Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Régebben úgy gondoltam, sőt hittem benne, hogy egy igaz... fórum

Régebben úgy gondoltam, sőt hittem benne, hogy egy igaz... (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

14. Cidanoi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 22. 23:11
És téged ez aggaszt? A szerelem is egyfajta munka, ha már keményen küzdeni kell akkor kényszermunka :D Abban meg el lehet fáradni ;)
2022. szept. 22. 22:13
A kesztyű majd segít látod elrejted felejted nem feded fel-jégvarázs
12. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 22. 11:52
Pedig létezik. Csak higyj benne! 🥰
11. b24e024c70 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 20. 18:16
Szerintem racionálisan nem egy emberrel tudsz kapcsolódni és meglátni benne valamit,amitől a végén egy kémiai folyamat során "szerelmes leszel". Itt több emberrel is kompatibilis lehetnél, főként mondjuk 40-50 év alatt simán. Az máskérdés,hogy van "sors" vagy lehetőségek szerintem , meg idő ami azért korlátozza a dolgokat. Azért egy házassághoz nem az örök szerelem kell elsősorban, hogy jól működjön,hanem két felnőtt ember akik marha jó csapatjátékosok, együtt még jobbak , kiegészítik egymást tisztelik és nem utolsó sorban szeretik egymást, úgy ahogy vannak, együtt tudnak nevetni és én meg a férjem hasonlóak vagyunk. Nagyon jó,ha hasonlóak vagytok, ez a ellentétek vonzák egymást egy baromság. Ha az egyik korán kelő másik későn, meg az egyik hegyet akar mászni, másik meg otthon ül, az egy ponton minél több ilyen van benne a kapcsolatban szétziálja a dolgokat.Persze nem mindig, de azért többségében igen. Mi jókat szeretünk enni itthon, mindketten főzni szeretünk, nem akarunk nagy társaságba menni vagy bulizni,csak elmenni horgászni a természetbe és a csendbe, jókat aludni , későn kelni és lustálkodni ilyenek, egyformák vagyunk teljesen. Még a temperamenumunk is egyezik, hirtelen feltudjuk magunkat húzni, de mindig pont ezért hagyjuk a másikat tombolni,mert ismerjük milyen :D Idővel minden lángoló érzelem alábbhagy,mert egyszerűen kimerülne az ember,ha egyfolytában érzelmileg magasan rezegne, nincs ezzel baj. Küzdeni meg egy kapcsolatban sem szabad, vagy könnyen egyértelműen jönnek a dolgok , és hasonlóan gondoljátok a közös jövőtöket vagy nagyon nem passzoltok össze. És most nem nehzéségeken való átverekédsekre mondom,hanem hogy a másikkal nem állhatsz harcban otthon. Nyilván vannak súrlódások meg ellentétek,de ezeket együtt kell megoldanotok és mindig arra gondolni,hogy ha a másik hibázik, azért mennyi jót tett mondjuk előtte. Nyilván nem a nagyon durva dolgokra gondolok,de ezt mindenki maga döntse el. Tökéletes kapcsolat olyan nincs, ahhoz hogy működjön mind a két félnek kell tennie és úgy gondolnia, hogy van benne érték,ami összetartja őket. Ez egy felnőtt kapcsolat. Persze tök szép a tündérmesékben az örökkön örökké, meg hogy minden tökéletes és mindenki egészséges és minden van pénz, család, kocsi , gyerek, kutya, de ez nem a realitás. Az életben kell kompromisszumokat kötni és örülni, ha találkozol valakivel akinek nem kell elmagyaráznod milyen vagy,mert rádhanglódik és elfogad, ez a legjobb szerintem ami történhet. Akik meg 50 éve házasok, ott azért mindketten elég sokat elnéztek a másiknak,hogy az a kapcsolat megmaradjon, és persze van benne szeretetet, de rengeteg nehézség és kudarc ahol sokan ma felálltak volna és az egészet otthagyják a fenébe,mert nem illik bele a tündérmeséjükbe a hiba.
10. Csicsi25 (válaszként erre: 9. - Babyapocakban)
2022. júl. 19. 08:48

Mennyi ideje vagytok házasok? Mert ha legalább 30 vagy 40, akkor hiszek neked.

Egyébként a másik felet is meg kellene kérdezni...

Én is fórumindítóval értek egyet. Az "örök" túl hosszú idő, örök szerelem nem létezik, max. a beteljesületlennél.

2022. júl. 19. 08:05

Nem csak a mesékben létezik. A férjemmel az első pillanattól tudva tudtuk, hogy összetartozunk. Nem küzdöttünk semmit a kapcsolatért, mert csak létrejött és tart azóta is.

Inkább szerencse kell, hogy találkozz pontosan azzal az emberrel, aki a tiéd.

8. Főnix3 (válaszként erre: 7. - Fe49a0cbef)
2022. júl. 18. 21:11

Én a férjemben sem a 16 év alatt! Egyszer sem!

Hiszek az örök szerelemben, csak találkozni kell a lelki társsal! 🥰

2022. júl. 18. 19:16

Szerintem is csak a mesékben létezik az örök szerelem...

Én Fi. véleményén vagyok.

a kutyusomban még sosem csalódtam..:-DD

2022. júl. 18. 15:42
Szerintem abszolút létezik igaz, sőt örök szerelem is. De amiért küzdeni kell, az biztosan nem az.
2022. júl. 18. 14:32

Én nem szűntem meg hinni benne és nem is fogok! Hiszem, hogy a boldog házasságom az életünk végéig, és még azon is túl fog tartani!

Nem küzdünk, élvezzük! Élvezzük, hogy együtt lehetünk!

Csak ugye nem kell megállapodni a jóval! Vagy amit szoktam még olvasni, “a másik se különb” , “ legalább nem ver meg”, “ nekem ennyi jár” , meg egyébb nyalánkságok!

Mindenkinek van hibája, nekünk is van, néha itt is van morgás, duzzogás, úgy havonta egyszer! 🙃azokon a napokon kicsit érzékenyebb vagyok. 😅

2022. júl. 18. 13:33
Sajnos benne meghalt ez a rész úgy érzem! Ki öltem magamból hogy ne legyen fájdalommal telített
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 18. 12:31

Létezik. Apai nagy szüleim igaz szerelemben éltek.

De az igaz szerelemért nem kell keményen küzdeni. A lényeg, a természetszerű egymásra hangolódás.

2022. júl. 18. 12:25
Amúgy létezik, csak kevés rá az esély...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook