Régi magyar női és férfi nevek (beszélgetés)
Nálunk Dávid, András, Dóra.
A Hunor nekem is nagyon tetszik. Annak idején szóba került nálunk: Réka, Krisztina, Richárd, János és Lili is. (Számomra itt a Krisztina lóg ki a sorból, mert a Lili pl. az Erzsébetből származik.)
Szüleim büszkék, hogy a családban mindenkinek magyar eredetű neve van. Kiábrándítottam őket: az Anna, a Zsuzsa és a József is héber eredetű - de nekem sikerült tényleg magyar nevet kiválasztaniuk. :)
Nagylányom Zsófia, nagyfiam Ákos (mint az apja, na az ő idejében még kevesebb volt) kisebbik lányom nem magyar eredetű nevet kapott.
Manapság Évából sincs sok a gyerekek között.
Az én kincseim Anna és Luca.
Mindenképp régi magyar nevet szerettem volna nekik.
Na nee!
A fiamnak ilyen nevű ismerőse van a legtöbb...
Ibolya,Rózsa,Mária,Erzsébet, Jolán,Margit, Ildikó
Péter,Béla,Ottó,Dezső,Zoltán , Géza,István
Okés, okés, az én fiam még csak 15 lesz, na abból a korosztályból nincs sok :)
Nálunk a melóhelyen Gáborból van egy sárga tállal 25-50 között. Meg Ferencből.....
Valóban nincs sok Tamás.:D
Közvetlen, 15 férfi kollégám Tamás, Péter és Szabolcs neveket viselik.:) 25-40 évesek.
Zsófia
Egész évfolyamban lányom az egyetlen❤
Anno mikor olvastam az Aranyembert, már akkor megtetszett a Noémi név. A lányom ezt viseli és nagyon szereti, a suliban is alig fordul elő.
Fiam Tamás, na abból sincs sok :)
Nekem ha a második gyerek lány kett volna,akkor Lukrécia lett volna.
Szerintem gyönyörű név,és nagyon ritka.
Júlia és Judit még kedvencek.
Férfinevek Áron,Nándor,és persze abszolút kedvenc a Dávid.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Kitalált magyar nevek ABC-ben
- Kitalált magyar nevek szóláncban
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Férfi nevek magyar vagy/és külföldi ABC sorrendben