Refluxom van, mit tegyek? (beszélgetés)
"Reflux is lehet a háttérben"
A fórum címe arra utal, hogy te magad szeretnél tenni.
A kérdésre az én válaszomat itt találod: [link]
Tapasztalatból mondom, keress olyan gasztrós orvost, aki nem a PPI gyógyszerekre szoktat rá.
3x40 mg Quamatellel kezdtem, amit folyamatosan csökkentettem, ITOPRIDE SUPREMEX tablettával kombinálva, pár hónapig. Ma már semmi nem kell. De ez az én esetem.
Ma már egy valamirevaló gasztrós orvos nem nyúl PPI gyógyszerhez.
Közel kétszáz fórum van már erről .
Olvasgasd el , biztosan találsz számodra megfelelő megoldást amíg nem jutsz el az orvoshoz .
A takonykórt, felnőtt csak nem keveri össze a reflux betegséggel.
Ehhez nem kell orvosnak sem lenni.
A Salvus vizet ittam, azért ismertettem hogy csak vizet és Salvus vizet ittam, magyarul se szénsavas se cukros üdítőt nem :)
Igen, nem keverem össze, csak szimplán érdekelt hogy vajon a torokfájásom elhúzódása inkább refluxtól vagy a megfázástól van
Komolyan nem értelek, írod "ittam Salvus vizet de nekem az csak ront."
Majd írod "Sok folyadékot fogyasztok: víz- Salvus víz kizárólag."
Ha ront, miért iszod? Mi a logika benne?
A megfázást ne keverd össze a refluxal!
Sziasztok!
Fél éve voltam gasztroenterológusnál, ahol refluxot állapítottak meg, Emozult írtak fel.
5 napja kezdődött hogy éjszaka elkezdett fájni a torkom, másnap már éreztem hogy jön fel a sav, be is vettem egy Emozult, de nem segített. Hajnalban arra keltem, hogy savat hánytam 3x, kis mennyiségben. Égett a torkom, meg a gyomrom, ittam Salvus vizet de nekem az csak ront. Utána 1 napig minden jó volt amikor Quamatelt szedtem napi 2X 20mg. Nos újra fájt a torkom de azóta nagyon folyik az orrom, sárga váladék ürül, köhögök de úgy hogy érzem szakad fel a váladék, és picit fájnak a lábaim anélkül hogy bármi megerőltetőt csináltam volna ugyanis 5 napja itthon fekszem (napközben járkálok kicsit, hogy ne hagyjam el magam)
Hétfőn tervezek elmenni orvoshoz, hogy elmondjam a panaszaim és ha kell, írjon fel új gyógyszert megvizsgálásra után.
Szerintetek a sárga orrfolyás, köhögés ez is a reflux miatt lenne, vagy beteg vagyok és annak a tünetei ezek? Valakivel fordult elő hasonló?
Sok folyadékot fogyasztok: víz- Salvus víz kizárólag.
A segítő válaszokat nagyon köszönöm!
20/N
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Elvileg refluxom van, de a gyógyszer nem segít, lehet más miatt jön fel a savam?