Rizspalánta óvoda - ismeri valaki (beszélgetés)
Sziasztok!
Néhány hónapja már írtam hozzászólást a témához, sajnos lekerült :(. Pedig én voltam az egyetlen, aki szülőként eddig véleményt írt az oviról. (Vagy más is úgy járt mint én, hogy pár hét alatt "eltűnt" a hozzászólása.) Sajnálom, hogy a negatív vélemények lekerülnek az oldalról... Pedig amikor mi kerestünk ovit a gyermekünknek, én is a fórumokon próbáltam tájékozódni és ahogy más sem, úgy én sem találtam semmi konkrétat a Rizspalántáról.
A véleményem továbbra is változatlan az oviról, nem véletlenül nem járunk már oda...
Nagy a fluktuáció, mind a gyermekek, mind az ovónénik körében, nem véletlenül!
Kedves Hozzászólók és Érdeklődők,
a mint a legilletékesebb személy válaszolok.
Jár e kínai gyerek?
Nem jár. Abba az óvodába sem jár feltétlenül angol gyerek ahol angol nyelvet (is)oktatnak.
"A heti rendben brutális a keleti behatás."
Nos, ha valakinek a néptánc, úszás, angol nyelv és az óvodai alapprogram elemei keleti behatásnak tűnnek, hát...
Végül, de nem utolsó sorban, 20 évvel ezelőtt furcsa és szokatlan volt, ha óvodában angol nyelvet oktattak, ma már a szülő be sem íratja a gyermekét olyan helyre ahol ez nincs.
A kínai nyelv azért szokatlan, mert nem szoktak még hozzá és ismeretlen.
Egyébként tessék megnézni a honlapon a Keresztmetszet című műsorban készült riportot, onnan minden kiderül.
Üdvözlettel:Vincze Edit
Köszönöm a válaszokat!
Egyetlen kínai gyerek sem jár ide, mondjuk nem is lenne sok értelme a kínai nyelv oktatásnak az ő esetükben, nem igaz? :)
:-o
Ezt nem tudtam
akkor viszont jó is lehet,ha a gyerekek rá vannak kényszerítve kicsit.:-)
Én nem látok ebben semmi brutálisat.A keleti emberek nem véletlenül élnek olyan sokáig.Persze nekik az étkezésük is más,de az biztos,h ezekkel a mozgásformákkal,mint thai-chi és jóga sokat tesznek a testi és lelki egészségükért.Nekem szimpi.
Mondjuk a kínai nyelvet feleslegesnek tartom oviban,de amúgy ezekkel a foglalkozásokkal nekem nem lenne bajom.:-)
(egy óvónéni)
Én nem ismerem, de a heti rendjük elég brutális.
én félnék egy ennyire keleti behatású óvodától, a keleti kultúra nagyon más mint a miénk...
HETIREND
Hétfő
A hét témájának felvezetése.
Külső világ tevékeny megismerése.
Kínai nyelv.
Úszás.
Kedd
A hét témájához tartozó mese.
Ábrázolás, színezés a hét témájában.
Angol nyelv.
Néptánc, zenés mozgás.
Szerda
Kézműves foglalkozás változatos technikával.
Kreativitás, egyéni látásmód fejlesztése.
Tai-csi.
csütörtök
Vers, mondóka, ritmizálás.
Matematikai tartalmak.
Kínai nyelv.
Jóga.
Péntek
Mesejáték: a hét meséjének megjelenítése.
Angol nyelv.
Néptánc, zenés mozgás.
Mandala foglalkozás.
2 és fél éves kisfiamnak keresünk ovit vagy családi napközit a harmadik kerületben, és a rizspalánta óvoda így első ránézésre szimpatikus lenne.
Van valaki, akinek van tapasztalata velük?
További ajánlott fórumok:
- Manóvár óvodát ismeri valaki a 15. kerület József Attila utcában?
- Miskolc Reményi uti óvoda, ismeri valaki?
- Kecskemétiek ismeritek a Bárányka óvodát?
- VII. kerületi, Dob utcai óvoda - ismeri valaki? Tapasztalatok?
- Akácfa utcai Bóbita Óvoda. Ismeri valaki?
- Ismeri valaki a Játékkal-mesével óvodát (Bp., 5. ker. Kossuth tér)?