Rejtett kancsalság esetén, kik a legjobb szakemberek a magyar világban? (tudásbázis kérdés)
Üdv!
Tudom, hogy már jó régen írtak ide, de hátha válaszol vki, aki érintett.
Egyfókuszú szemüvegeim vannak, de állandóan állítgatni kell vagy csak szimplán nem jók. Élesnek éles a kép, de érzem, hogy diszkomfortos. Pl. torzít a lencse vagy húzza a szemem. Papíron jó dioptriák, bár őszintén szólva a becsiszolásra nem látok rá és akárhova vittem a szemüvegeket mindenki mást mond.
Voltam látótér vizsgálaton, szemnyomás stb..elvileg minden oké.
Azt vettem észre, hogy selfinél vagy fotónál néha az egyik szemem bekancsalít. De csak ebben az esetben, amúgy nem. Ha tükörbe nézek akkor sem. Nem tudom, hogy a látótér vizsgálat mellett van-e értelme a polatesztnek,és ha igen 30-on felül, hogy tudnám megszokni a prizmás szemüveget....
Van vkinek tanácsa miből jöhetek még rá, hogy esetlegesen rejtett kancsalságom van?
Persze hogy hosszas várakozás van, országos klinika.
De ha csak szidni akarod az egészségügyet...
Én nem tudom milyen kóklerhez kerültél, eleve ilyen, hogy nem vizsgálják mert nem gyógyítható, atyaég! Párom optometrista, és számtalan esetnen tárt föl rejtett kancsalságot -ingyen-, ehhez még csudagép sem kell, van egy egyszerű gyakorlat rá.
Szemüveggel gyönyörűen korrigálható, mert sok panaszt okozhat, a fejfájás pedig csak egy közülük.
Nekem 22 évig volt elrejtve a rejtett kancsalságom.
Nem látszik, csak műszerrel.
A szemüveg lencsém húzó lencse. Kényszeríti középre. 4 éve hordom azóta a fejem sem fáj olyan sokat.
Az én szemproblémámat úgy tűnik, sikeresen kezelték. Még az asszisztens is minél korábbi időpontot adott. Az injekció darabja pedig elég szép összeg. Hármat kaptam, egyelőre nem kell több.
Olvasni ám cifra dolgokat a német egészségügyről is, csak németül.
A rejtett kancsalságot, ahogy olvasom, azért nem műtik alapból, mert az nem feltétlenül segítene.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Hogy győzzem meg a férjem, hogy alkohol problémájával forduljon szakemberhez?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Komoly, nem mindennapi bőrprobléma! - Megoldás? Főleg szakember véleményét, tanácsát...
- Az első szerelmet el kell felejteni - a szakemberek szerint
- Szemüveg és a rejtett kancsalság