Rizs diéta (beszélgetés)
Sziasztok!
Én megcsináltam a diétát,már közbe nem jöttem írogatni,mert senki nem jár nagyon erre a fórumra.De gondoltam megosztom az én eredményemet.
Végül is 80dkg ment le a 6 napon :),ami nem olyan rossz.És kétszer bűnöztem,mert megettem két pici jégkrémet.
Én olyan tipusú ember vagyok,aki nem nagyon szereti a zöldségeket,és ebben nincs tul sok azért,inkább a sok gyümi,amit imádok.
És mellette szedem a HOODIA P57(FEHÉR BELSEJŰ),KAPSZULÁT,AMI TELJESEN ELVESZI AZ ÉTVÁGYAM,ÉS NÉHA ALIG BÍROM MEGENNI MÉG A GYÜMIKET IS!!!
Hétvégén most pihenek,de hétfőtől megcsinálom megint azt a diétát.
Én lutsa vagyok külön főzicskézni magamnak,stb,és ez jo,mert itt nincs ez. :))))))))))
Ez mitől rizsdiéta? Egyszerűen kevesebbet eszel.
FT
amúgy még annyit,hogy ezt a rizs mennyiséget elosztva enném meg a nap folyamán nem egyben...
és használj basmati rizst,annak nem magas a glikémiás indexe,a sima rizsé az.
1 pohár rizs mennyi lehet?
100g?
abban 75g szénhidrát van,és ahogy elnézem ennél többet nem is nagyon viszel be a nap folyamán.
a fogyáshoz 1-3g szénhidrát/testsúlykilógram kell.
tehát egy 60 kilós nőnek 60-180g kell.
szóval ettől a diétától lehet fogyni,de a fehérjebevitelt nem szabad elhanyagolni mert akkor izmot is vesztel nem csak zsírt.
Mit gondoltok erről a diétáról? Vajon mennyire hatékony?
Saolin diéta
Dr Lyons alkalmazta kung-fu versenyzõ korában, elhihetjük neki, hogy a leírtak szerint 8 héten át megtartott diéta nem csupán a zsírfeleslegtõl szabadítja meg biztonságosan az embert, hanem kellõen formáz is.
A kúra alatt sem konzerv gyümölcs, sem tartósított zöldség nem fogyasztható, friss zöldségre nincs mennyiségi korlát.
Minden nap a megadott idõben kell étkezni, az ebéd legyen bõséges.
A folyadékfogyasztás is fontos: két és fél - három liter a szükséges mennyiség, ami lehet szénsavmentes ásványvíz és édesítõ nélküli zöld tea is.
Hétfõ
Reggeli 7 órakor: 1 pohár párolt fehér vagy barna rizs narancs-, kiwi- vagy almakockával
Tízórai 10 órakor: 1 alma vagy körte vagy narancs
Ebéd 12-13 óra között: Fõtt csirke v. pulykahús nyers zöldséggel, amit citromlével és olívaolajjal ízesíthetünk
Uzsonna 16-17 között: 1 szem gyümölcs
Vacsora 18 órakor: Friss gyümölcsbõl gyümölcssaláta
Kedd
Reggeli 7 órakor: 1 pohár párolt fehér vagy barna rizs narancs-, kiwi- vagy almakockával
Ebéd 12-13 óra között: Párolt hal 1 pohár párolt rizzsel
Vacsora 18 órakor: Párolt zöldség
Szerda
Reggeli 7 órakor: Párolt fehér vagy barna rizs narancs-, kiwi- vagy almakockával
Tízórai 10 órakor: 10 dkg aszalt gyümölcs
Ebéd 12-13 óra között: Zöldséges pizza vagy spagetti, mindkettõ sajt nélkül
Csütörtök
Ebéd 12-13 óra között: Párolt pulykamell, egy szem fõtt és diónyi vajjal megkent burgonya
Vacsora 18 órakor: Párolt zöldség
Péntek
Ebéd 12-13 óra között: Sok csirkemell vagy hal párolva, zöldborsókörítéssel
Szombat
Reggeli 7 órakor: 1 pohár fõtt rizs
Ebéd 12-13 óra között: Frissen préselt gyümölcslé
Vacsora 18 órakor: Frissen préselt gyümölcslé
Vasárnap
Módjával hagyományos étkezés
A hetedik nap dr Lyons még a pörkölttõl sem tiltja el a diétázót, de ne akarjuk pótolni az elmúlt napokat! A mester ajánlja, hogy a diétát egészítse ki mozgás!
Hát ahonnan leszedtem 3-5 kiló fogyást ígér egy hét alatt, de utánaolvastam és ott már csak 8hét alatt 8 kilót ígér. Gondolom embere válogatja!!
Szóval nekem ez tetszik, még átrágom magam rajta és lehet hogy kipróbálom ;)
Köszi annak aki elolvassa és válaszol!