Penicillin allergia-hogy derül ki, ha nem gyógyszer által? (tudásbázis)
Persze, hogy lehet élelmiszertől is, ha tényleg penicillin érzékeny valaki.
Ezt vérvétellel tudják megerősíteni, vagy kizárni.
Amennyiben érzékeny valaki a penicillinre bizony allergiát válthat ki nála egy penicillinnel szennyezett hús is. Gyakran előfordul, hogy jóval a megengedett feletti értéket találnak a húsokban.
A szalicil is kiválthatja az allergiát.
No, hát én is azon a véleményen vagyok, rajtam ne kisérletezzen egy doki sem, hogy talán ez a gyógyszer vagy talán az... inkább nem megyek (csak ha nagyon muszáj) és próbálom itthoni praktikákkal kúrálni magam:) Mondjuk nálam a penicillin és származékai az tuti.
Azért nem semmi otthon túlélni....elég car érzés!
HHHűűű, most bevallom, ezt "jó" volt olvasni.
Mindig furin néznek rám, mikor gyógyszer érzékenységre bediktálom a Sumetrolimot...akkor nem vagyok egyedül.
Más gyógyszerre nem vagyok érzékeny, de bizonyos gyógyszerek amiket évekig muszáj voltam szednem, most már semmit nem érnek, közel nem fejtik ki azt a hatást, amit elvárnának tőle.
"Nagyon megszokta a szervezetem", ezt szokták mondani.
Persze, de szerencsére csak én vagyok ilyen:)
Nálam is volt a Tetran (azt hiszem manapság már nem nagyon adják, azt sem tudom van-e még?) amit évekig kaptam ha beteg voltam, aztán egyszer csak arra is érzékeny lettem. Így jártam még a Sumetrolim-mal és még valamivel aminek nem tudom már a nevét. Úgy néz ki egy darabig tudom szedni a gyógyszereket aztán mintha eltelne a szervezetem, egyszer csak reagál. Jó esetben kiütés, rosszabb esetben fuldoklom. Szerencsém, hogy ritkán vagyok beteg.
Engem is már az első letaglózott, légcsőödéma...még jó, hogy a váróteremben, az injekció után, öltözés közben jelentkezett már a tünet!
Ezért amikor a gyerekeim kaptak szurit a doktornő nem engedett el minket vagy egy órán át kellett ott ülni, (persze inkább ültem ott, mint úgy járjon mint én) nehogy ők is allergiás reakciót mutassanak. Szerencsére nem örökölte egyikük sem:)
és mi a különbség a kettő között?
Mondjuk a kórlapján is az van, hogy penicillin érzékeny, nem penicillin allergiás...
látom, látom :)
ha nem kapott, akkor nem lehet arra allergiás. de egyébként bmilyen allergia tünete lehet ez a csalánkiütés-szerűség.
csak gyógyszer által tud kiderülni.
allergia csak arra van, amivel már találkozott a szervezet, szóval ha attól félsz, hogy "először adnál neki, de mivan ha?" -akkor ne aggódj, első alkalommal NINCS allergia!
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?