt még mindkét petefészkem cisztás volt, mostanra az egyik felszívódott, a másik mérete csökkent. Doki szerint valószínűleg az is felszívódik.
Vérzésem kb 2 havonta van, kicsit bővebb mint előtte. Először a méheltávolítást javasoltam, most hogy a petefészkek jobbak lettek, mondta hogy ha a műtétet nem akarom, akkor van ez a gyógyszeres megoldás.
De mivel elég rosszakat olvastam erről a gyógyszerről, nem tudom jól döntöttem e.
Szed itt valaki Ryeqo-t? Tapasztalat?
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Clostilbegyt gyógyszer alkalmazása, hatása, tapasztalatok
- Kipróbálta már valaki a Dida nevű gyógyszert candidára? mik a tapasztalatok?
- Hathatós gyógyszer vagy módszer visszahúzódó fogínyre? (Akinek van tapasztalata, segítsen...!)