Peteérés előtt 2-3 nappal, közvetlenül peteéréskor vagy peteérés után történő együttlétből lesz nagyobb valószínűséggel baba? (tudásbázis)
Az ovuláció (a latin ovum, tojás szóból ered), magyarul peteérés, az érett petesejt kilökődése a petefészekből. Az embernél a menstruációs ciklus közepén, általában a 14. napja körül történik.
Felkutattam csak hogy ne mondjak valótlant.
Biztos hogy nem!
Hanyas voltál biológiából???
A peteérés előtt és alatt elvileg nagyobb az esély, mint a menses előtti napokban.
Viszont egy-egy orgazmus új petesejt érést okozhat, így rendkívüliben is történhet ciklus közepétől eltérően.
Mi direkt kislányra dolgoztunk, a menses elmúlása utáni napokban együttlét, és sikerült is. Igaz én előtte savas öblítést is alkalmaztam, hogy a savasabb közeg is elvégezze a válogatást, így Czeizel doktor által mondott trükkök ezirányban, nálam bejöttek. :)
Hm... e szerint csak 11% :/
Köszönöm :)
Itt egy tablazathogy hany szazalek eselyed van:
5 days before Ovulation- 0 Percent
4 days before Ovulation- 11 percent
3 days before Ovulation- 15 percent
2 days before Ovulation- 20 percent
1 day before Ovulation- 26 percent
Day of Ovulation- 15 percent
1 day after Ovulation- .09 percent
2 days after Ovulation- .05 percent
3 days after Ovulation- 0 percent
Próbáld megszerezni Czeizel Endre (ha jól emlékszem) Születésünk titkai című könyvét! Ha ügyesek vagytok, akkor még a baba nemét is be tudjátok "ütemezni".
Három esetről konkrétan tudok, hogy sikerült, kétszer kislányt akartak a fiúk után, egyszer eleve kisfiút. Aztán "eltűnt" a könyvem, mert ahogy adták kézről-kézre, nyoma veszett. De nekem már nem volt rá szükségem, úgyhogy nem is kutattam utána. A nagy fiam 31 éves, tehát elég régi lehet a könyv, nem tudom milyen évi kiadás. Azt hiszem, ez volt az első.
egyébként logikus is:
a pete 1 napig életképes
a hímivarsejtek kb. 72 órát
így könnyen belátható, hogy inkább előtte és alatta
de hogy épp mikor van peteérés? ezt nehéz eldönteni
azt javasolják, 2 naponta kell együtt lenni s akkor meglesz az eredmény