Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykatorta recept

Pulykatorta recept


A Pulykatorta hozzávalói:
Kb 1 kg. pulymell szeletekre vágva
10 dkg liszt
2 tojás
2 dl főzőtejszín
3 dl tejöl
15-15 dkg füstölt és trappista sajt reszelve
Bacon-szeletek
só, bors


A Pulykatorta elkészítési módja:
A pulykaszeleteket kiklopfolom, sóval,borssal fűszerezem. A tojásból, lisztból, tejfölből, tejszínből a palacsintánál sűrűbb masszát készítek. Egy tűzálló tálat kibélelelk Bacon szalonnával úgy, hogy a szeletek kb. 1/3-a kilógjon a tálból.Ebbe rakom a masszában, majd a kétféle reszelt sajtban megforgatott pulykaszeleteket. A rétegzést addig folytatom, míg a tál tele lesz (vagy elfogy a hozzávaló - ez egy kb 2 l-es tálban fér el). Ekkor visszahajtom a tetejére a lelógó szalonnacsíkokt, maj a tálra a tetejét rátéve előmelegített sütőben 180-200 C-on kb egy-másfél órát sütöm. Ekkor kiveszem kihűtöm, s ráfordítom a tál tetejére. Tálalás előtt lassú tűzön átmelegítem, rápirítom a szalonnát. Barackbefőttel, burgonyapürével tálalom.

Tudom, első hallásra kicsit bizarrnak tűnik, de vendégváráskor, karácsonykor nagy segítség, hogy előre elkészíthető, s már csak 20 perc kell neki a végén a sütőben. Hidegen, melegen is nagyon finom. (Valóban úgy szeletelhető, mint egy torta..)


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook