Ponyvaregény (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ponyvaregény
abszolút provokatív indíttatásból íródott a cikk
rengeteg olyan dolgot firtat benne ami indulatokat vált ki (egyedülálló anya, tanultság kérdése, pedagógusok, gyerektelen írja, alkoholizmus, stb...) Szerintem ez volt a célja. Csak arra nem számított, hogy a vitában majd alulmarad. A vége felé már annyira kétségbeesett, hogy fel sem tűnik neki, hogy sok-sok olyannal áll szemben akik a cikkben írtak ellenpéldái
én tuti nem veszem :-)
tudom magam hova tenni, épp ezért nem hoz ki a sodromból ha valaki arról beszél, hogy csak diplomával élet az élet
ezt ne vegyétek magatokra!
Én doktori címmel térdepeltem/térdepelek a homokban... sajnos kevesebbet, mint szerettem volna/szeretnék
a diploma-boldogság-biztos háttér-párkapcsolat jól megfér a homokozó mellett :)
:-))))
nem tudom, nem az én agyszüleményem. Szerintem csak bántót akart írni
amúgy hidd el, megjegyzett minket magának és megtorol majd a maga módján. Nekem már az is furi volt, hogy rákérdezett mivel foglalkozom és célozgatott a gyerekkérdésre mikor a tárgyhoz éppen nem sok köze volt, szándékosan semmilyen választ sem adtam
Sziasztok!
Na, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
Eddig azt hittem, hogy rossz emberismerő vagyok :-) Egy tuti, ne aggódjatok, nincsen ő gyerekközelben. Az egész Hoxás pályafutása fikció, kamu az ilyen embernek. Sőt, talán ő éppen G egyik személyiségében, másikban az aki szeretett volna lenni. Tuti kezelni kell minden esetre. Sőt, tovább megyek. Egy darab diplomája sincs, csak elképzelte, hogy akár lehetne. :-) Egy biztos, itt van közöttünk és rövidesen előrukkol egy magasröptű cikkel. Ne hergeljétek magatokat rajta, semmi értelme...
Itt még mindig felfogásbeli különbségek vannak, mert a te testedről van szó, te lehetsz terhes (és lettél is az) te mentél abortuszra, nem a barátod.
Számomra ezért felelőtlenség és igenis ha a nő nem akar gyereket, akkor ő gondoskodik arról, hogy ne legyen. akár tabletta, akár óvszer, akár másmilyen formában...
"Persze az érettségit és a főiskolai éveket összekötő "hintapalintában" voltak nagyon szép éveim.
Sokat utaztam, jó munkahelyem volt, de valahogy úgy éreztem, többre vagyok hivatott.
Huszonhét évesen szántam rá magam a továbbtanulásra."
Ebben egyáltalán nem az van, hogy " 8 éve szereztem meg az első, most a másik diplomámat"
Ezek után bármilyen "őszinte" mondata számomra hiteltelen. Még ha törölte is magát.
Birka türelmem van mások szerint...de most már nálam is elszakadt a cérna.
Kinek képzeled magad, hogy így beszélsz, olyan dolgokról amiket még csak meg se tapasztaltál.
Csak kérkedsz, hogy neked mid van...de ez nem jelenti azt, hogy többet érsz másnál...még G-nél se biztos.
Annyira oda vagy a diplomáddal,...és ezt úgy mondom szerencsés esetben nekem is kezembe lesz pár év múlva.
De soha nem néztem le ha valaki, kevesebbet tanult
Azokra az emberekre is szükség van akik nem jártak egyetemre.
Abba a ruhába jársz amit a nem diplomás varrónő vart, ugyan így van a kenyérrel amit megeszel, amit a pék sütött....vagy az aki kimegy a szántóföldre megkapálni a termést....
Sok számodra, természetes dolgot azoknak köszönhetsz, akiket annyira lenézel....
Az anyaság: lehet, hogy jobb is ha nem vállalsz gyereket, mert ha véletlenül nem diplomát akarna, hanem csak sima villamosvezető szeretne lenni, még kitagadnád.
Hidd el, a pénz, az évenkénti külföldi nyaralás, a diploma, csak dolgok...nem biztos, hogy boldogabb vagy a, hogy a te szavaiddal éljek "csak homokózói nagy magyar anyák"-nál
Lehet, a mostani boldog kapcsolatod arra fog rámenni majd egyszer, hogy nem akarsz gyereket, mert a te szépen felépített világodba, nem illik bele.
Van egy mondás: " Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" Te elmondtad a barátnődről a véleményed...és most csodálkozol, hogy mások , hogy vélekednek rólad.
Ülj le a cikked elé és úgy olvasd mintha rólad írta volna az állítólagos barátnőd...akkor mit szólnál hozzá? És ne a tartalmat nézd, hanem...a stílusát, hangvételét.
Attól tartok, kommunikáció szakkal sem feltétlen megy mindenkinek a szövegértés....
Szerintem az, ha valakit önmagával szembesítenek nem szidalmazás.
Egyébként (ha már melldöngetésnél tartunk) a mai viszonyokhoz képest ebben a bizonytalan világban valemennyire biztos anyagi hátterem van, szoktunk nyaralni is, van párkapcsolatom, szerintem boldog, és az eléggé biztos hátterű munkahelyemre is visszavárnak.
Még a hab a tortán, hogy a munkám gyermekkori álmom megvalósulása, így szívesen porolom majd le a homokot a térdemről. (szóval nem pénzváltóban dolgozom, amit utálok)