Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ryeqo gyógyszer tapasztalatok miómára fórum

Ryeqo gyógyszer tapasztalatok miómára (beszélgetés)

13. Hági1975 (válaszként erre: 12. - Kazincziné)
dec. 19. 11:27

Szia!

Igen!

Elvileg ez meg is szünteti a vérzést.

dec. 18. 16:46
Sziasztok. Felírták a Ryeqo gyógyszert. Jól értelmezem hogy ezt 3 hónapig kell szednem mindennap ha még van ha nincs?
11. Kattis (válaszként erre: 10. - Timmy0520)
dec. 17. 17:25

Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy 1 hónap szedés utàn már fogamzásgátlóként is müködik...

Hihetetlen sokoldalú 😂

10. Timmy0520 (válaszként erre: 9. - Kattis)
dec. 15. 12:56

Ez nem hangzik túl jól :( Igen, sajnos ismerem az állapotot, amit leírtál.

Figyelemmel kísérem ezt a fórumot, hátha mások is beszámolnak a tapasztalataikról idővel.

Illetve írj Te is, ha új dolgokat tapasztalsz :)

Az számomra nem teljesen egyértelmű, hogy fogamzásgátlóként is megállja-e a helyét önmagában? Így feketén-fehéren nincs leírva ugyanis, csak következtetni lehet rá.

9. Kattis (válaszként erre: 7. - Timmy0520)
dec. 15. 07:33

Így már értem...volt egy kis szövegértelmezési problémám 😁

Amúgy mellékhatásként nàlam jelentkezett, hogy hiperérzékeny lettem pszichésen, nagyon sokszor tudnék sírni, kb. mint amikor szoptattam. Plusz olyan nekem minden mindegy lelkiállapotba kerültem, a hangulatom olyan erős szürke lett (ha ez ìgy érthető), bár lehet ebben több tényező is közrejátszhat. Legalább fizikai mellékhatás nincs...

8. Timmy0520 (válaszként erre: 5. - Kattis)
dec. 13. 06:23

Igen, elhiszem...:(

Remélem, nem okoz komoly panaszokat.

7. Timmy0520 (válaszként erre: 6. - Kattis)
dec. 13. 06:17

Tájékoztatott róla korábban, hogy a méh (részleges) eltávolítása is egy lehetőség ilyen esetben.

Ezúttal pedig arról tájékoztatott, hogy ha kezeletlen marad a jelenlegi állapot és még nagyobbra nő a mióma,akkor el fog jutni odáig, hogy muszáj lesz eltávolítani a méhet. Akkor már nem csak egy kezelési alternatíva lesz ez a műtét, hanem az egyetlen megoldás.

6. Kattis (válaszként erre: 4. - Timmy0520)
dec. 11. 17:38
Hogyhogy nem opcionális a méheltávolítás? Nem pont akkor kell kivenni a méhet, ha nem változik semmi vagy nőnek?
5. Kattis (válaszként erre: 4. - Timmy0520)
dec. 11. 17:35
Kb. ugyananazok a mellékhatások, mint egy fogamzásgátlónak, csak így közel az 50-hez nem igazán örülök neki. Nem véletlenül tettem le a fogamzásgátlót a 30-as éveimben....
dec. 11. 09:13

Sziasztok,

Nekem is most írta fel a doki ezt a gyógyszert. A napokban kezdem majd el szedni, de őszintén szólva eléggé tartok tőle...nagyon sokféle és elég súlyos mellékhatás előfordulhat a tájékoztató szerint. Nincs tőle jó kedvem, hogy ezt kell szedni, de a doki szerint muszáj valamit kezdeni a miómámmal (11x8cm- fél év alatt duplázódott a térfogata), mert ha ennél is nagyobbra nő, akkor már nem lesz opcionális a méheltávolítás. Ettől a gyógyszertől állítólag csökkeni fog a mérete.

Egyébként nem nagyon tapasztaltam eddig tüneteket, de mint megtudtam, mindenképpen fogok előbb vagy utóbb.

3. Kattis (válaszként erre: 1. - Hági1975)
dec. 10. 09:53
Ja, nekem a méhemben vannak a miómák....
dec. 10. 09:50
Szia, én is Ryeko-t szedek, igaz csak 2 hete. Sok apró miómàm van és pár nagyobb is (pl. 3,7 cm), nagy mennyiségű mentruációs vér miatt kaptam a gyógyszert. Eddig nincs negatív tapasztalat, igaz amikor elkezdtem szedni, még egyszer menstruáltam, de nem volt gázos a vérzés mennyisége. Én is sok negatív infót olvastam. Gyógyszerész barátnőim azt mondták, minden oké a gyógyszerrel, tök új fejlesztés, kevesebb mellékhatással, mint az elődje. Fél év a tervezett szedés, remélem ennyi elég lesz, nem igazán szeretek belepiszkálni a hormonháztartásomba. Amúgy röhej, hogy szinte az összes barátnőm hormont pótol a menopauza miatt én meg hormont csökkentek... 🤣
dec. 5. 04:26

Sziasztok! A nőgyógyász Ryeqo-t írt fel nekem.

Most olvasom a véleményeket és nem túl jók.

Én egyébként 49 éves vagyok.

4 cm-es miómám van.

1 hónappal ezelőtt még mindkét petefészkem cisztás volt, mostanra az egyik felszívódott, a másik mérete csökkent. Doki szerint valószínűleg az is felszívódik.

Vérzésem kb 2 havonta van, kicsit bővebb mint előtte. Először a méheltávolítást javasoltam, most hogy a petefészkek jobbak lettek, mondta hogy ha a műtétet nem akarom, akkor van ez a gyógyszeres megoldás.

De mivel elég rosszakat olvastam erről a gyógyszerről, nem tudom jól döntöttem e.

Szed itt valaki Ryeqo-t? Tapasztalat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook