Petőfit nagyon gyenge költőnek tartom. Van rengeteg jó... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
És hogy vagy Péterfy Borival?
Nekem különben se Kispál, se a Pál utcaiak, se a Fruttik, se Bori nem jön be igazán, de ismerem és értékelem a zenéjüket. :)
Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! –
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!
"Ritmus van a szabadversben is..."
Igazad van. Csak "szabályszerűen szabálytalan". (Mint némely neves költők rímei. :-))
Azt nem tudhatom, hogy Te miért vagy itt.
Azt tudom, hogy én miért vagyok itt: értelmesebb időtöltés, mint a tévét nézni. Szerintem. (A szabadidőmet osztom meg az olvasás és a Hoxa között.)
Küldenél linket, hogy milyen zenét szeretsz?
Mert igen, a fülerőszakolás szerintem is megbocsáthatatlan vétség és egyes esetekben bűncselekmény is lehet. :)
Ritmus van a szabadversben is... Ritmus mindenhol van, anélkül nem létezne az univerzum.
És ha nem a Hoxán lennénk... Ez érdekes felvetés, miért is vagyunk itt, semmi értelme, ugyebár. :DD
Ez nagyszerű!
Olvasd Babitsot!
Bizony-bizony...
(Babitscsal meg az volt a bajuk némelyeknek, hogy milyen nagy súlyt fektet a pontosságra...)
Lehetséges.
Látod, nem Te lennél az első, aki megváltoztatja Petőfiről a véleményét! :-)
A tintásüveg jó, főleg mert nem szokványos verselése van. A Szeget szeggel is elég jó, bár van benne pár pongyola rím, amit szerintem nem kellett volna magának megengednie (egyedül/hegedült, közepén/jártam én, sompolyog/a dolog, nénihez/levelez).
Az Uton vagyok, s nem vagy velem nem tetszik nekem, szokványos képek halmaza, szerintem semmi különleges nincs benne.
Az Állj meg feleségem elég jó, nem rossz ötlet, csak szerintem túl hosszúra veszi, és pl. az 'elfáradtam' és a 'munka' kép nem tetszik nekem.
Azért érdekelne, hogy a János vitézt olvastad is esetleg vagy csak a rajzfilmnek becézgetett valamiből ismered?
Mert ugye a rajzfilm, szerintem se lett túl jó, túlképzelték a készítők, rondán rajzolták meg...
A tintás üveg?
A Szeget szeggel?
Az Uton vagyok, s nem vagy velem?
Az Állj meg, feleségem...?
Szerintem például ezek:
Befordultam a konyhára, Álom, Elválás, Egy estém otthon, Minek nevezzelek, Szeptember végén
Megkérdezem.
Egyébként a mostani hozzászólásodtól függetlenül is gondoltam rá. Csak valahogy elveszett a sok bába között a gyerek.
További ajánlott fórumok:
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Mit lehet kezdeni a megunt könyvekkel? Rengeteg örökölt, illetve vásárolt könyvem van, és sok helyet foglalnak el.
- Létezik, hogy egy nő RENGETEGSZER jusson el a csúcsra?
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- A hajam rengeteget volt/van festve, szőke aztán barna. Le kellett vágni, nagyon el van törve, mi használna rá?
- Lábfejemen, alsó lábszáramon rengeteg apró kiütés lett alatta begyulladt a bőröm, nagyon viszket...Mi lehet ez?