QPCR teszt bakteriális fertőzés (beszélgetés)
Sziasztok!
Bakteriális fertőzés miatt küldtek el qPCR tesztre ahol vizsgáltak chlamydiát , trichomonast , gonorrheat, mycoplazma genitalium-ot , atopobium vaginae-t és gardenella-t. Valamint tenyesztettek sarjadzogombára és mycoplazma homonisre és uresplazma urealyticumra is. Egyedül a Qpcr teszten az Atopobium vaginae lett pozitiv < 100 000 000 kórokozó/minta értékkel és a gardenella vaginalis lett pozitiv > 10 000 kórokozó/minta értékkel. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ezek az értékek mennyire számitanak magasnak😅 . Illetve azt mondta az orvosom hogy a kiváltó okra szeretne rájönni ezek alapján viszont sok helyen olvastam hogy konkrétan tipizálni szokták a baktériumokat ilyenkor és ő sem ezt csinalta. De nem tudom hogy most keressek egy 4. Fajta orvost is vagy maradjak nála, csak az a baj már nem tudom egyszerűen hova menjek,kihez? Most egy magánklinikán voltam egy nemigyógyász orvosnál ( ő ilyen hiv pozitiv meg durvább betegségekkel is foglalkozik emiatt mentem hozzá mondván ő akkor profi mindenben.)
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Gombás vagy bakteriális fertőzés végig a terhesség alatt?
- Ezüstkolloid jó bakteriális felfázás megelőzésére?
- Lombik és bakteriális fertőzés
- Ti mit tesztek azért, hogy a gombás fertőzés ne térjen vissza?
- Drogériában kapható teszt valóban kimutatja a fertőzést?