Paradicsomos-makaróni recept
90 perc
A Paradicsomos-makaróni hozzávalói:
1/2 kg makarónitészta,
1/2 l tejföl,
10 dkg trapista sajt,
10 dkg füstölt sajt (elhagyható),
2 db nagyobb sűrített paradicsom,
cukor,
só,
pici vaj
A Paradicsomos-makaróni elkészítési módja:
A tésztát feltesszük főni. A sűrített paradicsomot egy nagy tálba öntjük, esetleg egy nagy jénaiba, amibe majd meg tudjuk sütni a tésztát. Beletesszük a tejfölt, cukrot, sót és a reszelt sajt 3/4-ét. Összekeverjük, hogy minden elvegyüljön benne. A kifőtt tésztát leszűrjük, picit leöblítjük és az elkészített keverékre szedjük. Jól összekeverjük. A maradék reszeltsajtal meghintjük a tetejét és pici vajdarabkákat teszünk rá. 30-45 percre sütőbe tesszük, amig a sajt rápirul.
Külön tálban is összekeverhetjük, és a jénait vagy tepsit amibe majd tesszük, szintén ki lehet vajazni, ha valaki szaftosabban szereti.
Nagyon finom egytálétel, a nagymamám találta ki.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Eleison, 2006. okt. 30. 14:03
A paradicsomos-makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.