Rottweilerek (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom ez régi fórum ,de hátha erre jár valaki. Szerintem a kutya az kutya az ember az ember. Mindenkinek megvan a maga helye. Csak ennyi.
Nekünk is Rottweilerünk van és két kicsi gyermekünk, de a kutya nem gyerek , nem teljes jogú családtag, imádjuk szeretjük,de ha azt mondom a helyedre ő készségesen befekszik a kutyaólba.
Nevelés+szeretet
Egyik szemem mindig a gyerekeken és a kutyán!!(Bármilyen fajta kutyáról is van szó, mert attól ,hogy kicsi simán kiharap egy darabot egy kisgyerek arcából!!!!!!) meghálálja az biztos!!!!
Mi vettünk azóta két kis Jagdterriert, na ezek se kutyák!:D
De mégis más, ha egy ötkilós kutyuli játszik a srácokkal, mintha egy huszonöt kilós.
Nekünk el kellett adni a boxerünket, mert ahogy nagyobb lett, testesebb, erősebb játékból ugyan, de borogatta a srácokat mint a bábukat. Elkapta a nadráguk szárát, és húzta-vonszolta őket a földön.:D
Nekem mondjuk tetszett, de nekik nem annyira.:D
Sziasztok !
Nekünk is 2 nagy rottweilerünk van + néha sok "kicsi" roti . Kertes családi házban ,ahol mindig szabadon vannak,kivéve ha jön valaki hozzánk,mert akkor bezárjuk őket addig a kenelbe.Már felnőtt kutyák és nagyon ragaszkodóak és szeretetre méltóak ,de rengeteget kellett velük foglalkozni. Nagyon okosak , szabadon követésbe mennek stb. és gyönyörűek. Bármit megcsinálnak nekünk első szóra, de idegenekkel nagyon agreszívak és hamisak ,nagyon jó házőrzők ,de ez is a dolguk. Nálunk igazi családi kutyák. Mégse volt gond mikor 10 év után végre lett egy kislányunk. Soha nem mordultak rá, nem voltak féltékenyek stb. A 2 éves kislányom kint van az udvaron és vigyáznak rá ,örülnek neki,nem bántanák. Szóval , Én ajánlom mindenkinek a rotikat, csak sokat kell foglalkozni velük, de megéri. :) Ha valaki szeretne venni érdeklődhet nyugodtan ,mert szoktak lenni "kiskutyáink" is.
És ez a sok rém hír ,hogy "gyilkos"kutyák nem igaz ! Ez csak nevelés kérdése . Nem kell semmilyen kutyát láncon tartani, éheztetni, agyba-főbe verni stb. és akkor nem lesznek Ők sem agresszívak ! A szeretetet meghálálják !
Igaza van az előttem szólónak ! ALAPTALANUL NE ÍTÉLKEZETTEK !!!
én,tovább adnám!
mert,megbizhatatlan,és támadó kutya!
Na, végre valaki.
A szomszédunkban is kicsi gyerekek vannak,3-5 évesek, mint a lányom, de ők is sokat vannak nálunk, tehát elvileg őket is ismerni fogja.
A napokban hozzánk vetődött egy rottweiler kutyus. Később meglett a gazdija, de úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, mivel neki van még egy pár.
Azonban felvetődött bennem egy félénk gondolat, hogy - bár most - hihetetlenül aranyos, kis cukipofa ez a kölyök, mi lesz, ha megnő? Ugyanis a kislányom most 3 éves, később még akarunk egy gyerkőcöt... szóval hogy nem-e veszélyes ilyen fajta őrző-védő kutyust kisgyermekes családban nevelni? Ha már itt tartok, a "nevelésen" is sok múlik, meg persze egyetlen kutyával sem hagynám amúgy sem egyedül a gyereke(i)m, de mivel az ördög soha nem alszik... szóval most dilemmába vagyok, hogy ne-e ajándékozzam tovább a kutyust, amíg még ilyen pici (9 hetes), mert később annál nehezebb lesz megtenni. Én már most nagyon szeretem... de a gyerkőc(ök) az elsők és olyan sok gazdáját megtámadó kutyáról hallani!
Kérdésem: van valakinek személyes tapasztalata a témában? Előre is köszönöm!