Rosszul alszom mostanság. Mit tegyek? (tudásbázis)
Elalvás előtt egy fél órás meditáció. Semmi hókuszpókusz, a sötét csendes szobában elüldögélsz egyenes háttal, figyelsz a légzésedre. Alig fél óra alatt szinte "kimossa" az agyadat, eltűnnek a gondok, problémák, amelyek nem hagynak aludni.
Aztán, ahogy lentebb írták, jöhet az agykontroll alvástechnika, bár a meditáció után erre már ritkán szokott szükség lenni :)
Sziasztok!!
Én sem tudtam aludni,ezért szépen rászoktam az altatóra,majd az altató-nyugtató kombinációra,majd ebből is egyre többre.Aztán amikor befuccsolt az életem,memóriazavaraim voltak,csökkentettem,majd abbahagytam.Először vény nélküli szereket próbáltam,és nem is annyit,mint a felírt dózis,jóval többet,teákat,utána rákaptam a Wörishofener Nervenpflege-re(Dm)és láss csodát,jó ideje gyógyszer nélkül alszom.Nem mondom hogy nem szenvedtem kutya módra,de megértettem,ha nem megy az alvás,nem megy,lefoglalom magam,de soha többé még egy ilyen tortúrát..
Egy kiadós jó szex sokat segíthet álmatlanság esetén. Ha az sem, akkor net.
Csak akkor feküdj le, ha elálmosodsz.
Sziasztok! Én se tudok elaludni már 5 hónapja. Bár ez nem állmatlanság lehet, hanem félelem. Mégis kerestem pár nyugtató vagy altató "recepteket". Leirom ide is:
-A gyorsabb alalvás éredekében lefekvés előtt együnk meg egy-két fej tejbe főzött hagymát.
-Mézes tejet inni lefekvés előtt.
-Meleg tejet inni lefekvés előtt.
-Meleg tejet mézzel és kamillával inni.
-Kamilla tea.
Hát ennni! Remélem tudtam segíteni, de ha már végkép nem tudunk aludni szerintem orvoshoz kell fordulini.
Pussza: Bogicaaa
Szia!
Azért az nem jó,hogy csak gyógyszerrel tudsz elaludni.Amúgy,ismerem az érzést,hogy mennyire ideghesítő tud az lenni,hogy azon izgulsz,hogy mikor alszol már el?Nekem is szokott ilyen lenni,de akkor mindig arra gondolok,hogy miért is kell,hogy elaludjak?Végülis az ember több napot kibír alvás nélkül.Ilyenkor aztán megnyugszom,és.................elalszom.
Sziasztok!
Ismeri valaki közületek a Sedacur Forte tablettát? Vény nélkül kapható, én kipróbáltam csak nem nagyon akar beválni. Elég gyengének bizonyult, nagyon rosszul alszom, sokszor az idegesít, hogy nem alszom el aztán ez a folyamat önmagába tér vissza. Ilyenkor általában fél Dormicum szokott következni, de jó lenne most már véget vetni ennek.
Közületek fordult valaki már pszihológushoz vagy megpróbáljátok "házilag" kezelni a problémát?
Üdv
Frecc
Én is keveset alszok időnként, de akkor megvárom, amíg elálmosodok.
Biztosan vannak jobb tippek is.
UTÁLOM A PLAFONT BÁMULNI!
A citromfű tea tényleg hatásos.
Nekem bevállt.Az íze sem olyan rémes,hanem egy kis cukorral vagy mézzel igazán kellemessé tehető.Elalvás előtt egy félórával egy csészével elkortyolod és nagyon jót fogsz pihenni.
Nem hiszem, hogy rögtön a dokihoz rohan, hiszen előbb ágyat vett:))))
De szednem kellett egy éve egy bizonyos gyógyszert, hónapokon át küzdöttem mire rájöttem amiatt nem alszom. El nem hagyhattam ezért gyenge altatót irt fel a dokim, legalább a nagyon melós napokon tudtam pihenni. Nem bírtam volna a 12 órás éjszakázást, ha nappal nem pihenek.
Többfajta nyugtató hatású teát lehet venni, ezt is érdemes kipróbálni.
További ajánlott fórumok:
- Rosszul alszom, többször is felébredek éjszaka. Mitől lehet?
- Nagyon rosszul érzem magam. A férjem mellett beleszerettem valaki másba, de én ezt nem akarom! Mit tegyek?
- Hogyan szánjam rá magam, hogy időben lefeküdjek aludni? Soha nem alszom ki magam, főleg, ha korán kell kelni reggel, már rosszul vagyok...
- Rosszul esik, hogy engem nem hívtak csak vasárnapra, mit tegyek?
- Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha rosszul csókol a kiszemeltem?